• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 18
 #782612  autor: Maciej Loret
 05 lut 2015, 22:20
sebusy pisze:Odpowiadam przez PW, bo to offtop Macieju i straszny bajzel się zrobił.
A ja odpowiadam tu, bo bardzo niewygodne jest latanie pomiędzy wątkiem i PW... ;)
sebusy pisze: * Maciek nie rozumiem naprawdę - jakie "punkty promocyjne" - Ty się śmiejesz a ja nie czaje :?:
Zobacz mój post z 20.01 w tym wątku - wklejałem zrzut ekranu konta, o którym mówię. Chyba lepiej brzmiałoby, gdyby zamiast "punkty promocyjne" napisał "konto promocyjne"...
Jestem po prostu ciekawy, czy to normalne, gdyż w regulaminie jest bodaj napisane, że takie konto powinien mieć każdy numer na kartę oraz Mix.
sebusy pisze: Bo na 1. i 2. pytanie odpowiedziałem w poście o dwóch stronach do doładowań - kto tu i czego nie rozumie - uściślij - prosiłem - nie powtarzaj, umiem czytać, ale nie rozumiem, bo prawdopodobnie Ty czegoś nie ogarniasz :)
Ja tam nie widzę odpowiedzi na moje pytania. Liczyłem na proste odpowiedzi typu: "Doładowanie punktami Payback za 100zł jest dokładnie równoznaczne z dwoma doładowaniami po 50zł każde. Niczego się nie zyskuje ani nie traci."
Chyba, że odpowiedzi są gdzieś w regulaminach?
sebusy pisze: Przyczyny, z powodu której nie dostajesz maili od Payback szukałbym akurat gdzie indziej - może w spamie ? :)
To jest możliwe.
sebusy pisze: Aha - kupony z kodami przychodzą też czasem pocztą, zwykłym listem - choć bardzo często giną, prawdopodobnie dlatego bo kody nie są przypisane do konkretnego konta, a nie można zareklamować zaginięcia listu nierejestrowanego.
Kupony listownie również dostaję ...

P.S: Można samemu zmienić tytuł wątku, bo ten faktycznie średnio już pasuje?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #782734  autor: as1as
 06 lut 2015, 14:20
Czyli w związku z RWK oferta promocyjna czyli te 36GB jest po wsze czasy do końca wykorzystania pakietu ? Załóżmy dzisiaj aktywuję RWK, czyli do 6-02-2016 ważność karty pozostanie mi na ten dzień np.2GB i dalej mogę przedłużyć RWK na następny rok czy trzeba najpierw doładować kartę.
 #782841  autor: Maciej Loret
 06 lut 2015, 19:14
martin76 pisze:doladowujac 2x50 dostaniesz mniej netu a za doladowanie przez http://doladowania.orange.pl/ za 100zl nawet pkt payback dostaniesz na glowne 110zl. Wiec masz i wiecej netu i wiecej kasy na glownym koncie
Kasy tyle samo chyba 2x55 = 110 ?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #782861  autor: martin76
 06 lut 2015, 20:03
Maciej Loret pisze: Kasy tyle samo chyba 2x55 = 110 ?
nie
za 2x50 na glowne wejdzie Ci 100zl
za 1x100 bedzie 110zl bo 10zl to bonus od orange za doladowanie za 100

