• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 176 z 624
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 624
 #794476  autor: SACZI
 06 kwie 2015, 15:13
dudi_mati pisze:W zależności kto czego oczekuje...
...
Oferta plusa także jakoś nie powala moim zdaniem, a o play się nie wypowiadam, nie darzę ich sympatią, a miałem kiedyś u nich 2 abo..., ale to było lata świetlne temu... :)
No własnie, zależy co kto oczekuje.
Rozpatrując Relax+ vs najdroższą taryfę Plusa z telefonem Xperia Z3C i opcją 6 m-cy gratis za przeniesienie, koszty umów są w zasadzie identyczne (2400Plusa vs 2369T).
Z mojego punktu widzenia, przewaga Plusa polega na tym, że dodają pakiet 120 minut do EU i 150MB na transmisję w EU. Ponadto jest 1GB większy pakiet danych, ale to nie jest dla mnie żaden argument.
Z innymi telefonami nie analizowałem oferty Plusa, ale wydaje się naprawdę droga.
Plus inaczej koszty rozkłada i ceny telefonów odstraszają na pierwszy rzut oka.

Jest jeszcze jedna sprawa - nadajniki i internet.
Akurat tak się składa, że w mojej miejscowości Plus ma 2 nadajniki (3, wliczając Aero2), a NetWorks tylko 1.
Siła sygnału Plusa przeciętnie ma wartość minimum -80dBm w domu.
Zaś TMobile w chwili obecnej pokazuje mi -107dBm (UMTS2100) czyli sygnał jest na granicy zerwania połączenia (do którego jednak nigdy nie dochodzi).
Prędkość transmisji danych to 8MB/s vs 4,5 MB/s (+ vs t).
Ponadto wg BTSearch - UKE, Plus i jego spółki maja pozwolenia na LTE 1800 i LTE800, więc w grę wchodzi czynnik techniczny (obiektywny).
 #794526  autor: RKL
 06 kwie 2015, 21:07
a ja sie nie dogadalem z TM, niestety nie bedac zainteresowanym nowa sluchawka, TM oferuje dosc przecietne warunki. Zdecydowalem sie przeniesc 2 numery do Orange, zobaczymy czy nie bede tego zalowal. Dzwonili jeszcze do mnie z TM, ale jakos rozmowa sie nie ulozyla, w skrocie mialem sie wytlumaczyc czemu skladam rezygnacje, pozniej dlaczego klame bo Orange nie ma w ofercie no limit kom/sms wszystkie sieci za 29,99 itp. Skonczylo ze Pani sama sie rozlaczyla, chcialem nawet zlozyc jakas skarge, bo pierwszy raz mialem kontakt z kims tak beszczelnym...ale sumie kazdy moze miec gorszy dzien. Odpuscilem.
Na ta chwile jestem zaskoczony jak sprawnie poszlo z przenoszeniem numeru, po kilku dniach kurier, pozniej sms z data kiedy oba numery beda przesniesione. Pozyjemy zobaczymy.
W sumie niezdecydowanym polecam "zlamac sie" i zmienic siec...ja mialem te numery od 99 w TM...
 #794537  autor: pacman
 06 kwie 2015, 22:53
dudi_mati pisze:W zależności kto czego oczekuje...
Mi osobiście oferta orange za 89 zeta nie pasuje, fakt jest pół roku abo za free..., ale pakiet infernetu jest zbyt mały jednak, więc suma sumarum wychodzi gorzej i do tego ubezpieczenie tylko wyświetlacza..., zdecydowanie więcej zapłacić więcej i mieć pełne ubezpieczenie...
Oferta plusa także jakoś nie powala moim zdaniem, a o play się nie wypowiadam, nie darzę ich sympatią, a miałem kiedyś u nich 2 abo..., ale to było lata świetlne temu... :)
2GB za 67zł bo tyle wyjdzie jak policzysz 18*89zł i "do 2 GB za 0 zł do 5 GB za 10 zł"
Obecnie Samsung S4 jest za 599zł i 250zł rabatu daje 350zł więc nie jest to specjalnie atrakcyjna oferta ;) Szczególnie jak tutaj niektórzy wspominają...mieli 500 min (chyba za 54,90zł) lub więcej minut i już tego nie wykorzystywali. Teraz dostali nolimit, ale mniejszy pakiet internetowy...kiedy zużycie danych rośnie bardzo szybko. Oczywiście po negocjacjach dorzucają, ale wygląda to tak, że abo 70 ze zniżką 10zł więc de facto płacą nie 55zł, ale 60zł za no limit, którego często nie potrzebowali i łaskawie podniesiony pod dwóch latach limit danych...ale jak się odwołają do wyższej instancji. I telefony raczej nie są w trakcyjnych cenach - 5zł drożej za taki sam patrząc na większe zużycie pakiet danych i minuty, które i "tak przepadają" jak poprzednio.
 #794560  autor: geresz
 07 kwie 2015, 08:46
RKL pisze:a ja sie nie dogadalem z TM, niestety nie bedac zainteresowanym nowa sluchawka, TM oferuje dosc przecietne warunki.
W sumie niezdecydowanym polecam "zlamac sie" i zmienic siec...ja mialem te numery od 99 w TM...
ze swojej strony polecam to samo.. bezczelność konsultantów sięga szczytów.. i nawet nie o BOK chodzi a o SUK.. +10 do napinki, -10 do zachęcania do pozostania w sieci.. podobnie jak RKL nie chce mi się robić afery w sumie z niczego i nie podam publicznie nazwiska tej Pani z którą rozmawiałem..
sieć jest coraz mniej przyjazna klientom i nie mówie że kiedyś nie wróce ale na tą chwilę są słabi i z ofertami i z zachętami ..

