• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 45
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 45
 #797935  autor: user_delete57
 22 kwie 2015, 22:37
DanielR: w ciągu 30 dni możesz aktywować tylko jeden pakiet np. za 10 zł - 225 min. Jak go aktywujesz to nie możesz już kupić innego np. za 5 zł, ale też nie możesz aktywować pakietu wszystko w jednym. Albo to albo to. Natomiast do pakietu minut krajowych możesz dokupić pakiet internetowy. Darmowe minuty i smsy wewnątrz vectone są tylko ważne 30 dni i aby następnie były znowu darmowe musisz doładować konto chociaż za 5 zł. W pakietach nie ma darmowych minut i smsów. Czyli jak doładujesz się za 10 zł i kupisz pakiet za 5 zł 100 min to będziesz miał przez 30 dni darmochy, jak potem kupisz kolejny pakiet ten sam na 30 dni, to już w vectone będzie Ci sciagac z tych 100 min. To jest odpowiedz z FB.
 #797946  autor: Rosolak
 22 kwie 2015, 23:41
Bo to jest net do smartfona, a nie do kompa i masz o tym nawet w "Zasady i warunki". :)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #797953  autor: manyaky
 23 kwie 2015, 06:12
W jaki sposób ustawić w Wektone przekierowania połączeń na inny numer?

Kod czy ustawienia telefonu? Czy po ustawieniu będę mógł wyłączyć telefon i będzie działać?

Chcę zrobić tak: mój numer (wyłączony, RBM) -> 29gr -> Vectone (wyłączony) -> 5gr -> zagraniczny numer - i odbierać za granicą połączenia z Polski za 34 grosze. Da radę?
 #797961  autor: kowal2200
 23 kwie 2015, 08:40
Możesz ustawić przekierowania w telefonie, albo kodem, jak Ci wygodniej. W każdej sieci jest ten sam kod, ale najwygodniej zrobić to w menu telefonu.
Oczywiście, że tak jak chcesz zrobić da radę. Napisz do jakiego kraju chcesz rozmowę przekierować, czy dużo będzie miesięcznie minut, czy dużo będziesz dzwonił z zza granicy, bo chyba znajdę jeszcze trochę lepsze rozwiązanie.
 #797969  autor: LOOPO
 23 kwie 2015, 09:13
kowal2200 pisze:Możesz ustawić przekierowania w telefonie, albo kodem
Tak tylko jest pytanie czy przekierowania są udostępniane przez operatora. Na przykład Orange nie ma takiej usługi w pre-paid.
 #797971  autor: kowal2200
 23 kwie 2015, 09:28
LOOPO pisze:
kowal2200 pisze:Możesz ustawić przekierowania w telefonie, albo kodem
Tak tylko jest pytanie czy przekierowania są udostępniane przez operatora. Na przykład Orange nie ma takiej usługi w pre-paid.
W RBM i Vectonie jest, to chyba jedynie sieci prepaid w Polsce. Rzeczywiście w UE to nie ma sensu.
 #797978  autor: Rosolak
 23 kwie 2015, 10:18
Jak tam Vectonowcy, działają Wam już wszystkie połączenia? U mnie chyba wszystko hula. Na weekend prawdopodobnie będę potrzebował troszkę minut, więc odpalę jakiś pakiecik. ;-)
Wie ktoś może czy pakiety obejmują też stacjonarki? Ewentualnie prośba do fejsiarzy, zadajcie proszę pytanie na fanpejdżu. :)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #797983  autor: Rosolak
 23 kwie 2015, 10:45
Za każdym razem jak zakładam, to blokują mi żądając skanu dokumentu ze zdjęciem w celu weryfikacji. Nie chcę mi się bawić w "kotka i myszkę" zakładając nowe konta i adresy mailowe. A jak ktoś z tego korzysta i będzie na tyle życzliwy, to gra nie warta świeczki. Nieprawdaż?! I tyle w tej offtopowej kwestii. Bez odbioru.

#797991  autor: 111
 23 kwie 2015, 11:25
@ Rosolak w zasadach i warunkach użytkowania pakietów jest mowa o dzwonieniu na inne polskie numery.
Nie ma zaznaczenia,że tylko na komórkowe,zatem pakiety są do wszystkich.
Zresztą po co mieliby robić takie kaleczne pakiety tylko na komórki,gdy bezpośrednia konkurencja czuli Klucz i Lyca ma pakiety do wszystkich.
 #797992  autor: manyaky
 23 kwie 2015, 11:25
Dzięki chłopaki. Właśnie o to chodzi, żeby sieć obsługiwała przekierowania, nie telefon, który musiałby być włączony + mógłby się wieszać. RBM i Vectone w takim razie są super rozwiązaniem. Piszę o Azji - tam mam 3,25zł za minutę odebranego, więc 0,34 grosze to tyle co nic, a dodatkowo mogę mieć lokalny numer. Wychodzące mogę robić przez TelePlay po stawkach krajowych (chyba w RBM działa).

Jeszcze jest taka kwestia, że nie znam lokalnego numeru, który zakupię po przyjeździe - jeśli ustawię przekierowanie dopiero wtedy - podczas, gdy Vectone będzie w roamingu i wyłączę telefon, to jak myślicie - będzie kierował po stawkach lokalnych (polskich), czy roamingowych ze względu na ostatnią lokalizację?
kowal2200 pisze:Możesz ustawić przekierowania w telefonie, albo kodem, jak Ci wygodniej. W każdej sieci jest ten sam kod, ale najwygodniej zrobić to w menu telefonu.
Oczywiście, że tak jak chcesz zrobić da radę. Napisz do jakiego kraju chcesz rozmowę przekierować, czy dużo będzie miesięcznie minut, czy dużo będziesz dzwonił z zza granicy, bo chyba znajdę jeszcze trochę lepsze rozwiązanie.
Poszło PW.
 #797997  autor: Gregrin
 23 kwie 2015, 11:47
manyaky pisze:Dzięki chłopaki. Właśnie o to chodzi, żeby sieć obsługiwała przekierowania, nie telefon, który musiałby być włączony + mógłby się wieszać. RBM i Vectone w takim razie są super rozwiązaniem. Piszę o Azji - tam mam 3,25zł za minutę odebranego, więc 0,34 grosze to tyle co nic, a dodatkowo mogę mieć lokalny numer. Wychodzące mogę robić przez TelePlay po stawkach krajowych (chyba w RBM działa).
Mozna tez pomyśleć o jakimś stacjonarnym numerze voip w polskiej strefie wtedy za jego utrzymanie płacisz np 1zl na rok i odbierasz za darmo. Warunek to trzeba mieć ciągły dostęp do neta. Jeśli temat cie interesuje to zajrzyj do tego wątku http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=81084
Operatorzy voip tez chyba oferują przekierowania ale z tego nie korzystałem to nie pomogę.
 #798005  autor: LOOPO
 23 kwie 2015, 12:31
kowal2200 pisze:W RBM i Vectonie jest,
RBM i Vectone działają przecież na różnych sieciach. RBM na Playu więc ma przekierowania ale Vectone to na T-mobile a u nich to przekierowań chyba nie ma?
 #798011  autor: kowal2200
 23 kwie 2015, 13:43
Przekierowanie połączeń to usługa sieciowa, w abonamentach działa bez ograniczeń, w prepaidach jest zazwyczaj ograniczane za wyjątkiem Play (w tym RBM) i Vectone, które umożliwia nawet przekierowanie za granicę, sam sprawdzałem Chiny i działa bez problemu.
  • Strona 8 z 45
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 45
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8