• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #80247  autor: RafalM
 17 cze 2006, 18:13
Szukam telefonu dla młodszego brata jego wymagania to:
Odtwarzacz MP3
Aparat fotograficzny najlepiej 1,3 mpix, ale VGA też może być
Wyświetlacz 65 tys. kolorów
Duża pamięć wewnętrzna lub karty pamięci, a najlepiej obie te rzeczy
Wymienne obudowy

#80248  autor: adrian.exe
 17 cze 2006, 18:17
Do 400zł to spoko dostanie Siemens'a sx1.A tak przy okazji chce kupić telefon w komisie,czy poprzez jakiś sklep internetowy,np. allegro?
Możesz jeszcze poszukać:
Nokia 6230(bez "i")
Nokia 6600,chyba raczej jej nie wieźmie,wkońcu sx jest lepszy i tańszy o pare groszy :)
SonyEryk K700i
Kolejni użytkownicy napewno przedstawią Ci inne modele w tym zakresie cenowym.Ja przedstawiłem Ci te,które przyszły mi do głowy.Pozdrawiam.

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#80251  autor: RafalM
 17 cze 2006, 18:46
Mu jest to obojęne czy przez allegro czy przez komis

#80253  autor: ziomel
 17 cze 2006, 19:03
najlepszy sx...ew moze rozejrzec sie za spv c500 ciekawy model..sam mam dyl ktory z nich wybrac

#80256  autor: szczeka
 17 cze 2006, 19:24
ja bym bral 6230.. fajny telefonik, przyjemny w uzytkowaniu, stabilny, bezawaryjny w sumie.. radyjko, mp3, karty pamieci, dobry parat vga, niezly wyswietlacz...

#80272  autor: adrian.exe
 17 cze 2006, 22:03
Mu jest to obojęne czy przez allegro czy przez komis

SPV C500 jest dobrym wyborem,ma windows'a,który napewno jest lepszy od symbiana(szybciej działa,nie muli się i nie zwiesza tak często).Na Allegro.pl ceny najtaniej sięgają do 500zł,przy opcji "Kup teraz".Oczywiście wskazana jest próba w licytacji.Telefon ma wbudowane ok.20MB,ma złącze kart pamięci,MP3,niezły wyś. IrDa(podczerwień) i BT(Bluetooth) to wiadomo przyda się młodemu :wink: Klasyczny aparat VGA,jak wspomniałeś powinien wystarczyć.Do tego dochodzą inne mini bajery,typu dyktafon,notatnik,polifonia.Minusem jest chyba słaba bateria,ale może nie będzie mu to wcale przeszkadzała,więc zapytaj go o to.Ze zgrabniejszych telefonów,czyli NIE cegówek w kieszeni to oczywiście bezapelacyjnie n6230.Foty robi porównywalne,jak te w 6230i(wszystko zależy od światła),złącze kart,MP3,podczerwień,BT,EDGE,wbudowane co prawda mało pamięci,ale złącze robi za swoje...aparat VGA,dłużej trzymająca bateria.
Zapytaj chłopaka,czy chce mieć telefon ze symbianem/windowsem,czy wolałby coś mniejszego w kieszeni bez bajeru tego typu.Nokia jest b.elegancka,nie zdziw się jak będzie wyrywać panienki :)

[ Komentarz dodany przez: Kaczy: 2006-06-17, 22:59 ]
Musiałem to zrobić. Właścieciel posta wie o co chodzi. :)
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 22:59 przez adrian.exe, łącznie zmieniany 1 raz.

Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER

#80278  autor: 1michalk
 17 cze 2006, 22:36
A moze jakiegoś NECa, telefony dość tanie, obecnie juz ogolnie dostepne i dotego z róznymi bajerami. Polecam e313 za ok 200zl lub e616v za ok350(tylko troche duzy rozmiar) ale w rzeczywistoscie sie tego nie odczuwa :)

#80281  autor: borek891
 17 cze 2006, 23:11
Hmm może Sagem myX6-2? Ciezko go dostac do 400zl ale np. zobacz tu
Ma dobry aparat, znacznie lepszy od sx1 i spv c500. Nie ma jednak symbiana

#80283  autor: orB
 17 cze 2006, 23:20
Do tematu to jedynie pasują Sagem MyX6-2 i Motorola V635.
V635 była wczoraj na Kup teraz za 399zł. Sagemy z simem na Orange to spokojnie poniżej 400 schodzą.

#80313  autor: adrian.exe
 18 cze 2006, 11:43
Motorola V635:
Ładny wyświetlacz,niezły aparat,złącze kart(chyba TransFlash),mp3,kolorowy zewnętrzny wys.,niezły zoom w aparacie,elegancka i ładna obudowa,telefon dość funkcjonalny i elegancki.Telefonik troszkę waży,ale może nie sprawia to problemu.

