Witam,
przerzucam moje pytanie z innego forum, bo widzę, że tu troszeczkę więcej ruchu jest
Jestem obecnie w takiej oto sytuacji:
Mam 4 abonamenty na firmę w Play, na dwa abonamenty umowa kończy się w marcu, na dwa inne w maju.
Wysłałem wypowiedzenie ("ze skutkiem na dzień zakończenia poszczególnych umów") i zaczęły się rozmowy z konsultantami.
A) Jeden z numerów wgl wypada z "negocjacji" bo chodzi o to, żeby go tylko utrzymać (więc abo za 9,99)
B) Dwa następne mają mieć rozmowy do wszystkich nielimitowane +sms itd (internet nie jest tu absolutnie wymagany)
3 powyższe abonamenty bez telefonów.
C) Ostatni abonament chciałbym oczywiście nielimitowane wszystko i min. 3GB internetu +Xperia Z3
Jak podałem wyżej - wypowiedziałem umowy, głównie licząc na zbicie ceny tej xperii która w abonamencie 89,99 netto kosztuje 699zł netto, więc trochę lipa.
Propozycje jakie otrzymałem:
1. Pan z BOKu zaproponował mi standardowe abonamenty ze strony, za 29,99 netto dla abonamentów (B) + 3 miesiące gratis. - umowa 15mc. Stwierdziłem, że jak wychodzimy z oferty ze strony internetowej, to pozwoliłem sobie pokręcić nosem, powiedziałem że się zastanowię i rozmowę odłożyliśmy na czwartek (do rozmowy o abonamencie (C) wgl nie doszło)
(w Plusie oferta wyjściowa wygląda odrobinkę lepiej po przeliczeniu wszystkiego)
2. Niedługo potem - może z 15min później, zadzwonił Pan "Konsultant ds. Klientów Biznesowych" i z miejsca zaproponował założenie grupy dla numerów (B) i (C) - nielimitowane wszystko + 30GB internetu do podziału między numery z grupy + karta sim do internetu, + 8 miesięcy za darmo.
Jeżeli chodzi o Xperię Z3, wygląda to tak, że na początku musiałbym wpłacić za nią 170zł netto, i co miesiąc płacić 80zł netto "raty" za telefon. (tej raty oczywiście nie obejmuje "8 mieisięcy za darmo" - umowa na 24mc.
Moim zdaniem oferta Pana "Konsultanta" wygląda dość przyzwoicie, ALE:
1. tak naprawdę od oferty ze strony, oferta Pana konsultanta nie różni się niczym, poza tym, że dorzuca mi ekstra 2 miesiące bez płacenia abonamentu.
2. Cena telefonu po przeliczeniu wychodzi troszeczkę nawet wyższa, niż ta, która obowiązuje w sklepach...
I teraz moje pytanie:
Czy da się coś jeszcze ugrać na tych abonamentach? No i oczywiście najważniejsza sprawa - czy myślicie, że da się zbić cenę tego telefonu do jakiejś przyjemniejszej?