• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 18
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
 #787015  autor: Rosolak
 24 lut 2015, 16:38
A orientuje się ktoś czy nadal po przeniesieniu numeru do Orange dostaje się z automatu RWK?

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #787074  autor: Rosolak
 24 lut 2015, 20:58
Taryfikacja transferu przyznanego w ramach bonusu jest taka sama jak w przypadku pakietów danych, czyli paczki 50kB? Nigdzie na stronce nie mogę tego znaleźć.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #787083  autor: bazooka
 24 lut 2015, 21:28
Co prawda w pakietach internetowych w Orange kwestia rozliczania "co 50kB w paczkach..." jest do końca jasno nie wyjaśniona (dane wysłane i odebrane?):
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 038810.pdf
To jednak rozliczanie danych w OFnK jest inne (czytaj. pkt.2):
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 296391.pdf
 #787087  autor: Rosolak
 24 lut 2015, 21:35
No właśnie trafiłem na wklejony przez Ciebie regulamin i pkt 2, ale wg mnie opłata dotyczy naliczana poza bonusowego. Przynajmniej tak to wziąłem na logikę. :-)

#787096  autor: bazooka
 24 lut 2015, 21:48
Nie kolego, bo bonusowy pakiet niczym nie różni się od podstawowego - bonus dostaje się do końca roku - i tylko to go odróżnia, a tak niczym się nie różni od standardu - dlatego nie ma swojego regulaminu - tak na logikę :)
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
Nie ma mowy o osobnym koncie bonusowym o braku sumowania bonusowego i standardowego pakietu danych dzięki doładowaniom.
Jestem bardziej niż w pewny :D
 #787098  autor: Rosolak
 24 lut 2015, 21:50
No ja się nie kłócę, w końcu ja nigdy z Ofnk nie korzystałem. Ale miałem na myśli ten standardowy bonus, a nie ten promocyjny.

#787166  autor: Rosolak
 25 lut 2015, 11:01
Dobra, to chyba jeszcze jedna kwestia. Czy w przeszłości były jakieś podobne promocje na bonusy w tej taryfie?

#787292  autor: Rozyk
 25 lut 2015, 20:57
Ktoś gdzieś na tym forum (nawet chyba w tym temacie) napisał, że były nawet jeszcze lepsze bonusy, ale nikt o nich nie wiedział. I tylko na Allegro chodziły startery z dużą ilością netu, ale praktycznie wyzerowane jeśli chodzi o kasę.
 #787295  autor: bazooka
 25 lut 2015, 21:16
Niemal każdy starter sprzedawany na allegro (jakieś 99% z nich) można było zrobić samemu tańszym kosztem.
Te 1% stanowią dojścia do pewnych starterów z "lepszych" źródeł, tak podejrzewam + patenty na ich tworzenie, które nie ujrzały światła dziennego, nawet tu, na naszym forum :)
 #787333  autor: 111
 26 lut 2015, 00:45
@ lucfej jeśli masz na myśli pakiet za 45 zł w PInK,to nie jest to no limit tylko 100 giga.
Co nie zmienia faktu,że w ofertach internetu na kartę to absolutny numer 1.
Świetna oferta bez dwóch zdań.
 #787335  autor: Rosolak
 26 lut 2015, 00:51
Ale w PINK nie ma opcji RWK, zdaje się.

#787338  autor: 111
 26 lut 2015, 01:03
Rosolak pisze:Ale w PINK nie ma opcji RWK, zdaje się.
Ano nie ma zasadniczo.Bo jest jeden specjalny starter z RWK i 1 giga co miesiąc przez rok.
Kosztuje on 50 zł.
 #787339  autor: Rosolak
 26 lut 2015, 01:19
No wiem, opcja fajna, ale pewnie tylko można kupić nowy starter i nie da się przejść z taryfy głosowej na to.

#787341  autor: bazooka
 26 lut 2015, 06:32
Hmmm, koledzy - delikatnie przypomnę, że jest to temat o Orange Free na Kartę.
Oto tutaj mam link do tematu, i od razu ciekawego postu kolegi na temat PINK - dalszą dyskusje o tym proponuję kontynuować tam: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 64#p784890
Subiektywnie tylko napiszę, że o ile oferta 45zł/100GB na miesiąc jest faktycznie atrakcyjna to nie ma kompletnie co porównywać jej do oferty OFnK.
Kto jednak potrzebuje tych 100GB na miesiąc, bo używa go w domu i poza domem (np w telefonie dual) to na pewno nie potrzebuje RWK, bo to pakiet 30dniowy czyli co miesiąc musi mieć teoretycznie doładowane 50zł (40zł co drugi m-c).
Moim zdaniem, OFnK jest skierowana do osób, które chcą mieć pakiet przyznany jednorazowo i się nie bawić w doładowania...przez rok! - dlatego też można jedynie porównać ten starter RWK 50 złotowy. Słuszny jednak komentarz wskazałem linkiem.
Porównywałem niedawno ofertę koleżance i przewaga OFnK jest zasadnicza (tym bardziej obecnie w okresie promocyjnych bonusów do końca roku w Orange):
1GB/m-c vs 12GB/rok
...pojadę na wakacje zużyję 3GB w 2tygodnie, a przez ponad 11m-cy wystarczy mi 9GB :)
Obecnie do końca roku 2016...możemy mieć 2x po 14GB za dwa doładowania po 50zł (z mPotworem obecnie +1GB +20zł na konto) - warunkiem jest drugie doładowanie (50zł) pod koniec 2015 roku. Można też wybrać opcję ze 100zł doładowaniem (37GB).
Potem przenosimy się do innej taryfy w Orange na kartę i zużywamy kasę z konta głównego na inne pakiety (liczę na zmiany w tym temacie w Orange na kartę) - na razie 100zł = 8m-cy po 1GB (z mPotworem 10m-cy po 1GB).
Reasumując od chwili obecnej do października 2017 roku za 100zł możemy mieć internet w telefonie w cale niemałej dawce :)
  • Strona 9 z 18
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9