Sagem myX6-2
Telefon ma 256tys kol.ale wg mnie i tak wyglądają,jakby to było 65k.Ciągle obija mi się o uszy,że Sagemy mają słabe wyświetlacze,przydko kolory wyglądają,nie wiem czy to prawda...wrócę do krótkiego opisu telefonu :roll: Posiada on BT,IrDa,aparat 1.3Mpix z x8 zoom'em,mp3,dobra polifonia,no i oczywiście złącze kart.MP3 podobno nieźle tam grają,zapytaj któregoś z moderatorów.Jeden z nich jest posiadaczem sagema,więc powie Ci o nim coś więcej niż ja.

Ja bym porozglądał się za n6630 ze sim-lock'iem na Orange.Na allegro niektóre aukcje są w granicach 400/500zł.Nokia m.in. posiada symbian co oferuje nam dużo zabawy z telefonem,typu patchowanie,zmienianie tematów,wgrywanie coraz to nowszych programów itp. itd.

Gdybym miał wybierać pomiędzy Sagem'em myX6-2,a Motorolą V635 zdecydowanie wybrałbym motke.Nie posiada chyba ona podczerwieni,ale naco ona komu,kiedy się ma Bluetooth.Do tego ma jeszcze EDGE,czego nie posiada Sagem.Jeżeli podobają mu się telefony z klapką to bezapelacyjnie motorola.Jeśli nie przeszkadza mu troszkę duży i ciężki telefon w kieszeni,a chętnie pobawiłby się symbianem to n6630.I na końcu sagem,gdyby nie udało się zdobyć za tą cene n6630.Ja polecam nokia,b.fajny telefon.

#80330  autor: RafalM
 18 cze 2006, 12:55
On nie chce Nokii 6630 z simem na orange, ponieważ w naszej miejscowości ta sieć nie ma zasięgu. Simlock na Pomarańcze równa się z brakiem możliwości korzystania z telefonu. Ojciec i Ja stoimy za VGĄ. Mój braciszek ma 10 lat i chce startować z tak wysokiego poziomu. Duże wymiary raczej mu nie przeszkadzają.

#80339  autor: karolzet
 18 cze 2006, 13:56
adrian.exe pisze: Ja bym porozglądał się za n6630 ze sim-lock'iem na Orange.Na allegro niektóre aukcje są w granicach 400/500zł.Nokia m.in. posiada symbian co oferuje nam dużo zabawy z telefonem,typu patchowanie,zmienianie tematów,wgrywanie coraz to nowszych programów itp. itd.
Chyba zagraniczny Orange, bo z simlockiem na polski Orange nie ma szans za 400 zł kupić. Teraz na kup teraz za 610 jest najtańsza.

#80342  autor: orB
 18 cze 2006, 14:10
Skoro wymiary mu nie przeszkadzają to niech kupi Motorolę C975. Jest tania jak barszcz i baardzo funkcjonalna. Tyle tylko że nie ma bluetooth, ale za tą cenę... I ile kasy mu zostanie ;)
 #80345  autor: Opportunist
 18 cze 2006, 14:16
Ja osobiście wybrałbym Nokie 3660. Nie wiem ilo pikselowy ma aparat, ale ma symbiana więc i odtwarzacz mp3 to nie problem.

#80356  autor: adrian.exe
 18 cze 2006, 15:21
Chyba zagraniczny Orange, bo z simlockiem na polski Orange nie ma szans za 400 zł kupić(...)
Ja kupiłem swoją nokie 6630 ze sim-lock'em na Orange,oczywiście polskie za 555zł.Kupowałem w komisie,a że sprzedawca chciał jak najszybciej sprzedać telefon,bo mu chyba kasa była potrzebna sprzedał tanio.Dostałem instrukcję,smycz,kartę gwar. z orange,ładowarke,karte 64MB itd. Autor tematu i tak nie chce telefonu ze Sim'em na Orange.Dlatego powinien wziąść np.Motorole V635 ,która na allegro jest tania,a przedewszystkim dość funkcjonalna.Innym dobrym kandydatem jest Nokia 6230 ,mniejsza i ładniejsza od Sagem'a myX6-2.Ja bym się zastanawiał pomiędzy motorolą,a nokią.Nie wiem co bym wybrał...chyba 6230,gdyż nie przepadam za telefonami z klapką.

#80364  autor: Bobb
 18 cze 2006, 16:21
mgrygiel pisze:Ja osobiście wybrałbym Nokie 3660. Nie wiem ilo pikselowy ma aparat, ale ma symbiana więc i odtwarzacz mp3 to nie problem.
Z mp3 jest problem. Bo sa MONO...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl