• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 322 z 692
  • 1
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 692
 #788872  autor: MagicRen
 05 mar 2015, 11:50
Witam,

Kończy mi się umowa z Play 19.08.2015. Obecnie posiadam abonament 89 zł ( 1000 minut do wszystkich). Wykorzystuję te 1000 minut. Na moje prośby o podniesienie abonamentu na taki z nielimitowaną ilością minut Play zaproponował umowę na 2 lata bez telefonu za 115 zł. Wkurzyło mnie to bardzo, równie dobrze mogę sobie kupić starter w Virgin a Playa zlikwidować...

Jestem w Play od 8 lat, zawsze jedne z najdroższych abonamentów. Obecnie rozważam przejście do T-mobile - 79 zł miesięcznie i SGS4 za 9 zł. Czy jest coś lepszego?

Oferta, którą podawał Azaitar mogłaby mnie przekonać żeby zostać w Play. Chodzi mi konkretnie o E8 za 9 zł i abonament 89 zł miesięcznie.

Proszę o porady i pozdrawiam.
 #788883  autor: T-mati1
 05 mar 2015, 12:25
Dedoslaw zrób zgłoszenie na play24 to sami zadzwonią z wyjaśnieniem

THUNDER UP!!!
 #788885  autor: dedoslaw
 05 mar 2015, 12:34
T-mati1 pisze:Dedoslaw zrób zgłoszenie na play24 to sami zadzwonią z wyjaśnieniem
Dzieki za podpowiedz, tak wlasnie zrobilem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
 #788886  autor: Mr.Pelisa
 05 mar 2015, 12:35
dedoslaw pisze:Mr.Pelisa dziekuje za odpowiedz, ale nie placisz nic teraz, a po zakonczeniu okresu trwania umowy nie wiesz czy bedziesz placicl, czy juz jestes po zakonczeniu umowy terminowej?
Jestem po przedłużeniu i wiem, że nie będę płacił za SMSy ponieważ w umowie mam:" Nielimitowane SMSy do wszystkich na zawsze" czy coś takiego ;)
dedoslaw pisze:Jesli chodzi o kontakt z Play, to nie jest to proste, za polaczenie wychodzace kasuja dosc duzo, a kiedy ja chce kontaktu, to tak jak wczoraj dzwoni do mnie gosc ktory mowi ze on nic nie moze zrobic bo ma tylko przedluzyc umowe.
Tak jak napisałem w poprzednim poście - zrób zgłoszenie na Play24 i tam zadaj im pytanie...
 #788887  autor: dedoslaw
 05 mar 2015, 12:42
Mr.Pelisa,
Dziekuje za podpowiedz, tak jak pisalem, wlasnie tak zrobilem, wiec jak tylko dostane jakas jednoznaczna odpowiedz, odpowiem tez tutaj, poniewaz ktos moze miec podobny problem.

