• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 46 z 111
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 111
 #789357  autor: JacekK
 07 mar 2015, 12:49
Ale czy ja odradzam korzystać? Albo naśmiewam się? Niepotrzebnie użyłem słowa głupie, sorry. Trzeba korzystać z nowych technologii, ale żeby tylko z powodu np. brakującej aplikacji lub możliwości zarządzaniem pakietami przez internet uzależniać wybór oferty? Tego nie rozumiem :D Odbieram to w taki sposób, że już naprawdę oferta jest niemal idealna i nie ma się do czego przyczepić :) :smt006

Pamiętać trzeba, że te aplikacje NIE SĄ DARMOWE! Ich "napisanie" utrzymanie i obsługa kosztuje, a koszty przerzucane są na użytkowników. Może to dlatego Virgin praktycznie zrezygnował z oferty "Bez kompromisów"? Sieć zabrała +50% gratis i podniosła ceny rozmów z 19 gr na 29 gr? Ile było narzekań?Może to dowód, że nie można mieć jednego i drugiego? O to mi właśnie chodzi.

(...)Bo nasz znajomy może ma telefon na którym mmsa odbierze a np. maila już nie.(...)

To chyba awaryjnie - jak pilne i nie może poczekać, aż odbierze maila- można wydać na znajomego te 40 groszy ;)

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #789373  autor: 111
 07 mar 2015, 14:00
Popieram @ mvno-gsm_pl.
Naprawdę brak zarządzania kontem ze strony,czy dedykowanej aplikacji to tak nieistotne bzdety,że śmiać się chce na myśl,iż ktoś z tego jakiś problem robi.
Uważam,że to najzwyklejsze szukanie na siłę dziury w całym.
Jak dla mnie kody USSD są bardzo wygodnym sposobem zarządzania usługami i innych nie potrzebuję.
 #789374  autor: Rosolak
 07 mar 2015, 14:03
Jeżeli kody USSD działają, to nie ma problemu, a akurat w przypadku Klucza działają i aktywują co trzeba błyskawicznie. Problemy miałem w Heyah i Orange, ale w Kluczu śmiga jak trza. ;)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #789377  autor: LOOPO
 07 mar 2015, 14:10
111 pisze:śmiać się chce na myśl,iż ktoś z tego jakiś problem robi.
Problemu nie ma. Często korzystam z kodów ale...
1. chcę mieć wybór
2. jestem wzrokowcem i lepiej do mnie dociera gdy na "jednym ekranie" widzę różne opcje wyboru.
3. niczego nie wymagacie nic nie otrzymacie
Dlatego zawsze popieram ludzi którzy wskazują rzeczy które operatorzy ( i ogólnie usługodawcy) mogą poprawić dla dobra klientów.
 #789385  autor: 111
 07 mar 2015, 14:55
@LOOPO ja tam wolę,żeby Klucz skupił się na ulepszaniu oferty pod względem cen podstawowych jak i pakietów(obecnie jest pod tym względem bardzo dobrze,ale zawsze może być lepiej).
 #789388  autor: bazooka
 07 mar 2015, 15:04
Ciężki temat podjęliście w wątku o Kluczu jednak jeśli aplikacją możemy zarządzać kilka kont komórkowych (np osobom starszym) bez konieczności ingerencji fizycznej w telefon z danym numerem to nie ma tu żadnego porównania i kłapania o USSD.
Jeśli apka ma to o czym piszę i wszystko inne zastępując kody to używam apki, jeśli operator taki jak Klucz preferuje USSD to muszę się przestawić jeśli zależy mi korzystać z jego usług.
Przewaga kodów USSD jest tylko w jednym wypadku, aktywacja ich zautomatyzowana przez aplikacje w smartfonie - to jest coś czego nie da apka zarządzająca kontem chyba, że wprowadzą do nich kiedyś taką możliwość (aktywacja usługi w określonym terminie). :)
 #789409  autor: Flash999
 07 mar 2015, 16:31
mvno-gsm_pl pisze:ale żeby tylko z powodu np. brakującej aplikacji lub możliwości zarządzaniem pakietami przez internet uzależniać wybór oferty?
Nie napisałem nigdzie, że wybieram ofertę tylko tego operatora, który ma aplikację mobilną.
Dyskusja idzie w złą stronę. Wyraziłem swoje zdanie, że to dobry dodatek. Ale tylko dodatek.
Co do oferty: jednym pasuje, drugim nie - niech każdy korzysta z czego chce.
P.S.
Do ideału Klucza jeszcze daleko - brak chociażby podstawowej usługi, jaką jest LTE.

