Mam pytanko. Pojawiła mi się możliwość przedłużenia na trochę ponad pół roku przed końcem umowy. Tutaj moje pytanie: czy podwójny internet będę miał przez te najbliższe 31 miesięcy (czy tylko okres 24) i czy taryfa również będzie obowiązywał przez okres do 09.17? Co do drugiego jestem raczej pewny, ale przy pierwszym nie mam pojęcia...
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
@hellboyek , optymalizacja taryfy następuje zazwyczaj tego samego dnia już (dostajesz sms'a z potwierdzeniem)
Jasne, to wiem, ale pytanie czy podwójny internet będzie działa do września 2017, czy tylko przez 24 miesiące licząc od dnia przedłużenia? Gdy swego czasu pracowałem jeszcze w Erze, promocje działały 24 miesiące, więc jeśli przedłużałeś 2 miesiące przed końcem umowy, 2 lata później promo się kończyło (np. podwójne minuty), a przez 2 miesiące były standardowe warunkipel1906 pisze:@hellboyek , optymalizacja taryfy następuje zazwyczaj tego samego dnia już (dostajesz sms'a z potwierdzeniem)
Po 12 latach z Erą a następnie T-mobile całkowicie odechciało mi sie być ich abonentem , a wszystko przez ich oferty dla stałych abonentów które są po prostu żenujące i ośmieszające stałych regularnie płacących klientów. Jak oferty dla nowych klientów mogą być bardziej atrakcyjne i tańsze niż dla stałych abonentów, nie mogę tego pojąć to jest ta ich walka o klienta który jest z nimi tyle czasu masakra . Ręce opadają w która strone t-mobile podąża , po przeanalizowaniu oferty rynkowej pójdę do Nju i tyle bo nie mam zamiaru byc dłużej w tak traktującej swoich stałych klientów sieci t-mobile. 

W RBM to samo i zasięg chyba lepszy.jacabad pisze:... Nju za 39 zł masz wszystko nielimitowane 2Gb internetu i umowa na czas nieokreslony która możesz przerwać kiedy chcesz z zachowaniem terminu wypowiedzenia...
Na jednym numerze w T-Mobile mam aktualnie abonament 20zł/miesiąc i 80 minut. Czy istnieje podobna oferta? Pamiętam, że nawet Nokię za 1zł dostałem do tego abonamentu 

Tak jak napisał "st, konsultant" nikt nikogo nie namawia do pozostania w TMobile sami wreszcie musicie wziąć odpowiedzialność w swoje ręce. Czy zawsze ktoś ma za was decydować?
Zanim napiszecie , że gdzieś jest lepiej to porozmawiajcie z stałymi abonentami innych sieci oraz przygody przy przedłużaniu umów.
Coraz częściej czytam o taryfach w Nju - za 39 zł . ( oczywiście bez słuchawki - karta sim )
powiedzmy teraz "słuchawka" Samsung s4 ( cena z dziś z media ex. model IP 9505 1299 zł) - raty na 24 miechy - to koszt z % ok 64 zł + 39 zł = 103 zł - faktycznie opłacalność na całego.
Faktem jest umowa nielimitowana i możliwość jej przerwania - jednak czy o to chodzi?
Przed chwilką , ktoś napisał, że warunki dla nowych są lepsze niż dla stałych - to widocznie nie patrzy tam gdzie trzeba. Bo ja widzę kolosalne różnice w cenie "słuchawek" czy też warunków. Bo czym jest kilka zł taniej w porównaniu do połowy wartości danych czy minut?
Ja wybrałem telefon, który chciałem i abonament który mi odpowiada i spełnia to co mnie interesuje.
pozdro dla zdrowo myślących.
Zanim napiszecie , że gdzieś jest lepiej to porozmawiajcie z stałymi abonentami innych sieci oraz przygody przy przedłużaniu umów.
Coraz częściej czytam o taryfach w Nju - za 39 zł . ( oczywiście bez słuchawki - karta sim )
powiedzmy teraz "słuchawka" Samsung s4 ( cena z dziś z media ex. model IP 9505 1299 zł) - raty na 24 miechy - to koszt z % ok 64 zł + 39 zł = 103 zł - faktycznie opłacalność na całego.
Faktem jest umowa nielimitowana i możliwość jej przerwania - jednak czy o to chodzi?
Przed chwilką , ktoś napisał, że warunki dla nowych są lepsze niż dla stałych - to widocznie nie patrzy tam gdzie trzeba. Bo ja widzę kolosalne różnice w cenie "słuchawek" czy też warunków. Bo czym jest kilka zł taniej w porównaniu do połowy wartości danych czy minut?
Ja wybrałem telefon, który chciałem i abonament który mi odpowiada i spełnia to co mnie interesuje.
Od dłuższego czasu na stronie T-Mobile model LG G3 S dostępny jest tylko w kolorze czarnym. Czy wiadomo coś może o dostępności innych wersji kolorystycznych?
Co więcej, raz jest dostępny w zestawie z wieżą, a raz bez. Dlaczego?
Co więcej, raz jest dostępny w zestawie z wieżą, a raz bez. Dlaczego?

