PawelPawel pisze:Udało się może komuś przenieść numer z Nju mobile z rachunkiem do RBM? Pracownik w salonie Play powiedział mi dziś że nie ma takiej opcji. Przenoszą tylko na abonament

shaggee pisze:Moja przygoda z przejściem z Play do RBM trwała jakiś miesiąc. Najpierw przeniosłem się do Plusa ponieważ nie da się przenieść z Play. Potem popędziłem do salonu Play. Niestety nie mieli kart do RBM. Dopiero w trzecim salonie znaleźli karty ale znów jakiś błąd systemu. Nie mogli podpiąć karty SIM. Najlepsze jest to że przenieśli numer do RBM ale będzie głuchy bo nie mam karty i nie wiadomo kiedy to naprawią! W salonie Play nie chcieli anulować wniosku o przeniesienie numeru. Znów musiałem pędzić do Plusa aby anulować wniosek złożony w Play.
Potem stoczyłem batalię na forum i FB play opisując ten cały cyrk. Zadzwonił do mnie konsultant z informacją o tym że to błąd informatyczny który występuje tylko z moim numerem telefonu i nie wiadomo kiedy to zrobią.
MarekAG pisze:garfield- pisze:Dziś próbowałem przenieść numer do RBM, ale przy próbie przypisania numer karty RBM 7 PLN, system odrzucał (punkt PLAY: Wawa-Reduta) z informacją, że karta nie posiada taryfy. Podaje słowo w słowo co zostało mi przekazane.
Czy może ktoś potwierdzić ?
Przenosiłem nr kilka dni temu. Problem był ten sam. Cały dzień mi to zajęło. W żadnym salonie w Tczewie się nie udało. W Malborku dopiero po 15 minutach dziewczyna przypisała mi numer. Teoretycznie mówili, że to wadliwe startery. Praktycznie to przypomnij im, że przeniesienie jest na RBM nie n samo Play i, że muszą zaznaczyć, że to ma być nr RBM przy przypisywaniu SIM. Powodzenia...
Dokładnie tak samo miałem. Ogólnie przenosiny (głównego numeru) do RBM zajęły mi 5 dni (wina Orange), w tym ponad 60 godzin z informacją dla dzwoniących, że numer nie istnieje.
W salonie Play walą ściemę albo że można tylko się przenieść online, albo że na abo. Ogólnie najczęściej nie ma starterów. Jak już znajdą, to system wywala błąd przy przypisywaniu karty do procesu MNP. U mnie kierownik salonu, do którego udałem się w momencie zwątpienia, znalazł jeszcze jedną starą kartę, tylko standard SIM i ze starym logo Play - przeszła.
Nie polecam Orange do przeniesienia. Mają w systemie drewno i dalej nie będę pisał, ale z tego co czytałem w tym wątku, to komuś udało się przenieść szybko przez T-Mobile, więc może to jakaś opcja. LTE w Orange też dziwne, często fallbackuje do 3G bez przyczyny.
Dzisiaj aktywowany numer. Taryfa 7zł MNP. 1zł+6zł(p) na koncie. Uchowało się konto na Play24 po Play (bez konieczności ponownej rejestracji), ale nie uchowało się odblokowanie roamingu krajowego z Orange.
Nie działa 10 za 5,
Program Doładowań i Zbieraj Bonusy (PD kiedyś działał). I tak jestem pod wrażeniem jak bardzo ta oferta uchroniła się przed zepsuciem przez Play - dziś bezproblemowo odpaliłem LTE za darmo (przez większość czasu jestem w zasięgu), YT za free, Stan Ciążowy, mam 150 dni po doł. za 50zł, bezpłatne SMSy (222) i giga za free na rok - niestety jest trochę frajersko skonfigurowany, bo schodzi przed bonusem.
YT za darmo działa tak jak się spodziewałem - przez m.youtube.com przy zalogowanym koncie oraz przez aplikację zjada transfer. Jeśli jesteśmy na niezalogowanym m.youtube.com (np. tryb incognito w chrome dla androida), to w billingu jest 'Połączenie bezpłatne'. Na PC będzie chyba zawsze zjadało, bo zawsze odpala się połączenie szyfrowane po SSL bez względu na to, czy jesteśmy zalogowani, czy nie.
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że nie wyłączą free LTE, ale intuicja mi podpowiada, że skoro wyłączyli w innych ofertach, a w tej zostawili, to szybko temat nie wróci. Może zakończą w momencie zakończenia promocji LTE za darmo na 6 miesięcy przy abo.
Ruben pisze:Uzbierała się ładna kwota na koncie głównym i bonusowym i szkoda byłoby żeby to przepadło. Z wcześniejszych postów kolegów biegłych w taryfach prepaid wynikało, iż 10za5 działa także w najstarszej taryfie ale moje dzisiejsze próby nie potwierdzają tego.
Chyba pozostaje usługa Kredyt do przedłużania.
bolek2004 pisze:Na start dostawało się 1GB danych i 6 pakietów po 222 SMS-y do wszystkich, ale nie wiem czy na starterach mnp też to można uruchomić.
Działa.
//edit - plus wciąż działają kody, które ktoś tu wrzucał rok temu "dla aktywnych użytkowników telepolis"
//down - chyba z gryplanu, ustaliliśmy że nie udostępniamy, bo zaraz by się zaczął handel na allegro