Gregrin pisze:i co w momencie gdy po 24miesiacach będzie miał kasę na koncie ale ciągle będzie musiał doładowywać żeby utrzymać ważność konta ??
Jeżeli człowiek decyduje się na ofertę Zetafon to musi sobie z pewnych rzeczy zdawać sprawę...
Zazwyczaj jest jednak tak, że skuszony "czymś tam" - (bo nie wiem dlaczego poleciał po tego Zetafona?) - myśli tylko o tym, że: "i tak przecież muszę doładowywać", a przecież dzięki temu mam to coś "telefon" - podobnie jest z cyrografem na Abonement, z tymże tam jesteś na cały okres umowy na danych warunkach - tutaj tylko kwota doładowania Cię trzyma, a jednak Orange trochę tych taryf ma.
To co pisałem wyżej o zdawaniu sobie sprawy to to, że tak naprawdę związał się z Zetafonem (a wlaściwie Orange) na wiele dłużej niż okres trwania umowy - tak będzie, bo z tego co widzimy ma "marne" miesięczne potrzeby i strzelił sobie w stopę i skarbonka jest nieunikniona...
[jestem taki mądry w tym temacie, bo temat maglowałem z ciotką od grudnia 2013r - do niedawna zrobiła sobie skarbonę na 170zł - po czym niedawno wysłała dwa smsy za 30zł - jeden złej treści, potem właściwy i przegapiła brak pakieta neta i 170zł poszło......

]
A więc Skarbonka nieunikniona i dwa wyjścia:
1. mimo wszystko używać oszczędnie z usługą i jeśli ma zobowiązanie m-czne 25zł (takie poradziłem ciotce) to pójść do YES i robić sobie Skarbonkę przez rok/dwa korzystając z Za darmo w Orange (minuty i SMSy) - opłata 2,90zł będzie jeśli przegapi ważność konta czyli 25dni przy doładowaniu za 25zł, ale skoro zakładam takie zobowiązanie, to będzie łatwiej pilnować - i tak jednak trzeba uważać.... poza sieć oczywiście płaci standardowe stawki. Także na koniec będzie mieć - chyba że zacznie używać neta i kasa może być zużyta na pakiety internetowe - jakieś 200zł, więc lekki ból - jednak przechodzi wówczas do taryfy z najdłuższą ważnością GO bądź POP (50zł - co 93dni) i pożytkuje na usługi tam dostępne - koniec Zetafona będzie odczuwalny, bo 25zł/30dni to nie to samo co 50zł/93dni - poza tym będzie wydawał więcej bo brak usługi z YES i by zejść ze skarbony - oczywiście będzie to okres długotrwały.... następny rok/ dwa lata....!!?? ...dlatego tak naprawdę związał się z Orange na dłużej by wykorzystać te środki.
Można też wydawać środki na różne inne sposoby - o tym sporo na forum - podoba mi się opcja doładowania SMSem konta w SkyCash - choć jest przerażające przebitka SMS 3,68zł na konto 1,50zł, ale jednak korzyść z tego fajna, płatność np za komunikację miejską, czy parkowanie w strefach miejskich.
Przy braku cierpliwości lepsza jest opcja 2.
2. jak pisałem wyżej, jeśli ktoś decyduje się na Zetafona i zobowiązanie to myśli, że ma taką wielką korzyść z powodu tej umowy i kompletnie nie przeraża go wydawanie tego zobowiązania więc po co oszczędzać: niech se więc zrobi wygodę i będąc w taryfie YES - walnie se to:
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
bądź w innych taryfach nawet to:
http://www.orange.pl/kid,4002393387,id, ... ticle.html
lub jeśli zachce się necika - to:
http://www.orange.pl/kid,4002393387,id, ... ticle.html
Skarbonka się nie tworzy korzystając w pełni z dobrodziejstw zobowiązania miesięcznego
2 dolne opcje są fajne, bo cykliczne - kwestię gwarancji środków na koncie "sponsoruje" Zetafon swoją kwotą zobowiązania
P.S.
O SMART napisałem jako o swoim widzimisie, nie będę rozwijał tego tematu, bo wszyscy w zasadzie powinni tak myśleć jak Ty - choć jest inaczej i jest o tym na forum....koniec P.S. i OT

pozdro