• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #802517  autor: paker
 20 maja 2015, 06:23
Janek33 pisze:Przychodzi mi jedynie do głowy system Integra z Satel. Odpowiada on za ochronę antywłamaniową oraz steruje automatyką którą wymieniłeś. Fajne jest też to, że można tym sterować z poziomu smartfona. Jak to wyglądałoby w praktyce możesz dowiedzieć się z tego artykułu LINK. Koszta może nie są małe, ale jaka wygoda.
Siemka!

Ciekawie prezentuje się ten system. Planujemy dłuższy urlop i przydałoby się jakoś zabezpieczyć nieruchomość w której mieszkamy - zastanawiamy się właśnie nad montażem jakiegoś alarmu. Ile on może kosztować?

Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
 #802529  autor: bobiwr
 20 maja 2015, 08:35
"JAKIŚ" alarm kosztuje "ileś tam"... To tak jakbyś zapytał ile potrzebujesz na jakieś auto... Ale czy na niepierwszej świeżości golfa dla dziecka dojeżdżającego do szkoły, czy Volvo na przejazdy służbowe po europie? Wyjdzie od paru po kilkaset tysięcy.
Założenie alarmu to przedsięwzięcie poważne. Jak nie masz świadczenia, umów się z paroma firmami na rozmowę. Zastanów się co potrzebujesz. Z tego wyniknie cena.
Ja mam system sprzed ładnych paru lat i sam go montowałem, więc nie umiem powiedzieć ile w sumie by to kosztowało na dzisiejsze ceny.
 #802757  autor: Janek33
 21 maja 2015, 07:13
Tak jak wspomniałem w jednym z powyższych postów, mogę polecić satel - chyba obecnie najczęściej montuje się ich urządzenia. Jest stosunkowo tani i stabilny. Cena będzie zależała od tego jakie czujki zostaną zastosowane. Czy będą to jedynie czujki ruchu czy też dymu, czadu, dźwiękowe. Do tego należy doliczyć koszt montażu.
Krótko mówiąc w tym przedziale cenowym nie ma możliwości polecić czegoś lepszego.