Witam. W marcu 2005 roku, za worek pieniędzy o maksymalnym nominale 5zł kupiłem swój pierwszy telefon, Nokię 6100 razem z starterem Heyah, bodajże za 20zł, z czego 15 było do wykorzystania. Telefon już zmieniłem nie raz, przeszedłem już wymianę karty sim, bo stara przestała działać, ale mimo niedogodności do chwili obecnej korzystam z oferty Nowa Heyah. Teraz mam jednak dość. Chciałbym przejść na bardziej dla mnie życiową ofertę. Mam Samsunga Galaxy S5, w związku z czym ciągle wykupuję pakiet internetu za 15zł. Dodatkowo pakiet sms do wszystkich sieci za 5,50zł, darmowe w Heyah i T-Mobile za 9,90zł i nagle po doładowaniu konta za 50zł nie mam nic na koncie. Obecnie mam 0,01zł na koncie, korzystam z oparów internetu i przeczesuję internet w poszukiwaniu odpowiedzi co robić dalej. W latach 2008-2011 oferta była bardzo dobrze dopasowana do moich potrzeb, także miałem zaoszczędzone ponad 400zł na koncie i niczego mi nie brakowało. Teraz przede wszystkim rozmawiam z jednym numerem w Heyah i jednym numerem w Orange. Moje pozostałe połączenia dotyczą raczej innych sieci niż Heyah. Piszę smsy, ale nie w dużej ilości poza sieć, w sieci prawie w ogóle. Cały czas korzystam jednak z internetu, chodzi tu głównie o facebooka, mail, portal uczelniany, spotify. Z racji telefonu wolałbym mieć już internet lte. Poszukuję oferty do max 30zł miesięcznie już bez żadnych dodatkowych opłat, żadnych kruczków. Nie zamierzam także wymieniać telefonu. Zaciekawiła mnie oferta orange 29,99zł/mc przy efakturze, zakupie przez internet i z telemarketerami. Jednak w internecie spotkałem się z negatywnymi ocenami, których nie mogę do końca zrozumieć. Nigdy nie korzystałem z oferty abonamentowej, dlatego zwracam się na forum o pomoc. Czy z własnego doświadczenia, wiedzy możecie pomóc wybrać mi odpowiednią ofertę dla mnie?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Na początek to Virgin Mobile, za 29 zł miesięcznie masz nielimitowane połaczenia i smsy do wszystkich sieci plus 2 Gb internetu z lejkiem. Pakiet odnawiany automatycznie co miesiąc jak masz pieniądze na koncie. Jedynie co może sie nie podobać to zasięg playa który nie zachwyca.
Virgin Mobile bez dwoch zdan
Jak kolega wyzej napisal. Dla ciebie oferta jak uszyta na miare.
29 zl / miesiac
- Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci
- Nielimitowane smsy do wszystkich sieci
- Pakiet 2GB Internet

29 zl / miesiac
- Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci
- Nielimitowane smsy do wszystkich sieci
- Pakiet 2GB Internet

Również polecam Virgin Mobile 

Popieram kolegów.
Bierz Virgin - tylko 29,00 i masz wszystko czego potrzebujesz bez żadnych kombinacji. Przeniesienie numeru jest bardzo szybkie (uważaj tylko aby dokładnie i bez błędu wypełnić papiery bo Tmobile/Heyah może robić problemy pod byle pretekstem).
Ja mam jako drugi numer i jestem bardzo zadowolony.
Hehe - ostatnio jak znajomym z zagranicy powiedziałem , że w PL mam za 7EU rozmowy, smsy i 2GB netu to byli w szoku...
Dziwili się , że Za niecałą godzinę pracy można mieć no limit.
Bierz Virgin - tylko 29,00 i masz wszystko czego potrzebujesz bez żadnych kombinacji. Przeniesienie numeru jest bardzo szybkie (uważaj tylko aby dokładnie i bez błędu wypełnić papiery bo Tmobile/Heyah może robić problemy pod byle pretekstem).
Ja mam jako drugi numer i jestem bardzo zadowolony.
Hehe - ostatnio jak znajomym z zagranicy powiedziałem , że w PL mam za 7EU rozmowy, smsy i 2GB netu to byli w szoku...
Dziwili się , że Za niecałą godzinę pracy można mieć no limit.
Grażynko wybacz...
Ktoś napisał tu że Virgin Mobile ma zasięg Play przecież to nie prawda , Virgin Mobile korzysta z nadajników T-mobile.
Jacabad, Play i roaming T-mobile. Platforma billingowa zdaje się też, że Play.
W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu
R.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu

