Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
mostom pisze:Chyba nowszego nie ma (z 28.01.2015) : http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007315.pdfvespero pisze: P.S. Czy ma ktoś aktualny cennik oferty limitowanej dla przedłużenia? Dawno nie widziałem go tu. Przekopałem kilka stron do tyłu i nikt nie wstawiałm a interesuja mnie ceny słuchawek w niższych abo w tej limitowanej.
Dziś dzwonili z SUK do żony w związku z wczorajszym rozwiązaniem umowy. Zaoferowali JUMP S z podwojonym pakietem danych za 49,99 zł. Do tego HTC Desire 510 za 49 zł lub Samsung Galaxy Ace za 149 zł, LG G2 mini za 199 zł (zatem ceny z cennika dla oferty ze strony internetowej). Nie wygląda więc na to, by można było uzyskać przez SUK coś lepszego niż oferta standardowa. Umowa kończy się 12 kwietnia - i koniec abonamentu.tejerek pisze: Czy może ktoś potwierdzić, że T-Mobile zmieniło praktykę i teraz jakakolwiek negocjacja z SUK lepszej oferty wchodzi w grę dopiero po wypowiedzeniu umowy?
Nie poniesiesz żadnych kosztów a związku z wypowiedzeniem przed zakończeniem umowy.Pytam,bo mi się umowa kończy 29 maja i nie wiem kiedy złożyć przeniesienie do innej sieci bez ponoszenia kosztów?Umowa kończy się 12 kwietnia - i koniec abonamentu.
defilx pisze:Witam.
Jest to moja pierwsza wiadomość na Telepolis, w związku z czym zacznę od dłuższego posta
Od dłuższego czasu śledzę ten wątek i walczę z konsultantami w kwestii przedłużenia umowy, która kończy mi się 25 marca br.
Oczywiście nauczony doświadczeniem dzwoniąc do BOA od razu proszę o przełączenie do SUK, szkoda czasu na rozmawianie z "pierwszą linią".
Ja celuję w abonament 69.99zł. W pierwszej poważniejszej rozmowie "na start" udało mi się uzyskać zniżkę 200zł na telefon. W tym przypadku np. Sony Z2 kosztowałby mnie 399zł i podobno z tej ceny nie da się już zejść, ale jeszcze nie wysłałem im wypowiedzenia, więc nie mają "bata" na tyłek- choć w niejednej rozmowie wspomniałem o konkurencji i pytałem o koszty rezygnacji z umowy przed czasem. Biorąc pod uwagę, że telefon (Z2) na aukcjach jest sprzedawany (nowy) za ok. 1350zł, a w EURO za 1689zł, to "zysk" ok. 1000zł wydaje się być rozsądną wersją wydarzeń. Zresztą jestem w posiadaniu obszernego zestawienia zrobionego w Excelu, w którym rozpisałem ceny abonamentów, telefonów, wartości zysku przy ewentualnej sprzedaży itd, przyrównałem to do oferty Orange w abonamencie za 89,98zł i w zależności od telefonu ceny wyglądają +- podobnie, z drobną przewagą Orange. Doliczając do tego gratis za przeniesienie do nich numeru w postaci 6 abonamentów gratis, to trochę większą niż drobną
W dalszym ciągu oczekuję od T-Mobile na jakąś sensowną ofertę, to będzie (o ile dojdzie do skutku) moje 5-te przedłużenie umowy i liczę na to, że jednak mnie do siebie przekonają.
Zresztą, jak ktoś już tutaj wspomniał: "wszędzie dobrze, gdzie Nas nie ma"
Oczywiście, gdybym miał w garści 1.5tys złociszy na słuchawkę, nie zastanawiałbym się i przeniósłbym się np. do nju i za 39zł miał wszystko i bez zobowiązań. Nie mniej jednak nie stać mnie na kupienie telefonu "od ręki", więc abonament w takim przypadku wydaje się być rozsądnym rozwiązaniem dla kogoś takiego jak ja. Biorąc pod uwagę różnicę pomiędzy abo w T-Mobile i Nju, to 30zł x 24 miesiące umowy = 720 zł. Czyli tyle w abonamencie kosztuje (oczywiście czysto teoretycznie) telefon, który miałby kosztować przysłowiową złotówkę. I teraz tylko trzeba pomyśleć na ile opłaca się dopłacać przy przedłużeniu umowy do poszczególnych smartfonów.
Dla zainteresowanych prześlę swoje analizy na PRIV.
Z chęcią również dowiem się co Wam udało się uzyskać w ramach konsultacji - może znajdzie się ktoś zadowolony z przedłużenia umowy
P.S. Czy ktoś coś wie na temat przedłużania umowy w punktach partnerskich (na zasadzie franczyzy)? Podobno oni mają/mieli możliwość obniżania cen telefonów kosztem swoich prowizji (oczywiście bez jakichś bolących ich strat), co mogłoby przynieść finalną korzyść dla klienta
Brawo Play i jego klony ...tejerek pisze:... kupiłem testowo RBM ale dzisiaj po wykonaniu paru telefonów (Lux Med, NC+, mama i kolega) zablokowali mi telefon bo niby zapycham im sieć, oczywiście przeprosiłem za to konsultantato ja dziękuję za taki no limit
...
Jak zapychałeś im sieć? To ile wygadałeś minut łącznie? Z 8 godzin? Czy Play dostało schizofrenii?tejerek pisze:Fakt chciałem odejść i już kupiłem testowo RBM ale dzisiaj po wykonaniu paru telefonów (Lux Med, NC+, mama i kolega) zablokowali mi telefon bo niby zapycham im sieć, oczywiście przeprosiłem za to konsultantato ja dziękuję za taki no limit
dziś rano wykonałem 5 telefonów LuxMed, NC+, T-Mobile i mama rozmowy od 1 min. do 5 minut oraz do kolegi i tu trochę mnie poniosło bo rozmawialiśmy ok 55 minut w sumie może ok 1,5 h wyszłoAnthrax pisze:Jak zapychałeś im sieć? To ile wygadałeś minut łącznie? Z 8 godzin? Czy Play dostało schizofrenii?tejerek pisze:Fakt chciałem odejść i już kupiłem testowo RBM ale dzisiaj po wykonaniu paru telefonów (Lux Med, NC+, mama i kolega) zablokowali mi telefon bo niby zapycham im sieć, oczywiście przeprosiłem za to konsultantato ja dziękuję za taki no limit