111 pisze:przecież napisałem "ciemne masy w cudzysłowiu oczywiście".
To byl taki,nazwijmy to skrót myślowy,bez negatywnych konotacji w zamiarze.
Sztuką jest napisać/powiedzieć tak by nie dać argumentów do pewnego rodzaju interpretacji
111 pisze:Co do stacjonarnych to jak widać po tym,że nowe pakiety i no limity ich nie uwzględniają,jest to atrakcyjne źródło dochodów,co obala tezy głoszone tu przez niektórych,iż na stacjonarne użytkownicy indywidualni już prawie nie dzwonią.
Gdyby tak było to wymienione wcześniej pakiety i no limity w W4 by owe stacjonarne zawierały w sobie.
Cen na stacjonarne nikt nie podwyższył, tylko zostawiają je w standardowych stawkach w danej ofercie - może zdziwisz się jeśli tendencja przejdzie do MVNO, wtedy będzie zawód

Ja nie dzwonię na stacjonarne, ale wolę mieć niską stawkę (w Kluczu) choćby dla zasady

=> Orange POP/ONE => pakiet 60minut za 6zł na 30dni obniża stawkę na stacjonarne do 10gr/minutę, choć w ofercie na głównej stronie nie bardzo się tym chwalą, dopiero w szczegółach:
http://www.orange.pl/kid,4002009262,id, ... ticle.html
Calm7 pisze:Seba, a ja się zastanawiam, kiedy dla Nas (Ty i ja to max minimaliści) kończy się próg opłacalności kupowania minut za 3zł w wiadomym celu (podtrzymania 500')
Najważniejsza przewaga tego "podtrzymywania" od 120minut w Orange (oprócz stacjonarnych) jest dla mnie fakt, że ja dzwonie poza Orange ok50minut, a to ponad 2x mniej niż 120minut - mimo sumowania się cyklicznego pakietu w Orange to jednak każdego miesiąca 9zł schodzi (średnia miesięczna rośnie) i by go podtrzymać wydać należy kolejne 9zł...i kolejne a minuty mi rosną a nie ubywają... W Kluczu wydaję 30zł i mogę to podtrzymywać tak długo aż zejdą przy czym później następuje konieczność doładowania konta - szczegółowo byłoby to jakoś tak:
Doładowanie 50zł
Orange => 5 x pakiet za 9zł = 45zł, potem doładowanie => czyli 5 miesięcy (średnia 7,5gr/min)
Klucz => 1 x 500minut + 6 x 20minut => 48zł, potem doładowanie => czyli 7 miesięcy (średnia 7,7gr/min)
Nie ma takiej drugiej oferty dla mnie, przy czym jako użytkownik dual-sim pozostaję w zasięgu dwóch sieci z W4, wzajemnie się uzupełniających. Boję się jednak troszkę ładować za 50zł, bo mam jakieś dziwne przeczucie, że coś zmienią

Skusić mnie jedynie może kupon 20zł allegro, który dziś uzyskałem
http://kupony.allegro.pl/kody/
Klucz Mobile pisze:a można obiektywnie oceniać postępy zmian w Kluczu, czego wszystkim życzymy. skupmy się na pozytywach! jest ich znacznie więcej
Typowa reakcja marketingowa - lepiej się chyba jednak ugryźć...w klawiaturę i nie pisać tych farmazonów i zabrać się choćby za odświeżenie strony, by te "pozytywne zmiany" były widoczne
Klucz Mobile pisze:pozostaje tylko pytanie - czemu nie zostaliśmy przylapani na cichych obniżkach
...bo są znikome, nieznaczne, nieważne, kosmetyczne ?
111 pisze:Ja przeciwnie do @ sebusego uważam,że stałość oferty,dobrej oferty oczywiście to zaleta a nie wada.
Cały czas piszę o drobny odświeżeniu, a niektórzy swoje...
Z tą Słowacją kojarzy mi się właśnie gadka o stacjonarach - wkładam to do jednej szufladki, ale mimo tego bardziej niesmaczna podwyżka niż wyłączenie stacjonarnych ze zniżki - dlaczego