• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 166 z 624
  • 1
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 624
 #792050  autor: i.slepy
 23 mar 2015, 10:46
konsultantemeryt pisze:Witam Was!!!

Słuchajcie mam takową sprawę.

Ojciec w 2014 roku przedłużył umowę na 2 telefony w ofercie JUMP (2x abonament z telefonami). Babka przez telefon oświadczyła że za telefony ojciec zapłaci 9 zł (czyli razem 18 zł) + do tego przyjdzie harmonogram spłat 35 zł za 1 tel na miesiąc (lecz zaznaczyła że tato nie będzie nic płacić ponieważ uiścił opłatę w kwocie 9 zł). Niestety wczoraj zacząłem się zagłębiać w jego rachunki i zauważyłem iż kwota RAT jest wliczana w abonament (abonament 130 zł + 70 zł (2x35)).

Jest możliwość ogarnięcia tego tematu? Proszę Was o pomoc gdyż moja kariera jako Konsultant zakończyła się dość dawno.

Dzięki z góry!
Mowiac ze "nie bedzie nic placil" chodzilo jej o to, ze nie bedzie placil wiecej niz abonament, ktory z tego, co napisales wyzej wynosi 200 PLN, bo raty sa zawsze wliczone w abonament.
 #792057  autor: iLuminary
 23 mar 2015, 11:11
konsultantemeryt pisze:Rozumiem tylko babeczka oświadczyła że te raty go nie obowiązują... a na fakturze jest wyszczególniony zapis Abonament XXX PLN + Raty XXX PLN.
Na chłopski rozum, jak mogłeś w coś takiego uwierzyć? Że za darmo telefon dostaniesz?

Trochę też myśleć trzeba, a nie wierzyć we wszystko co się mówi. Chociaż i tak zdaję mi się, że po prostu nie ogarnąłeś tematu odpowiednio i źle zrozumiałeś.
 #792062  autor: piter_ii
 23 mar 2015, 11:30
Witam,
wyczytalem na wczesniejszych stronach taka oferte
relax plus 79,90 no limit wszystko 4 gb internetu i tel samsung s5 za 499 zł z bazowej 889PLN
na stronie po zalogowaniu jest jeszcze naviexpert pakiet kids i inne oczywiscie oferta SUKowska
ta cena s5 mnie zastanawia czy mozna mniej
Piotrek
 #792066  autor: motov3
 23 mar 2015, 12:14
Znowu pojawila sie opcja ABO tylko SIM online. Krotka umowa 6mcy.
ABO 29.99 no limit rozmowy, no limit sms/mms, 500MB net i opcja stacjonarne za 6zl, to chyba obecnie najlepsza oferta Sam SIM ? :-)

Obrazek
 #792071  autor: konsultantemeryt
 23 mar 2015, 12:41
iLuminary pisze:
konsultantemeryt pisze:Rozumiem tylko babeczka oświadczyła że te raty go nie obowiązują... a na fakturze jest wyszczególniony zapis Abonament XXX PLN + Raty XXX PLN.
Na chłopski rozum, jak mogłeś w coś takiego uwierzyć? Że za darmo telefon dostaniesz?

Trochę też myśleć trzeba, a nie wierzyć we wszystko co się mówi. Chociaż i tak zdaję mi się, że po prostu nie ogarnąłeś tematu odpowiednio i źle zrozumiałeś.

Kolego w ofertach firm (*Tmobile/Plus/Orange) są telefony za 1 zł / 2 zł czy tam 9 zł.

Właśnie w to uwierzyłem bo sam przedłużałem telefon za 9 zł.
 #792077  autor: Lukash
 23 mar 2015, 13:20
konsultantemeryt pisze:
iLuminary pisze:

Kolego w ofertach firm (*Tmobile/Plus/Orange) są telefony za 1 zł / 2 zł czy tam 9 zł.

Właśnie w to uwierzyłem bo sam przedłużałem telefon za 9 zł.
A jaką masz kwotę za tel na fvat? ;)
 #792081  autor: mikkel
 23 mar 2015, 13:58
motov3 pisze:to chyba obecnie najlepsza oferta Sam SIM ?
Najlepsza oferta to virgin albo nju jesli nie chcesz się bawić w doładowania a dopiero potem ewentualnie jakieś TM ale pewnie jeszcze RBM. W TM wadami są: długość umowy i konieczna zgoda na spam no i warunki po 6 miesiącach nie mogą pozostać.
 #792094  autor: Lukash
 23 mar 2015, 14:46
konsultantemeryt pisze:za tel. mam 70 zł (2 telefony x 35 zł).

gdyby wyjechali z tekstem że będzie Pan miał 19 RAT po 35 zł to bym nawet tego nie brał
Ale na której fvat - za usługi T-mobile, czy tej za telefon, którą przysłali wraz z przedluzeniem umowy? Jaka taryfa i kiedy przedluzaleś?
 #792097  autor: Lukash
 23 mar 2015, 15:06
No właśnie, na tej fvat za usługi tak jest, ale masz jeszcze dodatkowo fvat za telefony i tam kwota jest inna, niż te 9 PLN ;)
 #792121  autor: BoloSr
 23 mar 2015, 18:21
Normalnie sie uśmiałem dzisiaj :)

