Hmmm, koledzy - delikatnie przypomnę, że jest to temat o Orange Free na Kartę.
Oto tutaj mam link do tematu, i od razu ciekawego postu kolegi na temat PINK - dalszą dyskusje o tym proponuję kontynuować tam:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 64#p784890
Subiektywnie tylko napiszę, że o ile oferta 45zł/100GB na miesiąc jest faktycznie atrakcyjna to nie ma kompletnie co porównywać jej do oferty OFnK.
Kto jednak potrzebuje tych 100GB na miesiąc, bo używa go w domu i poza domem (np w telefonie dual) to na pewno nie potrzebuje RWK, bo to pakiet 30dniowy czyli co miesiąc musi mieć teoretycznie doładowane 50zł (40zł co drugi m-c).
Moim zdaniem, OFnK jest skierowana do osób, które chcą mieć pakiet przyznany jednorazowo i się nie bawić w doładowania...przez rok! - dlatego też można jedynie porównać ten starter RWK 50 złotowy. Słuszny jednak komentarz wskazałem linkiem.
Porównywałem niedawno ofertę koleżance i przewaga OFnK jest zasadnicza (tym bardziej obecnie w okresie promocyjnych bonusów do końca roku w Orange):
1GB/m-c vs 12GB/rok
...pojadę na wakacje zużyję 3GB w 2tygodnie, a przez ponad 11m-cy wystarczy mi 9GB
Obecnie do końca roku 2016...możemy mieć 2x po 14GB za dwa doładowania po 50zł (z mPotworem obecnie +1GB +20zł na konto) - warunkiem jest drugie doładowanie (50zł) pod koniec 2015 roku. Można też wybrać opcję ze 100zł doładowaniem (37GB).
Potem przenosimy się do innej taryfy w Orange na kartę i zużywamy kasę z konta głównego na inne pakiety (liczę na zmiany w tym temacie w Orange na kartę) - na razie 100zł = 8m-cy po 1GB (z mPotworem 10m-cy po 1GB).
Reasumując od chwili obecnej do października 2017 roku za 100zł możemy mieć internet w telefonie w cale niemałej dawce