• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #794158  autor: dawids13012000
 04 kwie 2015, 00:16
Witam mam do was pytanie aktualnie korzystam z internetu na kartę t mobile 6gb za 30zl Czy znajdzie się coś lepszego bo to mi nie starcza na zbyt długo nie mogę znaleźć lepszego pakietu może ktoś z was coś znajdzie albo np jakiś nocny
 #794165  autor: toms
 04 kwie 2015, 01:14
Hm, to zależy od dostępu do poszczególnych sieci, oraz udostępnionych technologii ( 3G, LTE ). Ogromne znaczenie ma też intensywność korzystania z dostępu do Internetu mobilnego. Dla mnie osobiście najbardziej elastyczną i przyjazną ofertą jest Orange Free na Kartę, gdzie za doładowanie 100zł poprzez stronę doładawania.orange, otrzymuje się 36 GB danych do wykorzystania w dowolnym terminie i całą kasę na pozostałe usługi ( rozmowy, esemesy ). Ważność środków pieniężnych jak i GB wydłuża się o 365 dni poprzez wysłanie darmowego ( po upływie 90 dni stażu w sieci na nowym numerze),esemesa START na numer 8002. Tenże operator taktuje dane co 100 kB. Niestety w opcji na kartę, Orange nie oferuje usługi Nocny Transfer.
Jeśli przebywasz w zasięgu LTE Playa, to możesz wypróbować ofertę Red Bull Mobile, gdzie otrzymujesz 100 GB danych miesięcznie za posiadanie na koncie co najmniej 30 zł. Wadą tej oferty jest jej działanie wyłącznie w zasięgu macierzystym LTE Play, zaś oferta Orange działa we wszystkich rodzajach transmisji ( 2G, 3G, LTE ). Play Online oferuje obecnie 100GB za 45 zł miesięcznie w technologiach 3G i LTE i usługę Nocny Transfer. Zasadniczą wadą Play Online jest - oprócz zasięgu - fatalny takt, wynoszący 500 kB w najnowszej odsłonie.
Nowy Plus Internet na Kartę oferuje obecnie w promocji 30 GB za 100 zł i za 10 zł usługę nocnego transferu w limicie 50 GB. Niestety taktuje co 300 kB, co również nie zachwyca.
T-Mobile wypada najsłabiej jeśli chodzi o ofertę internetową na kartę. Wspomniany przez Ciebie pakiet 6GB za 30 zł jest najlepszą propozycją tego operatora i działa niestety tylko w technologii 2G i 3G. Żeby skorzystać z LTE w T-Mobile trzeba zakupić pakiet 250 MB za 6zł w taryfie Frii, lub 500 MB za 10zł w aktywnej taryfie Jump, no i posiadać kartę USIM tego operatora. Żeby nie być posądzony o sprzyjanie Orange, napiszę na koniec, że z samym działaniem Internetu mobilnego tego operatora bywa czasami bardzo różnie. Ja doświadczyłem sporych problemów w czasie ubiegłorocznej edycji 6GB za 6zł. Obecnie jest pod tym względem dużo lepiej. Życzę Ci dobrego i przemyślanego wyboru.
 #794175  autor: matteo
 04 kwie 2015, 08:50
Czy nadal w Orange w prepaidzie występuje kompresja?
 #794223  autor: KR2615
 04 kwie 2015, 13:46
Pierd...icie hipolicie :p Korzystam z OFnK i pakietu 36GB za doładowanie. Połączenie mam od 31dni non stop - tak długo, jak włączon jest router i nie zauwazyłem żeby rwało. Prędkość ok 5-7mbps ale tylko dlatego, że mam stary modem.
 #794235  autor: toms
 04 kwie 2015, 14:33
dawids - już nie przesadzaj, bo to zaczyna trącić jojczeniem ( starzy bywalcy wiedzą o kogo chodzi). Wiem, że najlepiej byłoby, aby wszystko było za darmo, ale jak mówią: " żeby wyciągnąć, to trzeba wsadzić ". ;-) I tego się trzymaj.
 #794246  autor: Rosolak
 04 kwie 2015, 15:32
Mam 6GB RWK + środki na koncie na zbyciu, jakby Cię interesowało. ;)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #799399  autor: admundo
 01 maja 2015, 12:03
KR2615 pisze:Pierd...icie hipolicie :p Korzystam z OFnK i pakietu 36GB za doładowanie.
Czy doładowanie może być z kuponu w sklepie czy musi być jakoś elektronicznie, z banku itp?

Czy jeśli już mam OFnK i doładuję to czy mi to 36GB doda się do tego co mam i czy będę mógł przedłużać ważność konta SMS-em na nr 8002?
 #799448  autor: Niezgodna7
 01 maja 2015, 16:01
A tak odnośnie tematu, to może każdy z Was dopisze najlepszy pakiet z każdej sieci?
:- )
To moje maxy:
Orange 1GB za 12zł.
Klucz 5GB za 30zł.
 #799584  autor: loker
 02 maja 2015, 11:40
Play Online - 45 zł za nielimitowany net na 30 dni (do 100 GB transferu).
 #799617  autor: mi80
 02 maja 2015, 15:59
loker pisze:nielimitowany ... do 100 GB
To się nazywa: oksymoron.
 #799668  autor: loker
 03 maja 2015, 00:05
Dostęp do internetu przez sieć komórkową, drogą satelitarną czy na początku nawet przez Neostradę (np. rok 2003) zawsze wiąże się z jakimś limitem.

Z tym, że czym innym jest 1 GB, potem lejek, czym innym 30 GB i lejek, a czymś innymi nielimitowany z możliwością lejka powyżej 100 GB.

Moim realnym, często powtarzanym na tym forum zdaniem:
- korzystam na smartfonie, tablecie (bez YouTube nałogowo), bądź czasami w laptopie na wyjeździe - najlepszy Aero2
- jak wyżej, ale czasem na YouTube nas ciągnie, a prędkość Aero2 przeszkadza: póki co w Red Bull Mobile mamy możliwość darmowego LTE (warunek: modem LTE, smartfon z obsługą LTE)
- chcemy mieć bezprzewodowy intenet, bo wynajmujemy mieszkanie - Play Online za 45 zł na 30 dni nielimitowany internet (z możliwością lejka powyżej transferu 100 GB) - no limit w LTE, ale i w 3G
- chcemy pakiet internetu dla smartfona na jedną kartę, nie jesteśmy nałogowcami oglądania filmów, ściągania aplikacji, ale też chcemy mieć nielimitowane rozmowy, SMSy - Virgin Mobile za 29 zł miesięcznie nielimitowane rozmowy, SMSy do wszystkich sieci i 2 GB internetu, po ich wykorzystaniu dość wysoki lejek 32 kb/s pozwalajacy na swobodne wysyłanie e-maili czy czatowanie przez Fabebook Messenger

Chyba lepszych ofert w tym momencie na rynku nie ma. Jedynie kablówki i ew. Neostrada w geopromocji (dla mających stałą lokalizację i kilka osób w mieszkaniu z internetu korzysta - np. nastoletnie dzieci - tu nielimitowany net w Play może nam zamulać i 100 GB przypadkiem szybko wykorzystamy, więc bez łącza stacjonarnego się nie obejdzie)