@Calm7
To dodaj mi pod USSD zarządzanie innym numerem.
Głupie, nie głupie, zasada jest podobna - idąc z postępem 2G przestało wystarczać, tak samo przy coraz większej ilości telefonów i numerów przestają wystarczać USSD. Chcesz się cofać - Twoja sprawa (bo podobno cofa się ten, kto stoi w miejscu).

Stacje bazowe w województwie podlaskim
 #789422  autor: Niezgodna7
 07 mar 2015, 17:23
Flash.
Ja zapytam:
Wolisz LTE w K, czy zarządzanie apką?
Wolisz fajne ceny za neta w K, czy zarządzanie apką?
I na tym bym zakończył
:- )
 #789427  autor: JacekK
 07 mar 2015, 17:32
LTE to fajna rzecz, ale nie w ofertach, w których mamy na pełnej prędkości 2-3 GB. Co to za frajda zużyć cały transfer w godzinę i tylko tyle czasu cieszyć się prędkością kilkudziesięciu Mb/s :) Bo nikt mnie nie przekona tym, że widzi różnicę pomiędzy dobrze działającym 3G a LTE przy przeglądaniu stron www na telefonie :)

Przy takich limitach wg mnie dobrze działające 3G powinno wystarczyć. Przez dobrze działające rozumiem takie, które daje prędkość nie mniejszą, niż te 3-5 Mb/s

#789429  autor: mi80
 07 mar 2015, 17:41
mvno-gsm_pl pisze:LTE to fajna rzecz, ale nie w ofertach, w których mamy na pełnej prędkości 2-3 GB. Co to za frajda zużyć cały transfer w godzinę i tylko tyle czasu cieszyć się prędkością kilkudziesięciu Mb/s :) Bo nikt mnie nie przekona tym, że widzi różnicę pomiędzy dobrze działającym 3G a LTE przy przeglądaniu stron www na telefonie :)
Kurczę, prowadzisz dobry serwis, ale tutaj piszesz rzeczy z kosmosu. LTE to nie tylko prędkość, ale przede wszystkim pojemność sieci, LTE ma przejąć ruch internetowy z 3G. Zatem zobaczysz różnicę przy przeglądaniu stron www - kiedy komórka nadająca w 3G się zapcha od liczby korzystających, bo 3G ma o wiele mniejszą pojemność niż LTE.
 #789433  autor: JacekK
 07 mar 2015, 17:51
Zapchana sieć 3G to nie jest "dobrze działająca". Chyba napisałem wyraźnie, że chodzi mi TYLKO o różnice zauważalne dla oka pomiędzy powiedzmy 4 Mb/s a 40Mb/s i tylko przy standardowym przeglądaniu zasobów sieciowych na telefonie ;) Minimalne nawet jeśli są, to czy mają realny wpływ na komfort przeglądania internetu? Bo ile więcej można z limitem np. 2 GB? Niewiele :) Oczywiście, że pojemność sieci ma znaczenie, ale bez przesady ;) LTE już dość znacznie odetkało 3G

LTE wg mnie wymyślono raczej do ściągania większych plików. LTE umożliwia wyczerpanie miesięcznego limitu w kilkadziesiąt minut. Ja gdy jestem zasięgu LTE różnicę widzę, ale tylko na komputerze, na telefonie nie bardzo :) Może mam za stare oko już? :lol:

#789440  autor: mi80
 07 mar 2015, 18:28
W tym rzecz, że im więcej ludzi w 3G, tym mniejsze szanse na "dobrze działające" 3G.

