• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 338 z 692
  • 1
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 692
 #795747  autor: Nikita_Bennet
 12 kwie 2015, 13:53
mieszkam na wsi ;)
14 będę się kręcił po urzędach to może i do play zajdę.
Pytanie co wpisać na druku rozwiązania umowy? Jaki termin zaznacznyć?
 #795859  autor: adalis
 12 kwie 2015, 22:49
Nikita_Bennet pisze:mieszkam na wsi ;)
14 będę się kręcił po urzędach to może i do play zajdę.
Pytanie co wpisać na druku rozwiązania umowy? Jaki termin zaznacznyć?
Jeśli będziesz w play to nic nie musisz robić. Mówisz, ze chcesz wypowiedzieć umowe i oni sami drukują odpowiedni dokument.

Od wczoraj jestem już na nowych warunkach 19.50 i niestety dziwna sytuacja. Mam włączone stacjonarne bez limitu a mimo tego pobiera mi kase za połączenia. Zgłoszenie wysłane i czekam na wyjaśnienia w czym problem.

Pozdrawiam ;)
Obrazek
 #795915  autor: maniek2408
 13 kwie 2015, 10:36
Wypowiedziałem umowę w sobotę w salonie Play ,dziś dzwonili z obsługi i tak oferta ta sama jaka jest u nich na stronie nic taniej . Wypowiedzenie chyba nie trafiło do nich jeszcze bo była pani zdziwiona że wypowiedziałem a co do abo 19,50 stwierdziła że nie ma takiego i że może był ale to limitowana edycja była ;]
 #795917  autor: krecik6667
 13 kwie 2015, 10:56
maniek2408 pisze: a co do abo 19,50 stwierdziła że nie ma takiego i że może był ale to limitowana edycja była ;]
O ile mi wiadomo oferta zostala wycofana, nie wiem tylko czy we wszystkich kanalach sprzedazy
 #795921  autor: adam.wisnia
 13 kwie 2015, 11:21
Nikt pewnie nie wycofywał tylko szeregowi sprzedawcy nie mają pojęcia, że coś takiego istnieje. Mi też w salonie, na czacie i pierwszy konsultant na infolinii mówili, że nie ma takiej oferty. Dopiero drugi konsultant na *500 (3 dni po pierwszym telefonie) wiedział że jest coś takiego i mi ją zaproponował.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761
 #795925  autor: KrP
 13 kwie 2015, 11:37
Oferta za 19,5 została od dziś wycofana. Kto się załapał niech się cieszy bo naprawdę dobry deal był.
 #795932  autor: Wiksa11
 13 kwie 2015, 11:56
Czy zmieniło się coś w ofercie internetowej, czy nadal obowiązuje oferta?
INTERNET:
bez urzadzenia:
- 19.99 na 15 miesięcy - 12 GB
- 24.99 na 15 miesięcy - 30 GB + nocny transfer
- 29.99 na 15 miesięcy - 55 GB + nocny transfer
- 37 zł na 15 miesięcy - no limit (6 pierwszych miesięcy po 24.99, 9 następnych po 44.99, można przelewać od 1 do 15 mies po 37zł) "

Jeśli chodzi o router domowy, to dopłata miesięczna wynosi 20 zł czy 30 zł?

Orange - sieć Januszy.
 #795936  autor: zarik
 13 kwie 2015, 12:04
Teraz moje pytanie czy mozna cos lepszego dostac na firme?
Abo 39,9zl netto polaczenia/sms/3giga internetu plus 3 miesiace free umowa konczy sie w sierpniu obecnie place 120zl wiec dodatkowo oszczedzam 360zl na abonamencie. Wlasnie taka oferte wybralem ale po przedluzeniu nie wiem czy czegos lepszego bym nie wynegocjowal.
 #795945  autor: chomiczek
 13 kwie 2015, 12:52
KrP pisze:Oferta za 19,5 została od dziś wycofana. Kto się załapał niech się cieszy bo naprawdę dobry deal był.
oferta za 19,50 jest dostępna. Warunkiem jest złożone wypowiedzenia i zachowany odpowiedni czas do końca umowy, czyli jak masz pół roku do końca a złożyłeś już wypowiedzenie to może być neiwidoczna. Nie jest tez dostępna we wszystkich kanałach sprzedaży nie wiem od czego to zależy :D może spróbuj kilka razy na *500 tak czy siak mozesz za kazdym razem dodzwonic sie do innej miejscowosci w ktorej play ma swoich konsultantow :D
 #795950  autor: KrP
 13 kwie 2015, 13:09
W salonach na pewno juz nie ma, moich źródeł wiem, ze w BOK tez juz nie może niedługo nie być.

Żadnych wypowiedzen nie trzeba mieć, to wszystko zależy od człowieka, z którym się rozmawia. ;)
 #795960  autor: Damdzio
 13 kwie 2015, 13:39
Trzeba mieć złożone wypowiedzenie, ponieważ dopiero wtedy w systemie pokaże się owa oferta. Bez wypowiedzenia na koncie są podstawowe oferty. Również aby z niej skorzystać umowa musi się kończyć max za 2 msc tak jest napisane w segmentach utrzymaniowych.

