• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 137 z 624
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 624
 #784410  autor: Bartekeuro
 12 lut 2015, 21:21
Panie i Panowie jeśli chcecie żeby ktokolwiek skontaktował się z wami z SUK to trzeba T-MOBILE wypowiedzieć umowę. Taką teraz przyjęli strategie, że dopóki im się nie wypowie to oni robią sobie z klientów żarty.

Dzisiaj byłem po raz kolejny w salonie i kolejny raz kontaktowałem się z Biurem Obsługi klienta i wszędzie dostałem standardową ofertę taką jaką jest dla każdego klienta.
Jeśli po niedzieli nic się nie zmieni to wypowiadam umowę T-MOBILE i przechodzę do VIRGIN MOBILE. Ewentualnie do PLAY na kartę.
 #784433  autor: finezik
 12 lut 2015, 23:17
Bartekeuro pisze:Panie i Panowie jeśli chcecie żeby ktokolwiek skontaktował się z wami z SUK to trzeba T-MOBILE wypowiedzieć umowę. Taką teraz przyjęli strategie, że dopóki im się nie wypowie to oni robią sobie z klientów żarty.

Dzisiaj byłem po raz kolejny w salonie i kolejny raz kontaktowałem się z Biurem Obsługi klienta i wszędzie dostałem standardową ofertę taką jaką jest dla każdego klienta.
Jeśli po niedzieli nic się nie zmieni to wypowiadam umowę T-MOBILE i przechodzę do VIRGIN MOBILE. Ewentualnie do PLAY na kartę.
uwierz, nikt w tmobile nie bedzie za Toba płakał :) Jeśli Ci się oferta nie podoba to zmień operatora, a nie użalaj się na forum.
 #784435  autor: Bartekeuro
 12 lut 2015, 23:43
Nie podoba mi się podejście do klienta. Kiedyś z SUK można było się normalnie porozumieć a teraz to szkoda słów.

Dużo chyba nie oczekuję. Internet 500 MB bo taki jest zresztą przy tym abonamencie za 49,99 nawet z ubezpieczonym telefonem czyli 59,99 by było. Jeśli nie uda się 1 GB Neta w tym to jakoś to zniosę chociaż i to będę negocjować ale najbardziej mi chodzi aby można było kupić Z3 za taką cenę jaka była jeszcze w styczniu. 1099 zł przy takim abonamencie a nie 1600.
 #784458  autor: ywis
 13 lut 2015, 09:32
Wydaje mi się, że niektórzy to myślą, że operatora to instytucja jakiejś pomocy... ludzie, to firma, która też ma na siebie zarabiać, operator nie kupuje od producenta telefonu za 1 zł, a później daje sobie cenę 1600 zł. Nie pasuje Ci, to idź do innego operatora lub kup telefon na wolnym rynku, a abonament weź bez telefonu i po sprawie.
 #784488  autor: Bartekeuro
 13 lut 2015, 13:58
W taki sposób T-MOBILE traci wieloletnich klientów. Z takim podejściem coraz więcej osób będzie odchodzić.

Zresztą mi chodziło głównie o to, że nikt nie chce skontaktować się z SUK a jak się wypowie umowę to dopiero owa sekcja się klientem zainteresuje.
 #784491  autor: ywis
 13 lut 2015, 14:05
Zresztą mi chodziło głównie o to, że nikt nie chce skontaktować się z SUK a jak się wypowie umowę to dopiero owa sekcja się klientem zainteresuje.
I tak powinno to działać od samego początku, operatorzy to nie firmy pracujące charytatywnie - jeszcze raz to podkreślam. Klienci odchodzą i przychodzą ponownie. I tak koło się zamyka.
 #784497  autor: data17
 13 lut 2015, 15:29
Przyszedl kurier z umowa mial byc jump s za 49,99 i telefon za 9zł, a tu jakies przyszly raty do splaty 2 razy po 9zl i reszta po 25zł wtf? To znaczy ze bedzie trzeba placic 49zl i te 25zl rat?
 #784503  autor: kris09
 13 lut 2015, 16:05
Nie ma powodu do obaw. Będziesz płacił 49,99 zł i nic więcej.

Poprostu T-Mobile rozpisuje sobie cene abonamentu na rate za telefon i na abonament aby zapewne uniknąc jakiś kosztów. Czymś to jest spowodowane ale o tym najlepiej wiedzą księgowi firmy :D
 #784504  autor: kris09
 13 lut 2015, 16:06
a tak nawiasem mowiac tez sie zastanawiam nad tym abonamentem chce przeniesc nr z T-obiel czy jakies dodatkowe korzysci teraz mozna ugrac ?

