Wszystko się zgadza,masz rację ale widzisz jak pisałem jest to telefonia mobilna,i jak taki mieszkaniec powiedzmy Warszawy postanowi sobie wyjechać na wekend Majowy za miasto na wieś to wtedy będzie latał " po polu i szukał pola " Byłem w sobotę u znajomych na małej imprezie,mieszkają 4 km za miastem i zasięg mają taki sobie,w sumie na zewnątrz łapią nawet LTE,ale internet jaki do nich dociera to jedynie radiówka lub z limitami po GSM .Żeby w tych czasach 4 km za miastem nie było dostępu do żadnego stacjonarnego internetu z większymi prędkościami bez limitu .Co do tego że operatorowi się nie opłaci ,ja to wiem i jak napisałem nie oczekuję że postawi mi nadajnik 500 metrów od domu,ale maszt stoi 4 km od mojego domu,wystarczy na nim nadajnik założyć w odpowiednia stronę,czy to aż tak wiele ,a w rejonie by się zaraz zasięg polepszył,a tak mam dostęp do 2 nadajników,które łapią na granicy zasięgu w domu lub brak całkowity,jeden jest prawie 9 km do mnie ,a drugi ponad 7 przez wielki las,a ten co jest 4 km i malutki lasek to nie ma nadajnika w moim kierunku .
@ Benjamin Linus -niestety nie ma innej możliwości,TM wiadomo to to samo co Orange,te same nadajniki w tej samej lokalizacji,Plus tragedia ta sama,a o Play nie będę pisał bo na wymienionych nadajnikach swojego do dziś nie mają żadnego,na jednym mają zezwolenie od powstania tej sieci,do dziś jest nieuruchomiony .Trudno zostaje chyba z tym żyć albo do miasta się wyprowadzić

,ale raczej zostanę przy tym pierwszym . Albo jak się zdenerwuję to kupię i założę wzmacniacz ,który ponoć jest nielegalny i pewnie na " polepszenie zdrowia " dobrze nie wpłynie
Nie no bez przesady że nic nie działa,sygnał jest tylko słaby ,na zewnątrz działa to w miarę,problem jest w domu bo tu zasięg momentami ucieka do zera ( są miejsca gdzie nie ma wcale ) a telefon musi być przy oknie ,u rodziców jest jeszcze słabiej,mieszkają koło mnie .A latanie na zewnątrz żeby normalnie porozmawiać to jakoś nie uśmiecha mi się .
Testowo miałem numer w Play,siedział praktycznie na TM cały czas .Orange nie wpuszczało z tego co widziałem.