polecam zmiane na play , fajne oferty.
Autor systemu powiadomień sms na : http://stylowo-mieszkam.pl
przedstaw mi chociaż jedną lepszą niż 29zł virgin.kamil100 pisze:polecam zmiane na play , fajne oferty.
Jeżeli z rozmowami do wszystkich sieci mieścisz sie w 100minutach to masz formuła play 4 w 1,czyli 2 gb neta co mc ,no limit smsy do wszystkich sieci, no limit smsy i rozmowy do wszystkich w play ,całość koszt pakietu to 21 zł z tym że aby rozmawiać dobrze było by doładować za 30zł wtedy masz 100minut za 9gr do wszystkich kosztr 9zł.Jeżeli jednak rozmowami przekraczasz 100minut to lepiej brać ten virgin za 29zł z no limitem...Można oczywiście pytać jaka to właściwie różnica ano taka że play to jednak operator strukturalny i plajta jako taka mu nie grozi,a virgin to virtual dziś jest a za rok może go nie być ,tu zawsze jest niewiadoma..
No proszę Cię. Argument od czapy. Nawet jeśli Virgin miałoby się zawinąć to operatora nie zamyka się z dnia na dzień. Czas na przeniesienie zawsze jest więc trzeba się mocno postarać by stracić numer.sa pisze:Można oczywiście pytać jaka to właściwie różnica ano taka że play to jednak operator strukturalny i plajta jako taka mu nie grozi,a virgin to virtual dziś jest a za rok może go nie być ,tu zawsze jest niewiadoma..
Nie wszystkim się chce przenosić nurner od wirtualnego Czasami łatwiej i prościej jest nabyć nowy starter....do tego system rejestracji numeru w virgin bywa dość dziwny...kilka osób na tym forum miało już problemy z przeniesieniem nmeru do innych sieci ,mimo że numer mieli ponoć zarejestrowany a i nawet wcześniej numer był do virgin przenoszony..Nie wiem też czy każdy w tym samym stoniu lubi bawić się papierologię.Nim gościu zdecyduje się na np. virgin powinien wiedzieć o plusach i minusach virtualnego opa.
Plus na karte, mix w Plusie albo Plush na karte, też mają dobre oferty
Nie jestem akcjonariuszem operatora telekom, żebym musiał się martwić jego wynikami finansowymi. Dla mnie liczy się oferta i komfort korzystania. Byłem już w kilku wirtualnych (mobilking, virgin, klucz), nie było problemu z przeniesieniem numeru (mobilking w międzyczasie "umarł"sa pisze:...Można oczywiście pytać jaka to właściwie różnica ano taka że play to jednak operator strukturalny i plajta jako taka mu nie grozi,a virgin to virtual dziś jest a za rok może go nie być ,tu zawsze jest niewiadoma..

Nie bójcie się MVNO!
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
Każda firma może splajtować lub zostać przejęta przez inną firmę nie tylko operator wirtualny.sa pisze:play to jednak operator strukturalny i plajta jako taka mu nie grozi,a virgin to virtual dziś jest a za rok może go nie być ,tu zawsze jest niewiadoma
Nie wszystkim się chce dzwonić do znajomych z informacją, że się zmieniło numer a ile zachodu jest jeśli musisz jeszcze poinformować bank w którym masz konto, szkołę do której chodzi twoje dziecko, przychodnie w której jesteś zapisany na badanie a być może zadzwonią że zmienił się termin wizyty, urząd gminy, urząd skarbowy, pracodawcę, księdza proboszcza. Jest jeszcze kilka(naście) "instytucji" gdzie podałem numer ale już nawet nie pamiętam gdzie. Wszystkich których wymieniłem naprawdę musiałem poinformować o swoim numerze telefonu oczywiście w różnych okresach mojego życia.sa pisze:Nie wszystkim się chce przenosić nurner od wirtualnego
Jak chcesz mieć przysłowiowy święty spokój i nie chce ci się już kombinować to bierz Virginmobile. Działa on na zasięgu Play i T-mobile. W miastach Play ma bardzo dobry zasięg w tym LTE.(GSM i 3G działa na zasięgu Play i T-mobile, LTE jak na razie tylko Play) Straszenie, ze sieć w każdej chwili zniknie jest na wyrost. Za dużo włożyli pieniędzy aby teraz od tak zwinąć manatki. Moi rodzice mają tą sieć i działa to bardzo dobrze. Jak masz jakieś obawy, zamów u nich numer na ich stronie, przetestuj przez miesiąc a jak Ci spasuje, miedzy czasie przenieś numer.
Numer BOK do nich jest za darmo. Strona do obsługi włączania pakietów itp.działa bardzo dobrze.
Tu masz 3 oferty do wyboru:
https://virginmobile.pl/oferta
Numer BOK do nich jest za darmo. Strona do obsługi włączania pakietów itp.działa bardzo dobrze.
Tu masz 3 oferty do wyboru:
https://virginmobile.pl/oferta
Dobrze, ale to nie ma nic wspólnego z ewentualna plajtą.sa pisze:Nie wszystkim się chce przenosić nurner od wirtualnego Czasami łatwiej i prościej jest nabyć nowy starter....do tego system rejestracji numeru w virgin bywa dość dziwny...kilka osób na tym forum miało już problemy z przeniesieniem nmeru do innych sieci ,mimo że numer mieli ponoć zarejestrowany a i nawet wcześniej numer był do virgin przenoszony..Nie wiem też czy każdy w tym samym stoniu lubi bawić się papierologię.Nim gościu zdecyduje się na np. virgin powinien wiedzieć o plusach i minusach virtualnego opa.

O to to.zolvio pisze: Dla mnie liczy się oferta i komfort korzystania.

Panowie i prosze pamietac tez o tym ze w VIRGIN internet LTE jest oferta stala, a w PLAY byl promocyjna - czego efekty wlasnei odczuwam, gdyz powylaczali LTE, i mam obecnie jedynie 3G(plus). Mozna kupic za to pakiet LTE za dodatkowe 20zl..... 

Ja tam też polecam Virgin Mobile jak na razie maja najlepsza ofertę , własnie zacząłem procedure przeniesienia mojego pierwszego z dwóch numerów t-mobile.
Undisklozeta chyba już ten temat nie interesuje bo brak postów z jego strony...
jacabad - przenosisz nr. abonamentowy czy na kartę? Napisz jak przebiega proces w twoim wypadku.
jacabad - przenosisz nr. abonamentowy czy na kartę? Napisz jak przebiega proces w twoim wypadku.