daniello91 pisze:Witam,
28 czerwca 2015 roku kończy mi się umowa. Aktualnie posiadam Telewizję Select Extra HD oraz internet Fiber Power 10 Mb/s. Chciałbym przytym zostać, ewentualnie obniżka abonamentu :). Jestem w UPC juz 4 lata. To co dzisiaj mi zaproponowali to jest kpina: Telewizja Select Extra HD i Internet Fiber Power 30b/s z miesięczna opłata 80 zł... Myślałem że przy przedłużeniu abonament będzie tańszy. Co o tym myślicie ? Koleżanka miała pakiet za 180 zł, po dwóch latach przedłużyła i zaproponowali jej za 44 zl, TV+internet 60 Mb/s+Telefon stacjonarny 60 min.
Z końcem maja wyślij wpierw wypowiedzenie umowy. Może być drogą elektroniczną, ale ważne by do takiego wypowiedzenia dołączyć skan/zdjęcie Twojego podpisu pod takim pismem.
Następnie cierpliwie czekaj na telefon z DUK ( czyli działu utrzymania klienta ). Jeśli zdarzyło by się tak, że nikt nie oddzwoni do powiedzmy 20 czerwca, dzwoń Ty pod któryś z tych numerów:
324949930,
324949935,
324949938
Ważne, żebyś po połączeniu usłyszał "Witaj w ogólnopolskim dziale utrzymania klienta...", znaczy dobrze trafiłeś.
Co możesz ugrać- wszystko z ofert WRU do XV do XX. Im będziesz miał więcej zdolności negocjacyjnych, tym cena będzie niższa.
Powodzenia
vieniek123 pisze:witam
Dzwoniłem właśnie do BUK, obecnie posiadam internet 120mb za 80zł i umowa kończy mi się w pod koniec czerwca. Chciałbym zmniejszyć prędkość internetu i dołożyć do tego telewizję. Miła pani z BUK zaproponowała mi 60mb internetu oraz pakiet select hd za 90 zł na 24 miesiące.
Mój cel to umowa na 12 miesięcy, gdyż jestem studentem i wynajem mieszkania mam właśnie jeszcze przez rok, a niekoniecznie wiem gdzie i jak wyląduję po tym czasie więc umowa na 24 miesiące odpada poza tym w vectrze jest teraz oferta 67 kanałów + 50mb za 60zł ale też na 24 miesiące więc odpada, myślicie, że jestem w stanie coś realnego ugrać żeby zmieścić się w obecnej kwocie 80zł i mieć internet 60mb + tv na 12 miesięcy?
patrząc na te cenniki upc, które są wyżej to nic z nich nie rozumiem ;/
To tak w wielkim skrócie:
1. Możesz wziąć sam Internet w UPC na 12M.
2. Nie ma możliwości na dzień dzisiejszy w UPC, podpisać umowę na TV cyfrową ( samą lub w pakiecie z netem ) na krócej niż 24M.
3. Żeby wynegocjować jak najlepsze warunki i dostać którąś z ofert WRU od numeru 15 do 20, wpierw najlepiej wysłać- nawet elektronicznie- wypowiedzenie umowy.