Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Czyżby studenci SGGW mieli głównie TMobile?kozien70 pisze:Pomiary sprzed chwili (nodeB Warszawa, ul. Nowoursynowska 161)
Wynik Orange stabilny od ponad roku. T-mobile mierzyłem dziś pierwszy raz (kilka razy w odstępie kilku godzin i nic się nie zmieniał).
Pewnie GTA V albo Wiedźmina 3 ściągająkozien70 pisze:Niski download T-mobile przy uploadzie zbliżonym do Orange sugeruje, że przyczyna to chyba dużo użytkowników T-Mobile w okolicy, ew. parę zapychających heavy-userów, np. z pobliskich akademikówChoć w sumie w tych akademikach to chyba mają jakąś sieć wewnętrzną i nie muszą jechać na blueconnectach?
Powtórzę za jakiś czas test w nocy.
Play i Plus akurat działa nawet do 6km dalej.Mixiorek pisze:Odnośni Gołdapi zerknij na mapy zasięgu Play i Plusa. Też zasięg jest bardzo słaby, jakby nieco "skręcony". Może chodzi o bliskość granicy i FR?
Może jeszcze trwa konfiguracja skoro odpalili niedawno?Benjamin Linus pisze:W orange jest tak że też łapie LTE w takiej odległości ale jest dziwna dziura: na rynku masz sygnał full ( bo tam jest bts na poczcie) a 500m dalej masz sygnał -115dB i a jeszcze dalej -80dB i im dalej to lepiej.
nie ma też zasięgu dookolnego, tylko tak jakby brakowało 2/4 sygnału.
Póki Orange nie zyska nowego pasma w aukcji to tak to będzie zwykle wyglądać.Plus tam śmiga na 85Mbps, Play na 50Mbps, Orange 35Mbps
Byłbym ostrożny z kilku powodów:kozien70 pisze:W zeszłym tygodniu Orange wzięło 190mln € kredytu na sfinansowanie rozbudowy sieci 3G/4G w Polsce. Myślę, że w tym i przyszłym roku będzie się działo. Przypuszczam, że do końca br lub najpóźniej w 2016 dojdziemy do sytuacji, że cała czwórka będzie miała taki sam (lub prawie taki sam) zasięg LTE.
Jak zrobiłeś że nie masz: PLAY (Orange) tylko samo Orange ?Spacedust pisze:Roaming Orange w Play nawet w środku nocy działa tak:
Po prostu wysłałem SMS o treści pusta zaraz jak wymieniałem moją kartę na nanoSIM i tak już zostałoBenjamin Linus pisze:Ja usuwałem już dawniej ale nadal pokazuje mi PLAY (Plus) zamiast samo Plus.
Podpowiedz jak zlikwidoeałeś etykietę. Dzięki