pozdr
 #794626  autor: Taczian
 07 kwie 2015, 13:45
Panowie mam do Was pytanie. Do 25.07.2015 mam abo w T. Pojawiła się oferta na iBOA, ale nie jestem zainteresowany przedłużeniem umowy. Po 16 latach w "Erze" chcę przejść do Virgin, już postanowione. Kiedy i w jaki sposób w moim przypadku mogę zlecić MNP, żeby się nie narazić na dodatkowe koszty? Czy muszę najpierw wypowiedzieć umowę i przenieść się na tak taka a dopiero później do Virgin?
 #794628  autor: geresz
 07 kwie 2015, 13:54
Nie wypowiadaj umowy jeśli zależy Ci na aktualnym numerze.. jak wypowiesz to stracisz numer.. 120 przed końcem umowy możesz ogarniać temat przenosin.. nie wiem jak to jest w przypadku VM .. u mnie to zrobili sami za mnie..
 #794632  autor: i.slepy
 07 kwie 2015, 14:11
pacman pisze: 2GB za 67zł bo tyle wyjdzie jak policzysz 18*89zł i "do 2 GB za 0 zł do 5 GB za 10 zł"
Obecnie Samsung S4 jest za 599zł i 250zł rabatu daje 350zł więc nie jest to specjalnie atrakcyjna oferta ;) Szczególnie jak tutaj niektórzy wspominają...mieli 500 min (chyba za 54,90zł) lub więcej minut i już tego nie wykorzystywali. Teraz dostali nolimit, ale mniejszy pakiet internetowy...kiedy zużycie danych rośnie bardzo szybko. Oczywiście po negocjacjach dorzucają, ale wygląda to tak, że abo 70 ze zniżką 10zł więc de facto płacą nie 55zł, ale 60zł za no limit, którego często nie potrzebowali i łaskawie podniesiony pod dwóch latach limit danych...ale jak się odwołają do wyższej instancji. I telefony raczej nie są w trakcyjnych cenach - 5zł drożej za taki sam patrząc na większe zużycie pakiet danych i minuty, które i "tak przepadają" jak poprzednio.
Tak sie sklada, ze ja mialem przed przedluzeniem abo za 55 zl i w tym 500 minut i 1 GB internetu. Takze owszem musze doplacic 5 zl, zeby dostac wiekszy pakiet danych i no limit, ktory mi "przepadnie". Rownie dobrze moglbym wziac taryfe nizsza, gdzie za 50 pln (60-10SUK) mialbym 600 minut, ktorych i tak bym nie wykorzystal i 1 GB danych. Wiec mialbym o 100 wiecej minut za 5 zl mniej abonamentu, czyli dla mnie korzysc by byla.
Nie wzialem tej taryfy z prostej przyczyny, pakiet 1 gb przestal mi wystarczac i potrzebowalem przynajmniej 2 GB, dlatego wzialem taryfe Comfort za 60 pln.

Niestety nie znajdziesz na rynku tak elastycznej oferty abonamentowej, gdzie wybierasz sobie ze chcesz tyle minut i tyle internetu i nie zaplacic wiecej na 40 czy 50 zl. Trzeba wybierac w tym, co jest.

A gdzie w tym porownaniu jest ten Orange, ktory za 2 gb netu i no limit krzyczy 90 PLN? No przepraszam 67 jesli liczyc 6 miesiecy za darmo... ale hola hola, jakie to za darmo? przeciez w tym czasie nadal musisz placic swoj obecny abonament u aktualnego operatora. Czyli suma sumarum smialo mozna liczyc ze jest te 90 PLN za miesiac. Wiec czy oferta TM nie jest atrakcujniejsza, skoro za to samo placisz 60 pln? OK dodasz stacjonarne i masz 66 PLN. Chyba golym okiem widac 24 PLN roznicy w samym abonamencie.
geresz pisze: ze swojej strony polecam to samo.. bezczelność konsultantów sięga szczytów.. i nawet nie o BOK chodzi a o SUK.. +10 do napinki, -10 do zachęcania do pozostania w sieci.. podobnie jak RKL nie chce mi się robić afery w sumie z niczego i nie podam publicznie nazwiska tej Pani z którą rozmawiałem..
sieć jest coraz mniej przyjazna klientom i nie mówie że kiedyś nie wróce ale na tą chwilę są słabi i z ofertami i z zachętami ..