Ps. Oferta dopiero co pojawiła się na utrzymanie więc nie wycofają jej tak szybko. Obowiązuje od 26 marca do odwołania
 #795966  autor: chomiczek
 13 kwie 2015, 13:54
nie zależy od człowieka ;)
bo człowiek który Ci to proponuje raz ze nadstawia tyłka za to zebys miał dobra oferte, dwa ze jest z tego rozliczany ;) im wiecej ofert jest proponowanych niezasadnie tym szybciej są one ukracane.
Nic nie wiadomo o tym aby oferta miała zniknąć.
 #795969  autor: piotras
 13 kwie 2015, 14:00
Damdzio pisze:Trzeba mieć złożone wypowiedzenie, ponieważ dopiero wtedy w systemie pokaże się owa oferta. Bez wypowiedzenia na koncie są podstawowe oferty. Również aby z niej skorzystać umowa musi się kończyć max za 2 msc tak jest napisane w segmentach utrzymaniowych.
To chyba też nie jest prawda, bo ludzie przedłużali z tą ofertą umowę, która miała się kończyć w lipcu. Przynajmniej tak pisali.

Mi konsultantka powiedziała, że oferty bez telefonu są dostępne 3msc przed końcem umowy ale też nie wiem czy to prawda bo w sieci znalazłem sprawdzone info podane przez jakiegoś play4you, że 4. Jak zwykle w takich sytuacjach trzeba dzwonić do skutku aż się uda bo niekompetencja osób pracujących call center (nie tylko u operatorów ale w innych segmentach też) jest spora.
 #795990  autor: KrP
 13 kwie 2015, 14:37
Damdzio pisze:Trzeba mieć złożone wypowiedzenie, ponieważ dopiero wtedy w systemie pokaże się owa oferta. Bez wypowiedzenia na koncie są podstawowe oferty. Również aby z niej skorzystać umowa musi się kończyć max za 2 msc tak jest napisane w segmentach utrzymaniowych.

Ps. Oferta dopiero co pojawiła się na utrzymanie więc nie wycofają jej tak szybko. Obowiązuje od 26 marca do odwołania
Jeśli zamawiasz przez BOK to możliwe, w salonie żadnego wypowiedzenia nie trzeba mieć złożonego, wręcz przeciwnie - złożone wypowiedzenie uniemożliwi sprawdzenie nawet czy oferta jest dostępna, trzeba je odwołać.

Oferta w salonach została wycofana od dzisiaj, powtarzam kolejny raz.
nie zależy od człowieka ;)
bo człowiek który Ci to proponuje raz ze nadstawia tyłka za to zebys miał dobra oferte, dwa ze jest z tego rozliczany ;) im wiecej ofert jest proponowanych niezasadnie tym szybciej są one ukracane.
Nic nie wiadomo o tym aby oferta miała zniknąć.
To nie jest żadne nadstawianie tyłka, sprzedałem dziesiątki podobnych ofert. W salonach są dostępne jedynie na specjalne kody, których konsultant ma określoną ilość stąd niechętnie są proponowane jeśli nie weźmie się czegoś dodatkowo.

I kolejne moje powtórzenie - w salonach oferty od dziś nie ma. Jeśli chodzi o dostępność utrzymaniową to ile dobrze pamiętam to jest to minimum miesiąc przed końcem umowy, ale to się zmienia jak w kalejdoskopie.
 #795997  autor: sql
 13 kwie 2015, 15:00
Ja przedłużyłem taryfę Firma 25 z pakietem ekstra 250 SMS z umową na 12 miesięcy.

Mam regulamin tylko ciekawi mnie czy jest możliwe otrzymanie większego pakietu niż 500 MB albo 250 SMS. Z regulaminu wynikałoby że tak. Proszę potestujcie to z wypowiedzeniem oraz bez i dajcie znać:
https://www.dropbox.com/s/slr8vgua90dr2he/anex.PDF?dl=0
 #796001  autor: matus174
 13 kwie 2015, 15:21
A mi Pani zaproponowała Abonament za 59 zł w którym mam 3 gb neta i nielimitowane mms, sms, rozmowy komórka i stacjonarne. i do tego telefon LG G3 s bądz htc desire 610 ale oba telefony z dopłatą jakoś 160 zł i teraz nie wiem czym można wyciągnąć tą oferte z telefonami za 1 zł ?
 #796009  autor: chomiczek
 13 kwie 2015, 15:28
to znaczy ze naciagnales firme na dziesiątki strat ;)
Ciekawe dlaczego każdą wypowiadac umowe skoro niby mozna dawac ta oferte bez wypowiedzenia. :)
 #796067  autor: KrP
 13 kwie 2015, 19:53
Bo to jest teoretycznie oferta tylko dla rezygnujących, tzw. ostatniej szansy. W salonach powinno się ją proponować jak już klient nic innego nie chce. Ale nie ma takiego obowiązku bo kodów na to jest jak na lekarstwo i konsultantom szkoda nieco (ja mam chyba jeszcze z 15 kodów bo schomikowałem ;p). Sam proces jednak można przeprowadzić bez żadnych wypowiedzeń, a złożone wypowiedzenie uniemożliwi przedłużenie w salonie.

W BOK mają inne procedury bo tam ta oferta jest ogólnodostępna, nie potrzeba kodów.

Chciałem to mamie zrobić, ale tak jak mówiłem, od dziś już niestety jest niedostępna, a w BOK mi się nie chce bawić.
  • Strona 338 z 692
  • 1
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 692
  • 1
  • 336
  • 337
  • 338