Czy jesli podpisalem umowe na abonament z telefonem to jesli bedzie niesprawny albo mi sie nie spodoba np to czy moge go oddac lub wymienic na inny? Chodzi mi o to, ze konsumeci maja prawo bodajze do 14 dni od daty zakupu oddac zakupiny towar bez podania przyczyny i czy tutaj tez to obowiazuje? Bo wzialem lumie 535 a sie troche naczytalem ze ma problemy z dotykiem i wlasnie jesli by takowe wystepowaly to czy moglbym ten telefon np wymienic na inny w tej samej cenie w abonamencie?

Jesli smartfon bedzie niesprawny, to Operator skieruje go do serwisu.Naprawa moze troche trwac - srednio 30 dni i wiecej. (a zdarzaly sie przypadki i 60 dniowe).
Wiec ot tak sobie oddac nie mozesz czy wymienic dopoki nie spelnisz calej procedury.
Musialbys ewentualnie odstapic od umowy w calosci. Tam jest jakis czasookres. Nie wiem natomiast jak jest ze zwrotem w przypadku odstapienia - uzywanego sprzetu. Czy nie beda robic problemu, w koncu to duzy operator.
Ps. A swoja droga to ciekawy z ciebie przypadek. Stworzyles 2 tematy o tym telefonie, w obu ci napisano ze to kaszanka, a ty teraz zaczynasz nogami przebierac

Ps.2. A co do ustawy gdzie jest 14 dni na oddanie towaru - Tam jasno pisze - W stanie nienaruszonym. Czyli musialbys z tego smartfona nie korzystac tak na logike.