Ja widzę różnicę nawet w przeglądaniu stron mobilnych - po prostu szybciej się otwierają, bez zwłoki. Wystarczy porównać chociaż pingi w LTE i 3G.
 #789448  autor: JacekK
 07 mar 2015, 18:59
Zanim napiszę jeszcze o LTE chcę zwrócić uwagę na to, że tu - na forum - piszę całkowicie prywatnie, wyrażając swoje osobiste zdanie. Nie mogę tak robić w przypadku prowadzenia strony z oczywistych powodów, tam muszę się powstrzymywać i być przede wszystkim możliwie najbardziej obiektywny. I tak się staram, choć pewnie jakieś wpadki (nieświadome) były. Ale przecież każdy z nas ma swoje zdanie, ja też :smt006 I na tym zakończmy, nie jest to dobre miejsce o pisanie o mojej stronie, nie po to tu jestem. :smt006

Wracając do LTE, to raczej w Kluczu nie należy się go prędko spodziewać, jeśli w ogóle można. Po pierwsze, czy jest naprawdę potrzebne do budowania pozycji rynkowej w czasach, gdy technologia LTE jeszcze nie zastąpiła 3G? P drugie - i tu niech napiszą specjaliści, bo w tej części "techniki" nie jestem mocny - czy nie oznaczałoby to wymiany kart SIM? Bo wątpię, żeby dotychczasowe SIM-ki Klucza pozwalały na korzystanie z LTE. A nowe karty SIM to już ogromne wydatki, sporo osób zdziwiłoby się, ile kosztuje wyprodukowanie choćby 50 tys. kart. Wreszcie po trzecie decyzja o wprowadzeniu LTE do oferty musiałaby pociągnąć za sobą kolejne zmiany oraz kolejne inwestycje. Trzeba by choćby uatrakcyjnić obecne pakiety i - co już nieuniknione w takiej sytuacji - wprowadzić "lejek".

I na koniec jeszcze trochę mojego osobistego zdania. Dla mnie wprowadzenie LTE do oferty raczej głosowej używanej w telefonie, w której mamy w dodatku do dyspozycji np. 2 GB transferu wnosi tyle samo, co zastąpienie 2000 SMS-ów nielimitowanymi ;) Żeby cieszyć się z pełni możliwości, jakie daje technologia LTE, dzisiaj trzeba rozejrzeć się za jakimś dobrym abonamentem na internet mobilny lub PRZYNAJMNIEJ -za jakąś ofertą z "nielimitowanym" LTE (wiadomo skąd cudzysłów)

#789454  autor: LOOPO
 07 mar 2015, 19:32
Calm7 pisze:Wolisz LTE w K, czy zarządzanie apką?
Wolisz fajne ceny za neta w K, czy zarządzanie apką?
Pytanie nie do mnie ale... dlaczego zawsze musi być albo - albo?
mvno-gsm_pl uważa, że LTE nie będzie więc zostaje...
;)
 #789468  autor: Niezgodna7
 07 mar 2015, 20:43
Loopo.
Ale to tylko przykłady - są ważniejsze rzeczy niż ta apka.
Przynajmniej dla mnie :
Wolę pakiety neta w dobrej cenie.
Pakiety minut w dobrej cenie.
Itp.
A apka? A gdzie tam, nawet bym o tym nie pomyślał...
 #789877  autor: mikemc
 10 mar 2015, 17:25
Czy ktoś doładowywał kodami z plusa 100+15 lub 150+30, jeżeli tak to czy na konto wpada 100, 150 czy 115 lub 180zł?
 #789956  autor: patrix-83
 11 mar 2015, 10:31
KLUCZ MOBILE

Jesteście świetnym operatorem i bardzo tanim ale czy zamierzacie wprowadzić jakieś nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci w Polsce za zryczałtowaną opłatę w swojej ofercie w najbliższym czasie lub powiększyć ilość minut w pakietach minutowych krajowych???
 #789959  autor: Rosolak
 11 mar 2015, 10:47
Pisali już kilkukrotnie na łamach "twarzoksiążki", że nie mają takich planów.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #790163  autor: 111
 12 mar 2015, 14:29
patrix-83 pisze:KLUCZ MOBILE

Jesteście świetnym operatorem i bardzo tanim ale czy zamierzacie wprowadzić jakieś nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci w Polsce za zryczałtowaną opłatę w swojej ofercie w najbliższym czasie lub powiększyć ilość minut w pakietach minutowych krajowych???
Klucz nie kieruje swojej oferty do no limitowców.
Dzięki świetnym sumowalnym pakietom,jest to najlepsza oferta dla mało dzwoniących,chcących mieć pod ręką spory zapas tanich minut do wykorzystania,gdy sporadycznie trafi się potrzeba intensywniejszego dzwonienia.
  • Strona 46 z 111
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 111
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46