Witam korzystam z internetu na kartę w plusie i włączam tam pakiet nocny używam do niego telefonu Samsung galaxy mini i prędkość jest naprawdę lipna max 500kbs w dobrym zasięgu dodam że mieszkam na wsi i nie mam dostępu do 3g wyszukuje mi tylko HSDPA i mam pytanie czy jeżeli kupie jakiś dobry modem to prędkość była by szybsza bo to mi naprawdę nie starczy dodatkowo ten pakiet jest tylko 6 godzin a innego neta nie mam więc chciałbym żeby ten działał jak najszybciej żeby pobrać jak najwięcej
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Przecież hsdpa to jest 3g a dokładnie 3,5g.Musisz mieć fatalne prędkosci skoro mając hsdpa narzekasz na prędkosć i owszem modem pomoże ,większa stabilność niż w smartfonie,i zawsze można w co niektróych modelach zewnętrzną antenę dołożyć.Najtańszy już za mniej niż 100zł bez simloka np. z playa,ja w takim modemie obsługuję kartę ofnk i daje radę.A co do zasiegu kup startery różnych sieci i sprawdź który ma najlepszy zasięg u ciebie bo może wcale to nie jest plus.
Sprawdz najlepiej na karcie playa jaki sygnał masz dla każdej sieci, użyj aplikacji netmonitor. Podaj lokalizacje z jakiej korzystasz to więcej podpowiemy (może na Lte się załapiesz).
"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein
Pamiętaj też, że B ma znaczenie, bo teraz napisałeś 500 Kbps, czyli 62,5 KBps, ale zakładam, że chodziło ci o 500 KBps, czyli ok. 4 Mbps...
Po prostu wątpię, żebyś miał te 62 KBps na 3G, to rzadko spotykane.
Kiedy ludzie nauczą się zwracać uwagę na jednostki...
A co do pytania - nie ma innej opcji niż empiryczne sprawdzenie u innych operatorów w danym punkcie. Cała reszta, czyli mapa zasięgu na sstronie operatora, lub mapa pozwoleń to tylko sugestie.
Po prostu wątpię, żebyś miał te 62 KBps na 3G, to rzadko spotykane.
Kiedy ludzie nauczą się zwracać uwagę na jednostki...
A co do pytania - nie ma innej opcji niż empiryczne sprawdzenie u innych operatorów w danym punkcie. Cała reszta, czyli mapa zasięgu na sstronie operatora, lub mapa pozwoleń to tylko sugestie.
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
Mieszkam w miejscowości góralice zachodniopomorskie.
To może spróbuję z modemem bo ten telefon to wogole się psuje chciałbym korzystać z modemu bez simlocka będę korzystał z karty t mobile w dzień a w nocy z plusa możecie mi polecić dobry modem i najlepiej z anteną
To może spróbuję z modemem bo ten telefon to wogole się psuje chciałbym korzystać z modemu bez simlocka będę korzystał z karty t mobile w dzień a w nocy z plusa możecie mi polecić dobry modem i najlepiej z anteną
dzisiaj spróbuje z tym programem netmonitor
Dziś najbardziej opłaca się kupić huawei e3372 ok 170 zł.ma gniazdo antenowe.W twojej lokalizacji niebawem będzie lte w plusie (800 Mhz ). W Orange masz zasieg 3g hspa.
"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein
Nie lepiej kupić modemorouter HUAWEI E8278(LTE cat.4,HSPA+DC,wsparcie polskich sieci w modemie w wersji E8278s-602)? Dołożyć do około 200zł.(all.drogo) i masz WiFi do 72,2Mb dla 10 użądzeń plus 1 po kablu(jako normalny modem jak E3372) do tego ładowarka USB za 12,50zł.z dostawą i gra.
P.S.ma również 2 gniazda antenowe identyczne jak legendarne "pancerniaki" SIERRA307, HUAWEI E398(tych raczej nie da się uszkodzić w przeciwieństwie do współczesnych słabych gniazd w E3272/E3372 itp).
P.S.ma również 2 gniazda antenowe identyczne jak legendarne "pancerniaki" SIERRA307, HUAWEI E398(tych raczej nie da się uszkodzić w przeciwieństwie do współczesnych słabych gniazd w E3272/E3372 itp).
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2015, 16:16 przez darekka, łącznie zmieniany 3 razy.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

Dzięki wszystkim za pomoc wybiorę któryś z tych modemów
Ja na hdspa (rbm one do 7.2 mb) osiągam podobne prędkości ,taki telefon 
za to S5 w hspa + 20 mb ,lte nawet 50

za to S5 w hspa + 20 mb ,lte nawet 50

Pozdrawiam 

teraz mam sony Xperia e1 i w plusie jak ściągam ze sklepu play to idzie 1mb na sekundę a na karcie t mobile idzie 2mb
Ściąganie ściąganiem ale za wiele na 3g nie ściągniesz ze względu na limity. Lepiej zaopatrzyć się w jakiś modem LTE gdzie limity są dużo większe.
Kupie jakiś z tych Huawei o których pisali wyżej