Dzień dobry,
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
W odpowiedzi na korespondencję pragnę zaproponować najnowszą taryfę Jump Start+. W kwocie miesięcznej 49,99zł brutto, w ramach której otrzymuje Pan:
- nielimitowane połączenia w T-Mobile Polska
-300 minut do pozostałych sieci komórkowych
-pakiet nielimitowanych sms/mms na numery krajowe
-250mb internetu w technologii LTE
-umowa na 24miesiące.
Cena abonamentu uwzględnia rabaty do abonamentu (każdy w wysokości 5zł brutto):
- za aktywną opcję e-f@ktura, zakłada korzystanie z faktury dostarczanej na adres mailowy bądź podglądu w serwisie iBOA,
- za zgody marketingowe, rabat udzielany jest w przypadku wyrażenia wszystkich zgód marketingowych z pkt 15.1 Kontraktu Głównego,
- za płatności w terminie, rabat uwzględniony automatycznie na pierwszej fakturze.
Dodatkowo jest możliwość dokupienia następujących pakietów:
-nielimitowane połączenia do krajowych sieci stacjonarnych za opłatą miesięczną 6zł
-nielimitowane połączenia do krajowych sieci komórkowych za opłatą miesięczną 30zł
-bezpieczny telefon w opłacie miesięcznej 9,99zł. Bezpieczne urządzenie to ochrona abonenta przed skutkami kradzieży, uszkodzenia lub zniszczenia sprzętu i karty SIM.
Do abonamentu chcielibyśmy zaproponować telefon Alcatel One Touch Idol Mini w kwocie 109 złotych.
Rozwiązanie to pozwoli na swobodne korzystanie z telefonu, a także zapobiegnie naliczeniu dodatkowych dopłat do abonamentu w przyszłości. Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać dostarczony przez kuriera pod wskazany adres. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika).
Miło mi również poinformować, że przygotowaliśmy dla Pana ofertę związaną ze świadczeniem usług bankowych. Proponuję założenie bezpłatnego konta w T-mobile Usługi Bankowe. Zalety naszej propozycji to 0 zł za prowadzenie konta oraz kartę, wypłaty z bankomatów w Polsce i za granicą oraz krajowe przelewy internetowe. Więcej szczegółów można uzyskać pod adresem www.t-mobilebankowe.pl. Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą

Z wyrazami szacunku

Chyba nie musze mowic co odpisałem na ten temat i czekam na ich riposte :)
 #792129  autor: piotrzet
 23 mar 2015, 19:13
SUK pracuje dalej niż do 18:00. Przed chwilą wynegocjowałem Z3 z 129zł abo zniżka 10zł przez cały okres telefon 108,99zł opłata ta razem z kurierem do tego wszystko to co jest w tym abo umowa na 24 miesiące. Jestem zadowlony. Nie długo kolejne numery do przedłużenia więc też się podzielę. A i Z3 Compact nie ma i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #792198  autor: Lucky555
 24 mar 2015, 08:41
piotrzet pisze:SUK pracuje dalej niż do 18:00. Przed chwilą wynegocjowałem Z3 z 129zł abo zniżka 10zł przez cały okres telefon 108,99zł opłata ta razem z kurierem do tego wszystko to co jest w tym abo umowa na 24 miesiące. Jestem zadowlony. Nie długo kolejne numery do przedłużenia więc też się podzielę. A i Z3 Compact nie ma i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie.
czyli telefon 108,99 zł, a abonament 119 zł ?

parę złoty można zejść, bo mi proponowali:
no limit
internet 10 gb
sony z3 - 89 zł
60 minut do UE
119,90 zł abonament

oferty nie przyjąłem, bo wybrałem niższą

tak więc jak kogoś interesuje Z3 to może taką ofertę otrzymać :)
 #792201  autor: i.slepy
 24 mar 2015, 09:07
SUK pracuje od 8:30 do 20:00. Info bezposrednio od pani z SUK z wczoraj.
 #792204  autor: kowalp5
 24 mar 2015, 09:33
i.slepy, i jak, wiesz coś nowego o dostępności szarego S4? :)
Bo w środę mają do mnie oddzwonić i muszę wiedzieć jak się nastawiać.
Chociaż Pan, z którym rozmawiałem jakoś mało skory do negocjacji :?
 #792206  autor: i.slepy
 24 mar 2015, 09:38
kowalp5 pisze:i.slepy, i jak, wiesz coś nowego o dostępności szarego S4? :)
Bo w środę mają do mnie oddzwonić i muszę wiedzieć jak się nastawiać.
Chociaż Pan, z którym rozmawiałem jakoś mało skory do negocjacji :?
zadnych konkretow niestety. maja byc i tyle wiem :/ mozliwe, ze dzis ma byc dostawa. Na fanpage'u TM pytalem wczoraj o Desire 820, powiedzieli, ze nie wiadomo kiedy ma byc a potem napisali, ze dowiedzieli sie, ze dzisiaj maja dojechac. Mozliwe ze w jednej partii z S4 (to tylko domniemanie).

Czy orientuje sie ktos, czy w SUKach rabaty daja na kazdy telefon, czy tylko takie, co maja w kampanii?
Bo ja w zeszlym tygodniu przedluzylem ze wspomnianym wyzej S4 (na sprzedaz). Ale chcialem wczoraj zmienic na Desire 820, bo zonie sie podoba, to by miala wczesniej przed swoim przedluzeniem.
No i tutaj SUKowiec powiedzial, ze nie moglby mi tego telefonu dac z ta oferta, na ktora sie zgodzilem (Comfort -10 PLN, +1 GB).
Jest w ogole taka opcja, czy raczej sciemnial, bo maja kampanie na S4 i nie chcial stracic klienta na promowany telefon?
  • Strona 166 z 624
  • 1
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 624
  • 1
  • 164
  • 165
  • 166