ps. Jaki wybrales telefon w tym abo za 9 zł ? :D
 #784586  autor: MariuszM
 14 lut 2015, 01:36
Wczoraj przedluzałem umowę przez SUK- abo. Jump S- 250 mb, no limit i do tego telefony do wyboru LG F70 za 20 zł. lub Galaxy Ace 4 za 49 zł. - wybralem samsunga. Miła konsultantka dala odpowiednia karte sim oraz kuriera za free. Abonament to 45 zl. brutto miesięcznie.
 #784602  autor: 3echo
 14 lut 2015, 08:12
Mam pytanie...
Umowa z Tmobile kończy mi się 20 maja ale 3 miesiące wczesniej mozna podpisać umowe z nowym operatorem(RBM lub VM).Czyli po 20-tym lutego.Pytanie czy podpisać już teraz czy może zaczekać do maja.Może do maja inni operatorzy też będą mieli jeszcze lepsze oferty,ale może być tak,ze tych ofert co teraz sa moze tez nie być.Co robić?
 #784614  autor: jacabad
 14 lut 2015, 09:43
Ja też przechodzę do VM i mam umowe do końca kwietnia , ale jeszcze poczekam do końca marca może w końcu t-mobile pójdzie po rozum do głowy i da lepsze oferty dla przedłużających a nie jak teraz 250 lub 500 MB internetu , taka ilość internetu w tych czasach to masakra nie do zakceptowania tak samo jak ich ceny.
 #784625  autor: 3echo
 14 lut 2015, 10:08
Ja juz się zdecydowałem,tylko mam dylemat kiedy.Teraz czy jeszcze poczekać.
 #784628  autor: Anthrax
 14 lut 2015, 10:22
A oto sposób, w jaki T-Mobile "dba i szanuje" swoich długoletnich klientów. Z przyjemnością pokażę to, na swoim przykładzie. Do końca umowy zostały ok. 3 miesiące. Obecnie płacę 60 zł, za które mam:
- 500 minut do wszystkich
- 1GB neta
- paczka 1000 SMS/MMS do wszystkich sieci.
Pod koniec zeszłego roku dzwonił do mnie konsultant i nalegał już na przedłużenie umowy. Ponieważ mam smartfona, poprosiłem o ofertę bez telefonu. Odpowiedź brzmiała: "yyy, jeszcze nie w tym momencie, bo zostało 6 miesięcy". No to dziękuję, do widzenia. Konsultant konsekwentnie próbował mi wmówić, że rezerwowy smartfon Sony Xperia bardzo mi się przyda, ale ostatecznie podziękowałem mu i powiedziałem, co mnie interesuje.
Dzisiaj sprawdzam na swoim profilu nowe oferty bez telefonu i...:
1) Za 29,99 zł, dostaję za to:
- 300 (sic!) minut do wszystkich
- 0 (!!!) - tak słownie ZERO - pakietu danych
- brak paczki sms (ekstra płatna 10 zł)
- czas umowy 2 lata
2) Za 44,99 zł dostaję:
- nielimitowane połączenia i smsy do wszystkich
- 250 mega danych
- czas umowy 2 lata
A teraz co dostaje klient z ulicy:
1) Za 29,99 zł: nielimitowane smsy i połaczenia, 500 mega danych i tylko PÓŁROCZNĄ umowę...
2) Za 39,99 zł: nolimit smsy i połączenia, 2 GB danych, czas umowy 18 miesięcy...
Przy następnym telefonie od T-Mobile serdecznie im podziękuję za podjęcie jednoznacznej decyzji, czytaj wysłania wypowiedzenia i pokazania im wiadomego palca. Oferty są żałosne, podobnie jak ich jakość usług i zasięg (brawo za Networks!) - powinni dostać za to głuchy telefon.
 #784655  autor: jacabad
 14 lut 2015, 11:47
Dostałem tą sama ofertę na przedłużenie co ty o której już dawno pisałem że to są kpiny co robi teraz t-mobile ze stałymi abonentami. Nie rozumiem kompletnie ludzi którzy podpisują teraz zaproponowane przedłużenie, bo te ceny i paczki danych internetowych wołają o rozpacz. To jakaś żenada nic więcej mam płacić więcej za mniej śmiech na sali . Ja wam proponuje naprawde ludziska rozejrzeć sie po internecie i ofertach bo naprawdę są o wiele tansze i bardziej atrakcyjne niż zaproponowane w t-mobile np . Virgin Mobile , Red Bull Mobile , Nju , no chyba że ktos lubi płacic drogo i za taka ilość internetu .
 #784663  autor: Anthrax
 14 lut 2015, 12:45
Jacabad, to że T-Mobile ma w tyle stałych abonentów, to już jest od jakiegoś czasu powszechnie wiadome, ale nie przypuszczałem, że będą aż tak bezczelni i aż takimi ignorantami. Dla mnie to oni po prostu ordynarnie liczą, że klient nie kalkuluje i tylko czeka, aż dostanie ofertę, a sama ich "oferta" to jest zaszczytem dla klienta (WTF?!).
Miałem u nich numer dość długo - 12 lat, ale robili absolutnie wszystko, żeby od nich odejść.
Oferty Plusa, Plusha, NJU, Play i innych biją ich obecnie na głowę i to nawet pre-paidami.
W dodatku ta ich współpraca dotycząca nadajników (Networks!) z Orange to jest po prostu dramat. Pomarańcz zrywa połączenia, internet, T-Mobile chodzi niestabilnie (może mają wyższy priorytet, czy co?).
Pozostaje Plus i Play, bo ja nie mam zamiaru wydzwaniać do SUK i żebrać jak jakiś kloszard o ofertę i liczyć na ich łaskę. Ktoś tu ewidentnie zapomina, kto jest dla kogo, bo to ja im zostawiam pieniądze...
 #784676  autor: jacabad
 14 lut 2015, 13:16
To znaczy dla mnie kto nie potrzebuje telefonu i chce zejsc z kosztów to najtaniej wychodza trzy marki Virgin Mobile , Red Boll Mobile i Nju przy czym Virgin deklasuje wszystkich jak na razie , sieci takie jak Plus i Play może maja trosze lepsze oferty od T-mobile ale też nie są tanie , a teraz zazwyczaj patrzy sie jednak żeby zejsc z kosztów przynajmniej ja na to patrze , bo telefonów jest teraz taki wysyp że kupic można zawsze.
  • Strona 137 z 624
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 624
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137