za doladowanie za 200 jest 30 zl ale dostaje sie nadal tylko 36GB w OFnK
 #782892  autor: martin76
 06 lut 2015, 21:11
Maciej Loret pisze:
martin76 pisze:
Maciej Loret pisze: Kasy tyle samo chyba 2x55 = 110 ?
nie
za 2x50 na glowne wejdzie Ci 100zl
To 10% od 50zł z poniższej oferty nie działa?
https://doladowania.orange.pl/
To jest 10% na promocyjne a nie na glowne. Raz ze waznosc ma inna (chyba 30dni albo tyle co doladowanie) i nie przedluzysz go start na 8002 a dwa to tylko do orange rozmowy, smsy/mms i na net.
Zauwaz gdzie jest +10% a gdzie +10/30zl
 #782957  autor: Eon
 07 lut 2015, 01:32
martin76 pisze:mozesz przedluzyc bez doladowania
Czy oby na pewno aby przedłużyć pakiet MB o rok wystarczy tylko wysłac tego SMSa z RWK czy trzeba jeszcze doładować ??? Bo kiedyś pamietam ze było tak ze trzeba było jednak doładować jakąkolwiek sumą tylko nie pamietam czy przez czy po SMSie
 #782965  autor: martin76
 07 lut 2015, 02:48
Jak ja pamietam to nigdy tak nie bylo, a korzystam z OFnK od poczatku 2011.
Pakiet MB tez sie przedluza po smsie na RWK.
Nie wiem tylko czy da sie przedluzyc smsem z RWK starter, na ktorym ktos nie zrobil pierwszego doladowania nawet za 5zl.
 #782972  autor: bazooka
 07 lut 2015, 07:58
Kolega @Calm7 pisał o takim doładowaniu, po START na 8002, które niby miało dawać jakąś pewność przedłużenia pakietu danych na Rok. Być może chodziło właśnie o nowe startery, bo wówczas gdy to opisywał pytali o to nowi użytkownicy, tak coś kojarzę.
Faktem jest, że w OFnK START na 8002 ma przedłużyć ważność danych za doładowanie i jest to opisane w regulaminach tej taryfy - to dlatego nie działają tam inne udogodnienia, nie ma innych ciekawych pakietów głosowych, bo to taryfa internetowa (nie działał też Pakiet Wakacyjny)...w myśl zasady: "by nie było zbyt dobrze".
Także z przedłużaniem GIGAbonusów nic się nie zmiania, po prostu przez rok jest promocja na więcej tego neta przy doładowaniu...

Aż strach pomyśleć :) co by było gdy przy takim pakieciku danych 36GB za 100zł w tarfyie tej byłby dostępne usługi jak Masz Minuty, Zbieraj Minuty lub inne Pakieciki połączeń głosowych...czy NO LIMITy, które są dostępne od niedawna w YES?!
W zasadzie mogłaby, tu zwracam się do SZANOWNEGO ORANGE, być jedna taryfa "Orange na kartę" i wszelkie inne taryfy można by było zaorać...no chyba żeby stworzyć taryfę dla nieinternetowych, w której wszystkie głosowe czy smsowe pakieciki byłyby jeszcze tańsze, wtedy nawet nie czekałbym na odświeżenie standardowych pakietów danych, które w obecnej formie:
200MB za 5zł
1GB za 12zł
...wyglądają na tle konkurencji, po prostu - tragicznie :!:
Niewielu bowiem użytkowników innych operatorów widzi jakąkolwiek atrakcyjność ofert w Orange na kartę... Nie wszyscy wiedzą, że na tak DROGIE pakiety Orange pozwala sobie mając na uwadze inne swoje usługi bonusowe (mocno zakopane w gąszczu regulaminów), które trzeba łączyć by przełknąć ten powyższy internetowy cenniczek...w 2015r. - to jest smutne w Orange :(
 #782974  autor: Maciej Loret
 07 lut 2015, 08:14
martin76 pisze: To jest 10% na promocyjne a nie na glowne. Raz ze waznosc ma inna (chyba 30dni albo tyle co doladowanie) i nie przedluzysz go start na 8002 a dwa to tylko do orange rozmowy, smsy/mms i na net.
Niewiele z tego rozumiem.
Jest starter OFnK. Przynajmniej ze 2 lata doładowywałem go tylko punktami Payback za 50zł co 3 miesiące. Niedawno włączyłem RWK i ważność konta oraz internetu została wydłużona do 365 dni. Teraz zastanawiam się czy prócz internetu cokolwiek zyskam bądź stracę doładowując zamiast dwukrotnie po 50zł, jednorazowo 100zł.
Być może jedyną różnicą doładowania dwukrotnego za 50zł a jednokrotnego za 100zł będzie to, że przy doładowaniu 2x50zł będzie mniej internetu ale za to w znacznie dłuższym okresie czasu (2*2,27GB ważne zgodnie z RWK oraz 2x12GB ważne 93 dni od momentu doładowania wobec wobec 1*6GB ważne zgodnie z RWK oraz 30GB ważne przez 120dni) . Mam rację czy nie?

Doładowanie OFnK z włączonym RWK punktami Payback na stronie: https://www.doladowania.orange.pl/ daje:

1. za 50zł - 50zł na usługi oraz daje 2,27GB ważne zgodnie z RWK + 12GB ważnych 93 dni
2. za 100zł - 100zł na usługi oraz daje 6GB ważne zgodnie z RWK + 30GB ważnych 120 dni

A może bonusowe 12GB oraz 30GB również jest ważne zgodnie z RWK? Ktoś próbował organoleptycznie?
martin76 pisze: Zauwaz gdzie jest +10% a gdzie +10/30zl
Właśnie nie bardzo rozumiem, dlaczego (50zł+10%)*2, to nie to samo co 100zł+10zł... ???

