• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #789660  autor: khris23
 09 mar 2015, 12:31
Witam.
Kilka dni temu dałem się namówić na telefon i ofertę JUMP! w sieci T-Mobile.
Jednak po przemyśleniu sprawy, stwierdziłem że jest ona mi zupełnie niepotrzebna. Na szczęście mam prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość w ciągu 10 dni.
Kurier pewnie przyjedzie dziś lub jutro z telefonem i umową do podpisania.
Czy muszę tą umowę podpisywać?
Czy jeśli nie podpiszę to umowa automatycznie nie zostaje zawarta i nie muszę wysyłać pisma do T-Mobile?
Jeśli odstępuje od umowy to muszę oczywiście zwrócić sprzęt. Jeśli nie podpiszę umowy kurierowi i weźmie on telefon ze sobą to równa się zwrotowi sprzętu tak?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
 #789664  autor: jacabad
 09 mar 2015, 12:42
Odpowiedz jes nastepujaca nie musisz nic podpisywać i brac od kuriera , kurier po prostu zabierze umowe z telefonem z powrotem a umowa nie zostanie zawarta tyle na temat .
 #789665  autor: khris23
 09 mar 2015, 12:48
Dzięki jacabad za odpowiedź.
Pani przez telefon mówiła że, zawarcie umowy przez telefon już jest wiążące. Stąd moje wątpliwości.
Chciałbym uniknąć sytuacji w której nie podpisuje umowy ręcznie a potem dostaje pismo do zapłaty.
Jeśli chciałbym wysłać pismo o odstąpieniu od umowy w ciągu 10 dni, to muszę tam podać nr umowy. Niestety nic mailowo, ani poprzez sms nie dostałem z takim numerem, więc mam nadzieję że umowa, której nie podpisze, będzie nieważna.
Pozdrawiam
 #789670  autor: jacabad
 09 mar 2015, 13:02
Śmieszne rzeczy ta pani tobie mówiła umowa wiążąca przez telefon może zna jakieś lepsze nowe prawo co do zawierania umów . Żeby umowa zaczęła obowiązywać musi być własnoręcznie podpisana i tylko taka umowa jest wiążąca, i tak jak kolega wyżej napisał teraz jest 14 dni na odstąpienie od umowy zawartej na odległość pozdrawiam.