• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #796173  autor: dan7
 14 kwie 2015, 12:50
Witam Panowie ! Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Przeniosłem się już do Play i odpowiedzcie mi na kilka pytań:
Jestem w Play na Kartę - mam przez 10 dni darmowe rozmowy i sms-y Play ?
Czy mogę włączyć RWK w tej taryfie ?
Jeżeli będę dzwonił do innych sieci to środki będą mi schodzić z głównego konta czy promocyjnego najpierw (doładowałem za 5 zł i mam 6 na głównym ważne 10 dni i 64 na promocyjnym ważne 90 dni) ?
Jeżeli nie będzie można zrobić RWK na tej taryfie to do jakiej przejść żeby było RWK i jakieś dodatkowe darmowe usługi (darmowe minuty, sms-y do Play) ?
Z góry dziękuję za odpowiedź :smt006
Dan7

Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile
 #796176  autor: Rysiob
 14 kwie 2015, 12:57
dan7 pisze:Jestem w Play na Kartę - mam przez 10 dni darmowe rozmowy i sms-y Play ?
Jak dobrze rozumiem masz taryfę Play na Kartę 0 do Play, więc dopóki masz utrzymywaną ważność połączeń wychodzących, to masz no limit w sieci. W tym przypadku akurat 10 dni.
dan7 pisze:Czy mogę włączyć RWK w tej taryfie ?
Nie, możesz zmienić taryfę na Play RWK. Kodem albo przez Play24.
dan7 pisze:Jeżeli będę dzwonił do innych sieci to środki będą mi schodzić z głównego konta czy promocyjnego najpierw (doładowałem za 5 zł i mam 6 na głównym ważne 10 dni i 64 na promocyjnym ważne 90 dni) ?
Najpierw schodzą z promocyjnego.
dan7 pisze:Jeżeli nie będzie można zrobić RWK na tej taryfie to do jakiej przejść żeby było RWK i jakieś dodatkowe darmowe usługi (darmowe minuty, sms-y do Play) ?
Play RWK - rok ważności konta, no limit w sieci za 10 zl/m-c (pakiet). I tyle korzyści.

Zależy, ile korzystasz z telefonu. Jeśli wydajesz choćby w miesiącu te 5 zł, to lepsza jest taryfa Formuła Play na Kartę - każde doładowanie 5-50 zł przedłuża ważność połączeń wychodzących o 50 dni, kodem *108# aktywujesz Stan Darmowy i masz no limit rozmowy i smsy w Play tak długo, jak ważne konto. Możesz aktywować różne opcje Formuły:
- Formuła SMS za 7 zl - no limit sms do wszystkich sieci + 100 MB,
- Formuła 3w1 za 14 zł - no limit sms do wszystkich + 1 GB,
- Formuła 4w1 za 21 zł - no limit sms do wszystkich + 2 GB + obniżona stawka za rozmowy z innymi sieciami do 9 gr./min.
Pakiet neta 1 GB za 9 zł, 3 GB za 20 zł... Działa pakiet 10za5.
 #796177  autor: bolek2004
 14 kwie 2015, 12:59
10 dni masz darmowe rozmowy i smsy w play. Żeby mieć rwk musisz zmienić taryfę na którąś z 3 dostępnych rwk.
Jak dzwonisz do innych sieci to najpierw pobiera z konta promocyjnego czyli z tych 64zł.
Dan7 wysłałem Ci pw
 #796178  autor: Blank
 14 kwie 2015, 13:04
dan7,
Jeżeli jesteś w Play na kartę to w standardzie masz bezpłatne rozmowy i SMSy do momentu zakończenia okresu ważności połaczeń wychodzących.
W tej taryfie nie można włączyć RWK.
Kolejność schodzenia z pakietów w Play jest zawsze taka sama:
1. Usługi nielimitowane
2. Pakiety wewnątrz sieci
3. Pakiety do wszystkich sieci
4. Pakiet Złotówek (konto promocyjne)
5. Konto główne

Czyli w pierwszej kolejności schodzi z 64 zł.

Co do zmiany taryfy. Masz dwa wyjścia:
1. RWK - dostępne jest w taryfie Play na kartę Rok Ważności Konta. Po migracji do tej taryfy, RWK włączysz za pomocą kodu. Dostępne promocje: Nieograniczone rozmowy w Play za 10 zł, Nieograniczone SMSy do wszystkich za 10 zł. 30 minut do wszystkich za 6 zł, 100 minut do Play/Stacjonarne za 5 zł, Pakiet 10 za 5, Pakiety internetowe.
2. Formuła Play na kartę - w tej taryfie nie ma RWK, ale bardzo optymalna ważność konta. Każde doładowanie (także za 5 zł) przedłuża ważność konta o 50 dni. W tej taryfie do dyspozycji masz Stan Darmowy (0 zł za SMSy i rozmowy w Play), Formuła SMS zawierająca nielimitowane SMSy do wszystkich i 100 MB danych za 7 zł, Formuła 3w1 zawierająca nielimitowane SMSy do wszystkich i 1 GB danych za 14 zł, pakiet 30 minut do wszystkich za 6 zł, pakiet 100 minut do Play/stacjonarne za 5 zł, pakiet 10 za 5 i Pakiety Internetowe.

