• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 38 z 71
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 71
 #799964  autor: Micho
 04 maja 2015, 21:34
Xavi pisze:Może ktoś wie jak zaktualizować numer i serię dowodu osobistego w nju?
Trzeba do nich przez @ wysłać skan dowodu. Ja cyknąłem fotki obu stron dowodu i tak im wysłałem i było ok :)
 #800064  autor: BUCKS
 05 maja 2015, 17:44
bolek2004 ponoć nie ma limitu na ilość numerów na jeden adres e-mail, a w praktyce znam przypadek gdzie 4 numery były na na 1 e-mail, więc zakładam, że faktycznie nie ma limitu.
 #800199  autor: Marjo
 06 maja 2015, 12:22
Na swoim mailu mam już 5 numerów więc nie ma limitów. Mail to mail, służy tylko do komunikacji.
 #800200  autor: KR2615
 06 maja 2015, 12:25
Czy ktoś z was się orientuje, jakie słowo klucz trzeba wpisać w tej wyszukiwarce:
http://www.njumobile.pl/obsluga/pomoc-techniczna
żeby znaleść wzór wypowiedzenia umowy?

Przy okazji zapytam też, czy ktoś już dostał bon Sodex na 50zl z przedostatniej edycji rozdawania prezentów?
 #800211  autor: Liquid
 06 maja 2015, 13:16
KR2615 pisze:Czy ktoś z was się orientuje, jakie słowo klucz trzeba wpisać w tej wyszukiwarce:
Nie znajdziesz tam wzoru wypowiedzenia umowy. Wypowiedzenie umowy musisz stworzyć samodzielnie, ważne żeby znalazły się tam pełne dane adresowe, imię nazwisko, numer telefonu, numer abonencki i podpis. Trzeba je wysłać na adres korespondencyjny, niestety go nie pamiętam. Przy okazji dobra rada: wypowiedzenie wyślij listem poleconym (ew. priorytetowym poleconym) za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.
 #800250  autor: myk6414
 06 maja 2015, 16:39
Liquid pisze:
KR2615 pisze:Czy ktoś z was się orientuje, jakie słowo klucz trzeba wpisać w tej wyszukiwarce:
Nie znajdziesz tam wzoru wypowiedzenia umowy. Wypowiedzenie umowy musisz stworzyć samodzielnie, ważne żeby znalazły się tam pełne dane adresowe, imię nazwisko, numer telefonu, numer abonencki i podpis. Trzeba je wysłać na adres korespondencyjny, niestety go nie pamiętam. Przy okazji dobra rada: wypowiedzenie wyślij listem poleconym (ew. priorytetowym poleconym) za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.
Jest na stronie wzór... nie mogę go teraz znaleźć, ale wystarczy zapytać na czacie konsultanta i go wklei. Sam takowy od jednago dostałem

edit: już mam: http://www.njumobile.pl/b/articles/oswi ... -karte.pdf

Jest to trochę schowane, bo w sekcji jak zmienić plan taryfowy nju z rachunkiem na nju na kartę :)
 #800255  autor: BUCKS
 06 maja 2015, 16:49
@Liquid
"za zwrotnym potwierdzeniem odbioru" to moim zdaniem zbędny wydatek, bo sam fakt, czy przesyłka została odebrana można sprawdzić w necie. Najważniejsze to zachować potwierdzenie nadania poleconego na wypadek reklamacji i trzymać dopóki umowa nie zostanie rozwiązana.

@KR2615
Jak sam wypowiadasz umowę to podkreśl, że chcesz numer przenieść do pre-paida, bo inaczej numer Ci deaktywują i go stracisz. A jak przeskakujesz do innej sieci to sprawę wypowiedzenia załatwiasz u nowego operatora.

P.S. Zakładam, że wszelkie dokumenty to każdy świadomy Kowalski wysyła co najmniej poleconym, bo listem zwykłym to można wysłać co najwyżej list do babci ;)
 #800841  autor: Gregrin
 09 maja 2015, 01:27
Czy jak ktoś jest w trakcie wypowiedzenia umowy w nju tym formularzem co podał myk6414, może podejść do innego salonu i do nich przenieść numer ?? U operatorów voip pisze ze żeby przenieść do nich numer nie można być w trakcie wypowiedzenia tylko trzeba je anulować i podpisać u nich.

Jak to jest przy przeniesieniu bez zachowania okresu wypowiedzenia ?? Nju nalicza jakieś kary?? Na forum znalazłem ze ludzie nie dostawali kar ale nie wiem czy nie dostali czegoś w późniejszym terminie ;)
 #800866  autor: Marjo
 09 maja 2015, 11:02
W Nju nie ma kar. Płacisz jeśli nie będziesz korzystał 9 PLN za ostatni okres rozliczeniowy i dowidzenia.
 #802702  autor: Micho
 20 maja 2015, 20:33
@Eryk42
Twój post zachęcił mnie do wejścia na konto Nju i faktycznie, jest tam "stan pakietu internetowego" tylko dlaczego podaje mi że mam 3Gb skoro nie używam netu na tym numerze, jedyne co jest włączone to "do komórkowych) za 19zł.
 #803297  autor: remi89
 24 maja 2015, 09:02
Witam, obecnie jestem w trakcie przenoszenia numeru z Play do NJU z rachunkiem. Posiadam już kartę z numerem tymczasowym. Przy składaniu zamówienia wybrałem opcję: Jeden za wszystko 39 zł. Nurtuje mnie pytanie, czy opcja Jeden za wszystko zostanie aktywowania w dniu przeniesienia numeru. czy dopiero na kolejny okres rozliczeniowy?

P@weŁ
  • Strona 38 z 71
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 71
  • 1
  • 36
  • 37