Więc tak:
Sagem my301X:
NIE
Grubością porównywalny do Motoroli L6,posiada on BT co daje duży +,jak także podczerwień.Polifonia 64tonowa.Minus telefonu to mała pamięć i fakt,że to Sagem.
BenQ Siemens S68:
Tak/Nie
Telefon ma dobrą klawiature,co ułatwia nam pisanie SMSów,ma duży,wyraźny wyświetlacz.Dzwonki polifonieczne dobrze grają(64tonowe),zdecydowanie lepiej od niekótrych nokii.Ten telefon podobnie jak Sagem my301x jest porównywalny grubością do L6.Najważniejsze jest to,że telefon posiada BT,dzięki czemu będziemy mieli możliwość wymieniania się plikami poprzez telefony(raczej te nowsze,w których nie montuje się już IrDa,tylko BT,np. Motorola L6) i komputer.Ponadto telefon elegancki i ładny.Większość ludzi napewno uważą,że siemens,to siemens.podobnie jak JA

Jednak wydaje mi się,że producent postawił ogromny krok w przód,produkując ten model.Telefon godny uwagi,może śmiało rywalizować z Motorolą L6.
Nokia 6021:
Nie posiada klasycznego aparatu VGA,jak model 6020,ma natomiast BT i niezły dessing.Skromna polifonia i joystic to największe minusy telefonu...no i oczywiście jego pamięć.Jednak telefon będzie napewno trwały co wiąże się z tym,że będzie Ci służył przez długie lata,jest łatwy w obsłudze,ma proste menu.Posiada EDGE.
Motorola L6:
Wspaniały dessing,świetna klawiatura z płaskimi klawiszami,na których szybko i bez błędnie napiszesz SMSa/MMSa.Robi dobre foty jak na aparat VGA.Świetnie leży w dłoni.Nie posiada podczerwieni i EDGE,jak jej rywal,nokia 6021.Minusem telefonu jest tylko Orange menu,które szpeci ten cudowny telefon.Ładnie gra polifonia.
Podsumowując zastanawiać się można pomiędzy trzema modelami telefonów:
Nokia 6021
BenQ Siemens S68
Motorola L6
Jeżeli aparat nie jest Ci potrzebny wybierz nokie 6021.Telefon łatwy w obsłudze,a jeśli nie interesują Cię bajery typu MP3,aparat,tapety,dzwonki,to ta mała pamięć spokojnie wystarczy.Ja zdecydował bym się na nokie.Nie ma prawa się zwieszać i mulić,jeżeli mój znajomy posiada nokie 6020 i nie ma z nią najmniejszych problemów,to podobie będzie z tym modelem.Pozdrawiam