Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Aby napewno wymuszone u900? jak mnie ostatnio do niego wywaliło to o zgrozo ledwo 1mbit dawał radepawelec2225 pisze:Orange abo, U900, Focus Park Zielona Góra:
Przecież to był maszt tymczasowy. Dziwne tylko, że nie udało się postawić w zamian nic nowego stałego... Swoją drogą to bardzo podobny maszt (ale nieużywany) stoi w Szczecinie niedaleko siedziby Elteku (robią słownie do zasilania stacji bazowych).Spacedust pisze:Ciekawe jaki powód - brak zezwolenia budowlanego ? Stacja nawet roku nie wytrzymała...
Skąd wiesz, że tymczasowy ? Był postawiony na prywatnym terenie zamiast stacji na POL-CARze, która miała tylko DCS/LTE1800/UMTS2100 i światłowód. Ta nowa zdaje się miała wszystkie pasma i radiolinię 500 Mbps.zajadacz pisze:Przecież to był maszt tymczasowy. Dziwne tylko, że nie udało się postawić w zamian nic nowego stałego... Swoją drogą to bardzo podobny maszt (ale nieużywany) stoi w Szczecinie niedaleko siedziby Elteku (robią słownie do zasilania stacji bazowych).
Przecież to widać na tych zdjęciach z gsm.poznan.pl, typowa konstrukcja tymczasowa. Szkoda, że nie mam zdjęcia tego masztu ze Szczecina, a nie ma mnie teraz na miejscu i nie mam jak zrobić.Spacedust pisze:Skąd wiesz, że tymczasowy ?
Stało to na takim kontenerze, na prywatnym terenie. Po co stawiali tymczasowo taki maszt skoro obok mieli komin i zasięg był w zasadzie idealny. Telefon się ciągle przełączał między tym masztem a kominem.zajadacz pisze:Przecież to widać na tych zdjęciach z gsm.poznan.pl, typowa konstrukcja tymczasowa. Szkoda, że nie mam zdjęcia tego masztu ze Szczecina, a nie ma mnie teraz na miejscu i nie mam jak zrobić.Spacedust pisze:Skąd wiesz, że tymczasowy ?
Stacja została postawiona momentalnie po zlikwidowaniu stacji na salonie POL-Caru - był tam słup T-Mobile na dachu salonu.Rezen pisze:To byla typowa stacja mobilna (przyczepa z pneumatycznym masztem) i moze stac rok bez pozwolenia. Moze byla jakas modernizacja stacji w okolicy i trzeba wzmocnic zasieg - cholera wie. Na duzych imprezach masowych takie sie stawia ;]
Nie Ty jeden jesteś rozczarowany ,u mnie jest gorzej jak przed modernizacja i nic się nie zmienia od miesięcy na lepsze . TP nigdy nie inwestowała w tereny wiejskie,obecnie Orange robi to samo . Z TP pozbyłem się wszystkiego ,jakiś czas temu przez ponad 5 lat prosiłem się aby coś zrobili żeby była Neostrada dostępna,nic nie zrobili więc zrezygnowałem nawet ze stacjonarnego telefonu .Teraz jeśli jakiś operator poprawi na moim terenie zasięg po prostu się przeniosę do niego ze wszystkimi numerami, kilkanaście miesięcy wstecz wszyscy mieli zasięg podobny,bardzo słaby .Mam testową kartę VM od początku jak weszło do Polski i tam leci po T,wydaje mi się że mimo tych samych nadajników T jest lepiej sieć skonfigurowana,jest lepszy zasięg .amigo27 pisze:Jestem bardzo rozczarowany "modernizacją orange" zwłaszcza w Polsce Wschodniej tj. woj. Lubelskie okolice Hrubieszowa tj. Gozdów, Mołodiatycze i okolice. Pisałem o tym rok temu http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 711598%20j
Po pierwszym etapie modernizacji w tym rejonie było super powiedziałbym zajeb.... i co oczywiście przechwaliłem, zasięg tam gdzie pokrywał teren jest teraz mizerny lub nie ma wcale można zapomnieć o swobodnym serfowaniu w sieci. Z telefonem trzeba wychodzić na zewnątrz budynku tak jak kiedyś. Nie wiem na ile jest to prawdą ale z nie potwierdzonej rozmowy z pracownikiem firmy konserwującej nadajniki wynika że jest to teren nadgraniczny i przepisy które weszły już w trakcie modernizacji O i T ograniczają moc nadajników co nie przeszkadza sieciom ukraińskim wchodzenie na Polski obszar.
Czy ktoś ma jakieś info w tym temacie...?