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #782979  autor: bazooka
 07 lut 2015, 09:00
Maciej Loret pisze:A może bonusowe 12GB oraz 30GB również jest ważne zgodnie z RWK? Ktoś próbował organoleptycznie?
Cały ten wątek, który sam założyłeś jest o tym, powtórzone to jest minimum 5 razy - Twoje długie posty nie wskazują na to, że się spieszysz więc chyba po prostu nie czytasz dokładnie :?: :shock:
Maciej Loret pisze:Właśnie nie bardzo rozumiem, dlaczego (50zł+10%)*2, to nie to samo co 100zł+10zł... ???
Np na to pytanie masz odpowiedź parę postów wyżej:
martin76 pisze:To jest 10% na promocyjne a nie na glowne. Raz ze waznosc ma inna (chyba 30dni albo tyle co doladowanie) i nie przedluzysz go start na 8002 a dwa to tylko do orange rozmowy, smsy/mms i na net.
...i chyba było o tym nie raz, pytałeś o promocyjne: do czego, kiedy i jak i myśmy odpowiadali - 1. czy 2. strona.
Moja propozycja: przeczytaj ten wątek od początku na spokojnie jeszcze raz, oraz moje jedne z pierwszych PW.
 #782991  autor: Niezgodna7
 07 lut 2015, 10:02
Maciej. Tu nie ma co rozumieć.
Jak ładujesz 2x50zł to nie dostajesz gratis 10zł, i ciut mniej neta niż za 100zł.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #783009  autor: bazooka
 07 lut 2015, 11:36
Ojej, ale nie prawdziwe 10zł na konto główne tylko 2 x po 5zł na konto promocyjne.
Czytajcie uważnie cały temat albo regulaminy!
 #783052  autor: martin76
 07 lut 2015, 13:58
Maciej Loret pisze: Doładowanie OFnK z włączonym RWK punktami Payback na stronie: https://www.doladowania.orange.pl/ daje:

1. za 50zł - 50zł na usługi oraz daje 2,27GB ważne zgodnie z RWK + 12GB ważnych 93 dni
2. za 100zł - 100zł na usługi oraz daje 6GB ważne zgodnie z RWK + 30GB ważnych 120 dni

A może bonusowe 12GB oraz 30GB również jest ważne zgodnie z RWK? Ktoś próbował organoleptycznie?
Nie ma innej opcji zeby bonusowy pakiet danych za doladowanie internetowe mial inna waznosc bo jest w tej samej pozycji co podstawowy pakiet danych za samo doladowanie. A to czy to jest przelewem, karta czy pktmi PB to nie ma znaczenia.

Ostatnio jak doladowywalem za 100zl to przy sprawdzaniu konta nie mialem najpierw 6GB a po jakims czasie dodatkowe 30GB tylko od razu 36GB i to w jednej pozycji a w sumie w dwoch bo to jakos dziwnie jest powielone na stronie orange i do tego z bledem ;) :
dodatkowe ważne do suma
w tym bonusowa wartość dostępnego limitu transferu danych 19.01.2016 (346 dni) 3502,20 MB
Pakiet Danych 19.01.2016 (346 dni) 3586300 MB

gdzie u niektorych Pakiet Danych jest jeden dzien dluzej wazny niz ta "bonusowa wartosc.." mimo ze to to samo. Tyle ze system bilingowy orange to mial i ma caly czas bledy. Kiedys dane zliczalo w zlotowkach w rozliczeniu kb=gr, czyli po sciagnieciu 5MB w bilingu widniala pozycja 51,20zl :) mimo ze schodzilo to z pakietu danych.
 #783075  autor: bazooka
 07 lut 2015, 15:41
Dla mnie @martin sprawa jest bardzo zrozumiała, choć oczywiście masz rację z tym, że system ma straszne błędy, ale kombinacje w zapisywaniu różnych pakietów danych z różnych promocji jest po to by się nie sumowały.
Orange to kiepsko wychodzi, ale gdyby nie kombinowali jak nas do tego przyzwyczaili to na allegro były by karty z danymi po kilkaset GB ważne całą wieczność i to za przysłowiowe grosze. Nie bronię ich, ale jednak staram się zrozumieć.
  • Strona 4 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4