pozdr
Ja mielem dwie rozmowy w ciagu jednego tygodnia z SUK i obie zakonczone pelnymi ulgami. Pierwszy konsultant udawal, ze specjalnie cos dla mnie zalatwia, natomiast pzry drugim numerze babeczka na wejsciu powiedziala, co moze zaproponowac, i tylko przy podsumowaniu poprosilem (podkreslam POPROSILEM, nie krzyczalem, nie warczalem) o zdjecie oplaty za kuriera.
Wszystko zakonczylo sie sukcesem. Moze rzeczywiscie trafiliscie na jakis dziwny dzien lub dziwnych konsultantow.
 #794651  autor: Koczkodan
 07 kwie 2015, 15:28
To chyba jakieś jaja są bo dokładnie 18.06.2013 przedłużałem umowę na 24 miesiące a widzę że ofertę przedłużającą będę miał dopiero 18.08.2015 to jakieś chore
 #794721  autor: Lukash
 07 kwie 2015, 21:28
kowalp5 pisze:Znaczy te szare 9506 są czarne z przodu i srebrne z tyłu i z boku. Są też 9506 całe białe. Całe czarne to chyba były 9505, ale mogę się mylić...
To czarne - dzisiaj przedłużałem umowę, okazało się, że teraz są dostępne czarne (srebrnych-szarych nadal nie ma). Warunki przedłużenia - standard.
 #794728  autor: onifer2
 07 kwie 2015, 22:15
Dzisiaj rozmawiałem z SUK.
Udało mi się przedłużyć umowę na fajnych dla mnie warunkach.
Chciałem jak najniższy abonament- proponowano za 39,99zł.
Po negocjacjach zaproponowano obniżenie na 34,99 zł. Trochę pokręciłem nosem i ostatnia propozycja to 29,99zł, 200 min. kom, nielimitowane t-mobile, 250MB internetu. Przyjąłem.

Telefon Lumia 535 z początku propozycja za 149 zł. Po negocjacjach stanęło na 20,03 zł z wysylką kurierem.
 #794816  autor: oszej
 08 kwie 2015, 14:58
Cześć
Mam pytanie - czy dalej jest możliwość korzystania z usługi Internet Connect?
W regulaminie usługi jest napisane, że mogą z niej korzystać abonenci taryf Jump. Nowe taryfy dalej mają w nazwie Jump. Kończy mi się umowa w sumie za 2 dni - zapomniałem, że jest na 18 miesięcy (mało istotne) i chciałem wrzucić internet w inny numer, to babeczka mi powiedziała, że jest to niemożliwe.
Taryfa jaka mnie interesuje to Jump Smart - standard -10zł i 1GB internetu, zniżka na telefon mnie niezbyt interesuje, bo Lumia 640 LTE jest w tej taryfie tak czy inaczej za 9zł.
Ktoś tam kiedyś pytał kiedy będą dostępne - niby od 09.04, to dodam, że już dziś są dostęne, czarne, białe i pomarańczowe.
 #794852  autor: niXon1
 08 kwie 2015, 17:24
Potwierdzam to co napisał oszej.
Lumia 640 LTE jest dostępna od dzisiaj w kolorach czarnym, białym i pomarańczowym (w tym kolorze jest mała ilość). Potwierdziły się wcześniejsze informacje, że niebieskiego koloru nie będzie.
Moim zdaniem, w wyższych abonamentach jest to mało opłacalny wybór.

Lumia 640 XL LTE ma być dostępna od 23 kwietnia.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 16:44 przez niXon1, łącznie zmieniany 1 raz.
 #794859  autor: Lukash
 08 kwie 2015, 18:18
oszej pisze:Cześć
Mam pytanie - czy dalej jest możliwość korzystania z usługi Internet Connect?
W regulaminie usługi jest napisane, że mogą z niej korzystać abonenci taryf Jump. Nowe taryfy dalej mają w nazwie Jump. Kończy mi się umowa w sumie za 2 dni - zapomniałem, że jest na 18 miesięcy (mało istotne) i chciałem wrzucić internet w inny numer, to babeczka mi powiedziała, że jest to niemożliwe.
Ja dostałem odmowę, reklamacje tez rozpatrzona odmownie - pisze zaraz maila to kozę mi wyjaśnią, jak to,jest z IC przy tych nowych taryfach.
  • Strona 176 z 624
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 624
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176