• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #789815  autor: Rosolak
 10 mar 2015, 11:24
LOOPO pisze:Usługę "wydłużenie ważności konta smsem" (oczywiście i kodem) można włączyć raz na miesiąc.
Skąd taka informacja? Albo ja nie widzę, albo w regulaminie nic nie ma, w Play24 nie mogę aktywować - "Włączony (możesz jeszcze włączyć 0)". Poprzednio wbijałem 6 lutego.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #789849  autor: LOOPO
 10 mar 2015, 15:16
DaveX pisze:Play4You na Forum Play napisał, że raz na miesiąc.
Dokładnie stąd zaczerpnąłem info.
Rosolak pisze:"Włączony (możesz jeszcze włączyć 0)"
Ja żeby włączyć w następnym miesiącu musiałem najpierw wyłączyć, poczekać kilka godzin aby młynek przemielił i znowu włączyć. ;)
 #789915  autor: Rosolak
 10 mar 2015, 23:04
Obrazek

U mnie to tak wygląda, nie ma opcji "wyłącz".

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #789918  autor: Blank
 10 mar 2015, 23:18
@loopo,
Play Fresh? Ta archaiczna taryfa ma niewiele wspólnego z dzisiejszymi realiami rynkowymi. Pakiet 30 minut za 6 zł, rozmowy w sieci za 10 zł i 1 GB neta za 25 zł. Sorry, ale tej taryfy nie ma. To taryfa dla desperatów, którzy szukają najgorszej możliwej oferty.
No i naciągaczy z Zbieraj Minutami ;p

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #789920  autor: Spioszek
 10 mar 2015, 23:19
Co za różnica czy raz na miesiąc można wydłużać konto o rok czy raz na pół roku, skoro po tym zabiegu konto powinno być ważne 365 dni ;)
 #789952  autor: Rosolak
 11 mar 2015, 10:13
To już jest antyk i tak jak pisze Div, Fresh już nie ma sensu. Przy formule ze stanem darmowych bezsensem jest kiszenie się we Freshu. A jeżeli chcemy mieć długo ważne konto, to tylko RWK z nowymi pakietami danych.

#789979  autor: marcinek243
 11 mar 2015, 14:14
divhashmorex pisze: 1 GB neta za 25 zł.
(Nie licząc podtaryf z darmowymi sms lub rozmowami) goły fresh ma takie same pakiety jak inne taryfy. (1gb - 9zł) lecz nie wiedzieć czemu w liście pakietów play 24 są wrzucone do jednej kategorii wraz ze starymi pakietami :roll:
 #790086  autor: garfield-
 12 mar 2015, 09:25
ja z chęcią przyjmę ten "antyk" Play Fresh z RWK i Zbieraj minuty (może być bez nabitych minut), w ramach skupu złomu.
 #790090  autor: Rosolak
 12 mar 2015, 09:56
marcinek243 pisze:(Nie licząc podtaryf z darmowymi sms lub rozmowami) goły fresh ma takie same pakiety jak inne taryfy. (1gb - 9zł) lecz nie wiedzieć czemu w liście pakietów play 24 są wrzucone do jednej kategorii wraz ze starymi pakietami :roll:
A kiedy ostatni raz logowałeś się na P24? Bo ja od pewnego czasu mam już zaktualizowane pakiety w Play RWK (goły Fresh jak kto woli).

#790167  autor: martin76
 12 mar 2015, 14:52
Ale z tego co mi sie wydaje to i tak nie zadziala przy przeniesieniu telefonu, bo trzeba raz doladowac konto tymi 5 zl. Chyba, ze wystarczy pozmieniac taryfy i wlaczyc te RWK ?
 #790188  autor: Rosolak
 12 mar 2015, 16:46
Wystarczy zmienić taryfę i wklepać kod na RWK. Sam tak robiłem (na próbę) ze starterem Play na kartę 0zł w Play i wszystko działało.

111, są jeszcze ludzie, którzy mają tzw. skarbonki i jak ktoś ma np. 100zł, to po co wbijać kolejnego "pięcioka", jak można wklepać kod i wydłużyć ważność środków i spokojnie je wykorzystywać. W Orange mają tą usługę od dawna i dają radę.

#790204  autor: Rosolak
 12 mar 2015, 18:01
Na logikę powinno się dać, skoro zrobiłem tak z nową aktywacją. Przeniesiony numer, to też nowa aktywacja. Warto jednak wbić wcześniej pięcioka dla bonusu 60zł, a dopiero po jego przyznaniu wbić taryfę RWK.

#790245  autor: 111
 12 mar 2015, 23:40
Rosolak pisze:Wystarczy zmienić taryfę i wklepać kod na RWK. Sam tak robiłem (na próbę) ze starterem Play na kartę 0zł w Play i wszystko działało.

111, są jeszcze ludzie, którzy mają tzw. skarbonki i jak ktoś ma np. 100zł, to po co wbijać kolejnego "pięcioka", jak można wklepać kod i wydłużyć ważność środków i spokojnie je wykorzystywać. W Orange mają tą usługę od dawna i dają radę.
No fakt ,skarbonkarzom to się może przydać.
 #790435  autor: Rosolak
 13 mar 2015, 22:44
dramol pisze:Jak długo w Play działają pakiety internetowe przy RWK - tak jak konto?
Pakiety 30 dni.