Pozdrawiam

Grzegorz.
 #788906  autor: mazunda
 05 mar 2015, 14:11
Kolega z play niby kody ma. ale mu nie działają jak wpisuje i lipa ceny jak ze strony play, z tego co wiem to że w grudniu to działało a teraz nie, chyba mam pecha hehe jak komuś zadziałały rabaty w tym roku na abonament i telefon w salonie to proszę o info.
 #788930  autor: uskauska
 05 mar 2015, 15:48
Przedłużyłam tę nieszczęsną umowę dzwnoniąc na *500=>8
upierałam sie przy htc one e8,jednak gdy przedstawiłam swoją propozycję (abo 89 i htc za 9zł) to pan stwierdzil ze poczaruje,mam chwilkę zaczekać.poczarował na tyle ze jego ofertą byl htc za 1zł ale abo przez 18mies 119zł,potem 6 miesięcy po 69zł.
wnioskuję że to telefon na raty...
zakończyłam na ofercie 79zł (nielimitowane do play,na stacjonarne,smsy oraz internet 2gb plus 6 miesiecy LTE ) z telefonem htc 610.
jestem juz przycisnieta do muru bo moj stary htc ładuję co 8-10h,nie mogę czekać.
zadowolona jednak nie jestem.
pewnie za dwa lata znów będę szukac pomocy.
pozdrawiam
 #788938  autor: mazunda
 05 mar 2015, 16:19
Czyli najwidoczniej nabili tyle nowych abonentów że już nie bawią się w oferowanie promocji obecnym, jestem w podobnej sytuacji ;/
 #788947  autor: uskauska
 05 mar 2015, 16:58
mazunda pisze:Czyli najwidoczniej nabili tyle nowych abonentów że już nie bawią się w oferowanie promocji obecnym
rozpacz :(
kurcze sądziłam że coś ugram.może jakby mi sie nie piekliło...
cóż,życzę wam wszystkim wytrwałości bo to chyba ona najbardziej jest potrzebna
 #788962  autor: m.mietek
 05 mar 2015, 17:50
umowa kończy mi się 30 kwietnia. Po wysłaniu wypowiedzenia, zaczęły się telefony. Dzisiaj dostałem taką ofertę: umowa na 6 m-cy, pierwszy pełny miesiąc za 9,99 a reszta miesięcy po 19,99 zl. W ofercie mam darmowe sms/mmsy do wszystkich, rozmowy play + 2,25 GB na internet. Minusem jest, że oferta jest bez LTE. Warto ją brać czy można coś jeszcze ugrać?
 #788964  autor: longi452
 05 mar 2015, 17:55
Zależy z kim się rozmawia. dzisiaj też argumentowałem, że indywidualni mają htc one e8 za 9 zł w abonamencie 89.99zł na co usłyszałem, że wgl nic takiego nie ma. Najlepiej jest złożyć im wypowiedzenie i czekać aż się faktyczny dział utrzymania zgłosi, bo Ci to zwykli konsultanci od przedłużania i nie mają zbyt wiele do zaoferowania - jakieś 3 razy do mnie dzwonili z dokładnie tą samą ofertą (to co na stronie, ale dorzucali 3 miesiące bez opłat). jutro jak będą dzwonić, mówię twardo że mnie już ich oferta nie interesuje i się przenoszę do plusa. (rozmawiałem dzisiaj z przemiłym Panem z plusa, który ma do przyszłego tygodnia załatwić zniżkę na telefon) - Zaznaczam, że moja sytuacja dotyczy abonamentów w firmie, więc nie wiem co mogą w plusie wyczarować jeżeli chodzi o ceny telefonów dla indywidualnych, ale warto zadzwonić i sprawdzić.

Też gdzieś czytałem, że w Orange z uwagi na odchodzących abonentów "mają gacie spuszczone do kolan" i dają bardzo dobre warunki - zadzwoniłem na infolinię i już tam było nienajgorzej- szczególnie jeżeli chodzi o cenę telefonu (mają tam system ratalny bez wpłaty początkowej i na końcu cena mi wyszła mi kilkaset zł niższa niż w propozycjach play)

Dodam, że dowiedziałem się od Konsultanta Biznesowego Play, że prawdziwy dział utrzymania w 90% przypadków sam musi do klienta zadzwonić - stąd moje odbijanie się jak od ściany kiedy mówiłem w dziale przedłużania umów że chcę rozmawiać z działem utrzymania - mówili że to oni tak właściwie są tym działem, a to nie prawda ;)

