pacman pisze:
2GB za 67zł bo tyle wyjdzie jak policzysz 18*89zł i
"do 2 GB za 0 zł do 5 GB za 10 zł"
Obecnie Samsung S4 jest za 599zł i 250zł rabatu daje 350zł więc nie jest to specjalnie atrakcyjna oferta

Szczególnie jak tutaj niektórzy wspominają...mieli 500 min (chyba za 54,90zł) lub więcej minut i już tego nie wykorzystywali. Teraz dostali nolimit, ale mniejszy pakiet internetowy...kiedy zużycie danych rośnie bardzo szybko. Oczywiście po negocjacjach dorzucają, ale wygląda to tak, że abo 70 ze zniżką 10zł więc de facto płacą nie 55zł, ale 60zł za no limit, którego często nie potrzebowali i łaskawie podniesiony pod dwóch latach limit danych...ale jak się odwołają do wyższej instancji. I telefony raczej nie są w trakcyjnych cenach - 5zł drożej za taki sam patrząc na większe zużycie pakiet danych i minuty, które i "tak przepadają" jak poprzednio.
Tak sie sklada, ze ja mialem przed przedluzeniem abo za 55 zl i w tym 500 minut i 1 GB internetu. Takze owszem musze doplacic 5 zl, zeby dostac wiekszy pakiet danych i no limit, ktory mi "przepadnie". Rownie dobrze moglbym wziac taryfe nizsza, gdzie za 50 pln (60-10SUK) mialbym 600 minut, ktorych i tak bym nie wykorzystal i 1 GB danych. Wiec mialbym o 100 wiecej minut za 5 zl mniej abonamentu, czyli dla mnie korzysc by byla.
Nie wzialem tej taryfy z prostej przyczyny, pakiet 1 gb przestal mi wystarczac i potrzebowalem przynajmniej 2 GB, dlatego wzialem taryfe Comfort za 60 pln.
Niestety nie znajdziesz na rynku tak elastycznej oferty abonamentowej, gdzie wybierasz sobie ze chcesz tyle minut i tyle internetu i nie zaplacic wiecej na 40 czy 50 zl. Trzeba wybierac w tym, co jest.
A gdzie w tym porownaniu jest ten Orange, ktory za 2 gb netu i no limit krzyczy 90 PLN? No przepraszam 67 jesli liczyc 6 miesiecy za darmo... ale hola hola, jakie to za darmo? przeciez w tym czasie nadal musisz placic swoj obecny abonament u aktualnego operatora. Czyli suma sumarum smialo mozna liczyc ze jest te 90 PLN za miesiac. Wiec czy oferta TM nie jest atrakcujniejsza, skoro za to samo placisz 60 pln? OK dodasz stacjonarne i masz 66 PLN. Chyba golym okiem widac 24 PLN roznicy w samym abonamencie.
geresz pisze:
ze swojej strony polecam to samo.. bezczelność konsultantów sięga szczytów.. i nawet nie o BOK chodzi a o SUK.. +10 do napinki, -10 do zachęcania do pozostania w sieci.. podobnie jak RKL nie chce mi się robić afery w sumie z niczego i nie podam publicznie nazwiska tej Pani z którą rozmawiałem..
sieć jest coraz mniej przyjazna klientom i nie mówie że kiedyś nie wróce ale na tą chwilę są słabi i z ofertami i z zachętami ..
pozdr
Ja mielem dwie rozmowy w ciagu jednego tygodnia z SUK i obie zakonczone pelnymi ulgami. Pierwszy konsultant udawal, ze specjalnie cos dla mnie zalatwia, natomiast pzry drugim numerze babeczka na wejsciu powiedziala, co moze zaproponowac, i tylko przy podsumowaniu poprosilem (podkreslam POPROSILEM, nie krzyczalem, nie warczalem) o zdjecie oplaty za kuriera.
Wszystko zakonczylo sie sukcesem. Moze rzeczywiscie trafiliscie na jakis dziwny dzien lub dziwnych konsultantow.