Zanim napiszę jeszcze o LTE chcę zwrócić uwagę na to, że tu - na forum - piszę całkowicie prywatnie, wyrażając swoje osobiste zdanie. Nie mogę tak robić w przypadku prowadzenia strony z oczywistych powodów, tam muszę się powstrzymywać i być przede wszystkim możliwie najbardziej obiektywny. I tak się staram, choć pewnie jakieś wpadki (nieświadome) były. Ale przecież każdy z nas ma swoje zdanie, ja też

I na tym zakończmy, nie jest to dobre miejsce o pisanie o mojej stronie, nie po to tu jestem.
Wracając do LTE, to raczej w Kluczu nie należy się go prędko spodziewać, jeśli w ogóle można. Po pierwsze, czy jest naprawdę potrzebne do budowania pozycji rynkowej w czasach, gdy technologia LTE jeszcze nie zastąpiła 3G? P drugie - i tu niech napiszą specjaliści, bo w tej części "techniki" nie jestem mocny - czy nie oznaczałoby to wymiany kart SIM? Bo wątpię, żeby dotychczasowe SIM-ki Klucza pozwalały na korzystanie z LTE. A nowe karty SIM to już ogromne wydatki, sporo osób zdziwiłoby się, ile kosztuje wyprodukowanie choćby 50 tys. kart. Wreszcie po trzecie decyzja o wprowadzeniu LTE do oferty musiałaby pociągnąć za sobą kolejne zmiany oraz kolejne inwestycje. Trzeba by choćby uatrakcyjnić obecne pakiety i - co już nieuniknione w takiej sytuacji - wprowadzić "lejek".
I na koniec jeszcze trochę mojego osobistego zdania. Dla mnie wprowadzenie LTE do oferty raczej głosowej używanej w telefonie, w której mamy w dodatku do dyspozycji np. 2 GB transferu wnosi tyle samo, co zastąpienie 2000 SMS-ów nielimitowanymi

Żeby cieszyć się z pełni możliwości, jakie daje technologia LTE, dzisiaj trzeba rozejrzeć się za jakimś dobrym abonamentem na internet mobilny lub PRZYNAJMNIEJ -za jakąś ofertą z "nielimitowanym" LTE (wiadomo skąd cudzysłów)