Także polecam walczyć i nie mieć postawy "petenta". Olać tych zwykłych i czekać na dział utrzymania. Ja dam znać co i gdzie dostałem jak już się skończy zabawa ;)
 #788967  autor: dlaas
 05 mar 2015, 18:12
Mój poprzedni abonament był w plusie może mnie ktoś ewentualnie poprawić ale przynajmniej kiedyś było tak że mimo że mieliśmy np. 2 GB internetu to i tak jeśli chodzi o streaming danych czyli youtube itp naliczało dodatkowo. Pamiętam dokładnie jak miałem do zapłacenia rachunek w wysokości kilkuset zł. Jeżeli w tym temacie nic się nie zmieniło a wydaje mi się że nie to oferta plusa jest delikatnie mówiąc średnia.
 #788969  autor: wiktorm
 05 mar 2015, 18:29
Dla tych co już kupowali telefon przez internet: Play długo wysyła zazwyczaj smartfony? Tzn. jak wczoraj wieczorem zamówiłem to jutro najpóźniej powinno zostać wysłane?
 #788990  autor: Wiola_K
 05 mar 2015, 19:37
Ja w środę rano gadałam z konsultantem a w piątek popołudniu miałam już fona. Tak było w październiku
 #788998  autor: lukass
 05 mar 2015, 20:15
Miałem kolejny telefon z play, drugi dzisiaj. Z uporem maniaka wciskaja mi oferty ze strony www. Powiedzialem, że w t-mobile bede mial duzo lepszą oferte i cene telefonu to pani przyznala, że faktycznie maja kiepskie oferty z telefonami. Na koniec spytalem czy dzwoni z dzialu utrzymania klienta? Odpowiedziala, że z biura obslugi klienta i ona nie ma mozliwosci przedstawienia oferty indywidualnej. Z tego wynika, że mimo zlozenia wypowiedzenia, dzial utrzymania klienta( jezeli taki w play jeszcze istnieje, bo mam watpliwosci) do mnie jeszcze nie zadzwonil.
 #789003  autor: T-mati1
 05 mar 2015, 20:40
lukass pisze:Miałem kolejny telefon z play, drugi dzisiaj. Z uporem maniaka wciskaja mi oferty ze strony www. Powiedzialem, że w t-mobile bede mial duzo lepszą oferte i cene telefonu to pani przyznala, że faktycznie maja kiepskie oferty z telefonami. Na koniec spytalem czy dzwoni z dzialu utrzymania klienta? Odpowiedziala, że z biura obslugi klienta i ona nie ma mozliwosci przedstawienia oferty indywidualnej. Z tego wynika, że mimo zlozenia wypowiedzenia, dzial utrzymania klienta( jezeli taki w play jeszcze istnieje, bo mam watpliwosci) do mnie jeszcze nie zadzwonil.
Ty masz abonament firmowy czy indywidualny?
Jak firmowy, to idź lepiej do salonu i tam negocjuj oferte

THUNDER UP!!!
 #789015  autor: lukass
 05 mar 2015, 21:16
Mam umowe na firme, ale abonament dla osob indywidualnych. Drugi telefon na żonę dla osob indywidualnych i tez oferty ze strony www.
Myślisz, że w salonie mozna cos ponegocjowac? Dadza cos lepszego niz DUK albo doradca biznesowy? Bo ten ostatni tez bez szalu z cenami sluchawek. Czy jak mam na firme i wypowiedzenie to DUK do mnie nie zadzwoni? :-)
 #789017  autor: longi452
 05 mar 2015, 21:35
lukass pisze:Miałem kolejny telefon z play, drugi dzisiaj. Z uporem maniaka wciskaja mi oferty ze strony www. Powiedzialem, że w t-mobile bede mial duzo lepszą oferte i cene telefonu to pani przyznala, że faktycznie maja kiepskie oferty z telefonami. Na koniec spytalem czy dzwoni z dzialu utrzymania klienta? Odpowiedziala, że z biura obslugi klienta i ona nie ma mozliwosci przedstawienia oferty indywidualnej. Z tego wynika, że mimo zlozenia wypowiedzenia, dzial utrzymania klienta( jezeli taki w play jeszcze istnieje, bo mam watpliwosci) do mnie jeszcze nie zadzwonil.
Z tego co zauważyłem, to oni się mylą w zeznaniach jeżeli chodzi o to co mogą, a czego nie...
Jak dzisiaj rozmawiałem, to jeden konsultant mi powiedział, że może mi założyć tę formułę komfort, ale tylko jak będzie w niej jakiś nowy numer. następny konsultant z tego samego działu (zadzwoniłem chwilę później) powiedział, że oni wogóle nie mają możliwości założenia tej grupy (formuły komfort). Zadzwoniłem do "Doradcy biznesowego" i powiedział że bez problemu może założyć grupę i nie musi być nowego numeru. P*erdolca można z nimi dostać :lol:
a, zapomniałem. od doradcy biznesowego dostałem zniżkę na telefon o oszałamiającej wartości 30zł :roll:
  • Strona 322 z 692
  • 1
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 692
  • 1
  • 320
  • 321
  • 322