Pakiety Internetowe:
5 zł / 300 MB
9 zł / 1 GB
20 zł / 3 GB

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #796179  autor: Gregrin
 14 kwie 2015, 13:08
RWK jest tylko w osobnej taryfie w której nie ma wtedy (za darmo) stanu darmowego (kosztuje 10zl). Jest tez Formula play na kartę gdzie za doładowanie 5zl przedłużasz ważność konta o 50dni http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... mula-play/ (nie trzeba włączać 3w1). Zmiane taryfy masz w panelu play24. Środki powinny najpierw schodzić z promocyjnego a przedłużyć jego ważność na 30dni możesz aktywując pakiet 10za5.

PS: ale tu szybko odpowiadają ;)
 #796214  autor: bolek2004
 14 kwie 2015, 15:33
Nie zapominajmy że nadal w play mamy dostępne 3 taryfy z roczną ważnością konta:
1. Play na kartę rok ważności konta
2. Play fresh darmowe smsy do wszystkich sieci
3. Play fresh darmowe rozmowy i smsy w play
 #796250  autor: Gregrin
 14 kwie 2015, 19:07
Ja mam jeszcze takie pytanko żeby uściślić. W sytuacji dan7 jeśli zmieniłby taryfę na Formula to 5zl i bonusowe 64zl zostają a po doładowaniu za 5zl przedłuża mu główne konto na 50dni ? Dodatkowo, stan darmowy po aktywowaniu kodem *188# jest aktywny cały czas do zmiany oferty czy trzeba go cyklicznie włączać ??
 #796252  autor: bolek2004
 14 kwie 2015, 19:16
Dokładnie po zmianie na formuła jest tak jak piszesz , kwota z głównego i promocyjnego zostaje. Stan darmowy jest aktywny dopóki nie zmienimy na inną taryfę. Wtedy w innej taryfie trzeba ponownie aktywować.
 #796303  autor: Gregrin
 14 kwie 2015, 22:09
Właśnie włączyłem sobie formule i widzę ze nie ma tu pakietu 10 za 5 :/ Jakimś innym pakietem można przedłużać te 64zl czy gdy będzie się kończyć ważność tych środków będę musiał wrócić do play rwk włączyć 10 za 5 i wrócić do formuły ?? Po ponownym powrocie do formuły da się znowu aktywować stan darmowy bo pisze ze "możesz włączyć 1 raz".
 #796310  autor: Blank
 14 kwie 2015, 22:40
Pakiet 10 za 5 uruchomisz kodem *111*81*1#
Nie jest on widoczny w Play24, ale u mnie jest widoczny w Play24 Menu (*111# > Złotówki). Nie musi być jednak tam widoczny. W formule Play na kartę Pakiet 10 za 5 jest dostępny.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #796318  autor: Gregrin
 14 kwie 2015, 23:17
I właśnie za to lubię te forum :D Dzieki za info którego normalnie na play bym się nie doszukał :) Jeszcze kwestia włączania stanu darmowego. Przy zmianie taryfy a później powrocie można go ponownie aktywować ?? Bo denerwujący jest napis "możesz jeszcze włączyć 0"
 #796348  autor: mars28
 15 kwie 2015, 08:52
Wybaczcie pytanie, pewnie już nie raz tu padło - który starter muszę kupić, żeby mieć RWK w Play? Numer ma służyć tylko do odbierania połączeń przychodzących z Play, więc zainwestuję w to tylko tyle ile będzie konieczne. Jak tak czytam, to w jednej taryfie się da, w innej się nie da. W regulaminie też jakieś kwoty zestawów startowych za 5, 9 czy 30zł z różnymi okresami ważności, nie do końca to dla mnie jasne.
 #796349  autor: Rysiob
 15 kwie 2015, 09:04
Teraz startery Play na Kartę mają albo domyślnie taryfę Formuła Play, albo Play na Kartę 0 w Play ustawione. Wystarczy zmienić taryfę na Play RWK kodem albo przez Play24, a potem doładować choćby za 5 zł i już.
 #796354  autor: bolek2004
 15 kwie 2015, 09:27
mars28 Najlepiej kupić starter play na kartę rok ważności konta, ale podejrzewam że może być z tym problem.
Kup dowolny starter z taryfą play na kartę tylko pamiętaj żeby nie kupić play online na kartę albo play internet na kartę bo z nich nie zmienisz na rwk.
Jeśli starter do odbierania to najlepiej kupić za 5zł.
Inna opcja to poszukanie w salonach play starterów zasięgowych, rozdają je za darmo, tyle że trzeba trafić na taki z taryfą play na kartę bo są też play online na kartę, te drugie się nie nadają.
Po aktywacji startera zmieniasz taryfę na play na kartę rok ważności konta po czym przedłużasz sobie ważność konta przez play24 o rok bez doładowania.
 #796407  autor: Gregrin
 15 kwie 2015, 13:47
Albo zamów sobie jakiś inny darmowy starter a później go przenieś do play, doładuj za 5zl i dostaniesz 60zl na konto bonusowe ważne 3m-ce i wtedy przenieś się na RWK ;).
 #913931  autor: Gregrin
 03 mar 2017, 12:24
Nie widzę tej opcji na p24. Ktoś może potwierdzić ze zniknęła możliwość włączenia online, bo kodem opcja dalej działa a na infolinii nawet o niej nie wiedza :/
Myślicie ze to tymczasowe czy sobie to schowali na stale ??
 #913948  autor: bolek2004
 03 mar 2017, 13:43
U mnie jest , zarówno na numerze na którym nie jest ta opcja aktywna, jak i na innym na którym usługa jest włączona. Opcja znajduje się w usługach dodatkowych.