• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#78382  autor: adrian.exe
 06 cze 2006, 22:05
Wszystko zalezy od tego,czy chcesz mieć dużo możliwości z telfonem,typu patchowania,oglądania na nim długich filmów,słuchać muzyki w najlepszej jakości...
Do 450zł zastanowił bym się na Twoim miejscu nad siemens'em sx1.Co prawda ma symbiana 6.1,ale ok.90% programów(jak się dowiedziałem) wchodzą z noki 6600,podobnie jest z grami n-gate.Po jakimś czasie mógłbyś kupić sobie karte mmc kingston + 1GB (cena w granicach 100zł) i masz telefon,jaki ci potrzebny.SX ładnie odczytuje mp3,ma nadodatek radio,do tego dochodzi BT(bluetooth) i IrDa(podczerwień).Jeżeli mówimy o doskonałej jakości mp3 to oczywiście motorola e770v.Lustrzane odbicie e1,jak wspomniał orB telefon indentyczny wizualnie i wymiarowo.MIałem podobny problem z telefonem w tym przedziale cenowym,zrobiłem ankiete i nie było mowy o kupnie telefonu bez symbianu,oczywiście wybrałem sx,którego się już nie mogę doczekać(dlaczego ten tydzień tak wolno płynie :P )

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#78385  autor: orB
 06 cze 2006, 22:14
l3p pisze:No moze i E770v jest lepszy ale ma vodafonowskie menu i jest z vodafone bodajze tylko, bo na allegro tylko takie widze. Gdyby nie to to sam bym sie na niego polakomil.
A czy czasem 3660 nie ma mp3 w mono"?
1. Ja np. nie mam vodafonowskiego menu. Mam czyściutki sofcik bez żadnego operatorskiego syfu. Nawet jak kupisz z Vody to sobie zmienisz w hmm... 5minut? ja do tego celu uzywam kabelka od mojego Canona A510, bo motka ma bardzo uniwersalne gniazdo mini-usb :mrgreen:
2. A na allegro można kupić tylko bez simlocka.

Twoje tezy obalone, ale pewnie i tak byś go nie kupił ;)

Ale dla autora tematu nie wszystko stracone ;-)

#78458  autor: 1michalk
 07 cze 2006, 14:46
Co do dzieku mp3 mono w Noki 3660. Czy to jest tak samo jak w moim obecnym necu, ze jest tylko jedna słuchawka? jezeli tak to troche slabo, i nie chodzi mi tu o jakość muzyki bo szczerze mówiąc jest dla mnie wystarczająca, bardziej zależy mi na tym aby mozna bylo podłaczyc dwie słuchawki. Narazie jest troche denerwujace, jak slucham muzyki w jednym uchu a w drugim slysze wszystko co sie dzieje obok :).
Siemens SX1 ogolnie telefon spoko, glownie dlatego ze ma symbiana ale za to ta jego klawiatura. Przeciez wedlug mnie tam nie idze napisac szybko smsa.
Chyba tez zaraz dodam sonde, albo Wy mi odpowiedzcie co jest najlepsze z tych 3 telefonów: Motorola c975, nokia 3660, Siemens SX1 bo z tego co wyczytalem z waszych postów te modele sa najlepsze za takie pieniądz.

P.S mam pytanie, czy do któregoś z tych telefonów pasuje karta pamieci taka jak do aparatu cyfrowego?jest to karta SD( przynajmniej tak na niej pisze)

#78471  autor: piotrz
 07 cze 2006, 15:48
1michalk pisze:Co do dzieku mp3 mono w Noki 3660. Czy to jest tak samo jak w moim obecnym necu, ze jest tylko jedna słuchawka?
Nie. Dźwięk jest na dwóch słuchawkach, ale nie ma efektów przejścia z jednego głośnika do drugiego. Poza tym tu nie o mono chodzi- chodzi o 22khz! ten dźwięk wydaje takie hmmm...szumienie? Nie wiem jak to określić.Najlepiej sam się przekonaj ściągając jakąś piosenkę w 22khz.
Siemens SX1 ogolnie telefon spoko, glownie dlatego ze ma symbiana ale za to ta jego klawiatura. Przeciez wedlug mnie tam nie idze napisac szybko smsa.
Mylisz się. Po (najwyżej) tygodniu smsy pisze się szybciej niż na zwykłej klawiaturce- bo nie robisz ruchów prawo lewo góra dół, tylko samo góra dół. Jeśli i tak się nie przystosujesz, to masz grę typegun, która pomaga w opaowaniu klawiatury.
Chyba tez zaraz dodam sonde, albo Wy mi odpowiedzcie co jest najlepsze z tych 3 telefonów: Motorola c975, nokia 3660, Siemens SX1 bo z tego co wyczytalem z waszych postów te modele sa najlepsze za takie pieniądz.
O motce się nie wypowiadam, bo nie miałem jej. Natomiast co do pojedynku sx1 vs 3660 zdecydowanie wygrywa siemens!
zalety siemensa:
świetne mp3 i radio w stereo
możliwość patchowania go.
możliwość wgywania themesów
hot swap ddla kart pamięci (czyli nie musisz wyłączać telefonu, by zmienić kartę pamięci)
mniejszy i ładniejszy (co do drugiego oczywiście wg mnie)
wady w stosunku do 3660:
hmmmm...dla niektórych klawiatura, ale dla mnie nie

zalety 3660:
normalna klawiatura
P.S mam pytanie, czy do któregoś z tych telefonów pasuje karta pamieci taka jak do aparatu cyfrowego?jest to karta SD( przynajmniej tak na niej pisze)
Nie.

#78534  autor: Dragon
 07 cze 2006, 20:06
proponowany przeze mnie SPV E200 obsluguje karty SD/MMC

#78556  autor: 1michalk
 07 cze 2006, 21:30
Dragon pisze:proponowany przeze mnie SPV E200 obsluguje karty SD/MMC
Juz na samym poczatku o nim pomyslalem , ale na allegro ciezko dostać jaki kolwiek model spve200 a co tu mowic o jakims z papierem czy we w miare dobrym stanie.

#78564  autor: Dragon
 07 cze 2006, 21:49
trudno go dostac z papierami bo nigdy nie byl sprzedawany w Polsce, dodatkowo to juz nestety dosc stary telefon. Jego odmlodzona werjsa to SPV C500, praktycznie wszystkie aukcje do 450zl wiec sie zmiescisz