• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 36 z 71
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 71
 #787753  autor: myk6414
 27 lut 2015, 20:11
czy te 9zł działa też na rozmowy przekierowane z nju np. do T-M? Wiem już że jak jestem już w okresie "darmowym" czyli u mnie > 39zł, to rozmowy przekierowane są dodatkowo naliczane. ale jak jest gdy nie wykorzystałem jeszcze 9zł?
 #787824  autor: Dziedzic Pruski
 28 lut 2015, 13:08
Jak mogłem kupić numer używany, jeśli mam go od momentu startu tej sieci i jest on z puli NJU?

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular
 #790850  autor: Dziedzic Pruski
 16 mar 2015, 08:35
Mam prefix 818

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
 #790858  autor: Dziedzic Pruski
 16 mar 2015, 09:12
Sorry.
Prefix to 515. Za dużo mam tych telefonów. :)

#791397  autor: andx
 18 mar 2015, 20:40
Witam. Posiadam 3 nr w Nju z rachunkiem od niedawna, ale jest to pierwszy operator(korzystałem jeszcze z Ery, Plusa, Play) u którego nie mogę przeprowadzić konsolidacji kont! a więc otrzymuje 3 oddzielne faktury, czyli muszę zrobić 3 przelewy na różne konta(dobrze że nie mam 10nr o zgrozo!) Obsługa konta też jest osobno dla każdego nr. Korzystam z "jeden na wszystko" za 39pln, ale powiedzcie, czy po wykorzystaniu pakietu internetowego 2gb, dalej można korzystać z internetu za free, tylko z wolniejszą prędkością?
 #793865  autor: Lampart
 02 kwie 2015, 11:24
O nju można powiedzieć, że jest tanie ale ..można powiedzieć też, że wszystko co tanie jest do....., dostęp do obsługi kompromitujący, sama obsługa jest fatalna, niekompetentna, umowy, nie korzystne potrafią zablokować telefon jak zbyt często dzwonisz - czyli generujesz zbyt wielki ruch :-) reasumując sieć dla tych co to kasy nie mają dlatego zniosą każdą niedogodność. Ja własnie rezygnuję też mam trzy numery.
 #793880  autor: Marjo
 02 kwie 2015, 13:01
Powiadasz dla takich którzy kasy nie mają. Jak ktoś nie ma kasy to nie ma sie co dziwić że mu numer blokują.
W czerwcu pykną mi 2 lata jak jestem w nju i jakoś do dziś odpukać nie miałem najmniejszych problemów.
Co do obsługi masz stonę www na której sam wszystko sobie zmieniam.
Jakie to typowo polskie szukać dziury w całym, gratuluję.
 #793882  autor: user_delete27
 02 kwie 2015, 13:12
Również siedzę w nju od lipca 2013 i nie miałem żadnych problemów z obsługą ( nawet wymianę karty sim załatwili w 48h ). Nie czuję się jakoś wybitnie ubogi a pomimo to korzystam z nju, powinienem się tego wstydzić? Powinienem mówić znajomym że mam abo w T lub Play? Inne sieci są "prestiżowe"?
Przed kolejnym zwymiotowaniem takie posta zastanów się czy ktoś w ogóle weźmie go na poważnie, Lamparcie :)
 #793888  autor: Andrzej24
 02 kwie 2015, 13:34
Jak dużo rozmawiasz to się zastanów zanim weźmiesz numer w niu. Przytoczę mój przykład. Dużo dzwonię po różnych sieciach a z jednym numerem szczególnie który akurat jest w Play. Mam Minimax i co miesiąc wygaduję 800-1000 min, a od czasu do czasu i więcej. Kupiłem nju aby wypróbować, włączyłem miesio aby zamiast 29 zł w Play płacić 19 zł w nju. Po około 600 min rozmów numer został zablokowany. Dostałem tylko info o sztucznym generowaniu połączeń. czy 2-4h dziennie to dużo?. Nie chciało mi się już składać reklamacji bo numer był na kartę lecz się wyleczyłem z nju. może jakbym mało dzwonił to tak.
 #793889  autor: Blank
 02 kwie 2015, 13:37
To akurat bardzo częste. Ciesz się, ze 600 minut wydzwoniłeś. Na Facebooku i w różnych innych zakątkach internetu można przeczytać wiele postów o osobach, które wykorzystały połowę tego i już numer mieli blokowany za generowanie sztucznego ruchu. Taka postawa Orange to normalka. Obsługa klienta ma tu niewiele do rzeczy, bo jestem prawie absolutnie przekonany, że blokowaniem numerów za generowanie sztucznego ruchu zajmuje sie zupełnie inny dział.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #793896  autor: user_delete27
 02 kwie 2015, 13:57
Andrzej24 pisze:czy 2-4h dziennie to dużo?
czyli 60-120 godzin w miesiącu. Czy to dużo? Dla kogoś kto prowadzi firmę nie - ale nju nie jest dla przedsiębiorców.
Dla normalnego człowieka? Gdyby ktoś mi powiedział że tyle rozmawia dla przyjemności to natychmiast doradziłbym mu wizytę u neurologa i skierowanie na rezonans - niech mu sprawdzą czy mózg już się gotuje. I nie chrzańcie mi tutaj że wszystko promieniuje. Może i tak, ale wolę żeby źródło promieniowania było dalej niż 1 cm od mojego ucha.

Zdarzało mi się wydzwonić ponad 1500 minut miesięcznie i nikt mi nic nie zablokował, ale zapewne inaczej traktowane są anonimowe prepaid'y niż abonamenty.
 #793897  autor: Blank
 02 kwie 2015, 14:01
@mikkel,
A co za różnica czy zarejestrowany czy nie? Oczywiście, że zarejestrowanych też blokują, jeśli przekroczą "limit".
Ilość blokad w nju z rachunkiem też jest spora.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #793901  autor: mikkel
 02 kwie 2015, 14:07
No ja bym się spodziewał, że anonimowe karty traktują gorzej.
To jeśli blokują w ofercie z rachunkiem to co? Do końca okresu tylko czy tak wogóle? Czy jakąś karę naliczają?
Pytam bo rozważam przeniesienie 2 numerów do nju lub virgin ze wskazaniem na virgin.
  • Strona 36 z 71
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 71
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36