Witam,
Blueconnect w biznesie
Wczoraj w rozmowie z konsultantem otrzymałem, informacje, że mogę dokonać przedłużenia na następujących warunkach:
- 108 zł netto za 100 GB wraz z ipadem air 2 64 GB wifi + Cellular za ok. 329 zł netto umowa na 36 miesięcy; konsultant miał jeszcze potwierdzić czy będzie 100 GB czy 30 GB i oddzwonić, czego nie zrobił.
Dzisiaj otrzymałem informacje, że ta oferta jest nieaktualna i mogę otrzymać ofertę na przedłużenie na warunkach:
- 115 zł netto za 30 GB wraz z ipadem air 2 16 GB wifi + Cellular za ok. 300 zł brutto; umowa na 24 miesiące;
Udało się komuś uzyskać lepsze warunki przedłużenia?
Na stronie widzę tylko regulamin do tej pierwszej oferty z 100 GB, tej nowej nie widzę.
Pozdrawiam!
Blueconnect w biznesie
Wczoraj w rozmowie z konsultantem otrzymałem, informacje, że mogę dokonać przedłużenia na następujących warunkach:
- 108 zł netto za 100 GB wraz z ipadem air 2 64 GB wifi + Cellular za ok. 329 zł netto umowa na 36 miesięcy; konsultant miał jeszcze potwierdzić czy będzie 100 GB czy 30 GB i oddzwonić, czego nie zrobił.
Dzisiaj otrzymałem informacje, że ta oferta jest nieaktualna i mogę otrzymać ofertę na przedłużenie na warunkach:
- 115 zł netto za 30 GB wraz z ipadem air 2 16 GB wifi + Cellular za ok. 300 zł brutto; umowa na 24 miesiące;
Udało się komuś uzyskać lepsze warunki przedłużenia?
Na stronie widzę tylko regulamin do tej pierwszej oferty z 100 GB, tej nowej nie widzę.
Pozdrawiam!
Hmm na moje oko dość dobra oferta na biznes... sam ipad to około 2k... do tego 30 GB.. Może szału tu nie ma, ale w zupełności wystarczy na miesiąc siedzenia na internecie. Na pewno na 24 msc? Większa połowa abo w T-M z tabletami jest na 36 msc...
Śledzę na bieżąco oferty T-M, jak i Wasze wpisy, i o ile w taryfach indywidualnych sprawa ze zniżkami jest jasna, o tyle w biznesowych już całkiem nie rozumiem skąd wzięte są ceny za telefony.
Z tego co wiem są 2 cenniki:
Załącznik cenowy "Cennik telefonów promocyjnych - Biznes Europa i Świat na 24 miesiące - niższy abonament"
oraz
Cennik telefonów do oferty "Wymiana telefonu - Biznes Europa i Świat na raty 24 miesiące"
Jeszcze niedawno wiedziałem, że przez SUK możliwe jest uzyskanie zniżki 150 zł.
Nijak ma się to jednak do:
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Z tego co wiem są 2 cenniki:
Załącznik cenowy "Cennik telefonów promocyjnych - Biznes Europa i Świat na 24 miesiące - niższy abonament"
oraz
Cennik telefonów do oferty "Wymiana telefonu - Biznes Europa i Świat na raty 24 miesiące"
Jeszcze niedawno wiedziałem, że przez SUK możliwe jest uzyskanie zniżki 150 zł.
Nijak ma się to jednak do:
Interesuje mnie ten abonament 99 zł netto (czyli chyba profirma XL). Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi gdzie szukać cen telefonów? Interesują mnie modele IP6 16 gb, Note 4, Note 4 edge.RABIN1983 pisze:sin20 pisze:A prostując poprzednie pytania:
DZIS PRZEDLUZYLEM UMOWĘ
pro firma m 49,99 netto
- A3 za 149zł /do wyboru miałem tez s4 za 199zł
-1,5gb netu
umowa na 24m-ce
Pani usilnie namawiala mnie na pro firma xl z tel s5 za 49zł jednak nie interesował mnie tak wysoki abonament 99zł
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Nie wiem z skąd masz te obliczenia i dlaczego sugerujesz że trzeba telefon kupić na raty akurat w media ex. obudź sie chłopie S4 juz można dostać nowiutką za nie całe tysiąc złotych na znanych portalach aukcyjnych a nie brać abonament w t-mobile przykładowo 49,99 dla przedłużających i dopłacać za S4 799 zł lub 69,99 zł i dopłacać 300 zł do tego wiążąca umowa na 24 miechy . Większość osób w tych czasach patrzy żeby zejść z kosztów a nie je podnosić i płacić wysokie abonamenty , dlatego wybierają i szukają tanszej alternatywy a nie płacić za reklame z Lewandowskim bo ktoś za nią musi zapłacić . Jak na razie oferty T-mobile bo akurat o tej firmie w tym wątku mowa sa żenujące dając swojemu wieloletniemu abonentowi 500 Mb internetu masakra i tyle .zimmar pisze:Tak jak napisał "st, konsultant" nikt nikogo nie namawia do pozostania w TMobile sami wreszcie musicie wziąć odpowiedzialność w swoje ręce. Czy zawsze ktoś ma za was decydować?
Chciałbym przedłużyć umowę i zaproponowano mi przez iboa abonament 109zl, 1,5gb internetu, no limit i note 4 za 899zl - i tu moje pytanie, można coś jeszcze ugrać czy na nic więcej nie mogę liczyć?
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
To ja teraz nie wiem skąd Ty masz swoje obliczenia, bo przy abonamencie 69,99 S4 bywał nawet za 99 zeta. Przy taryfie firmowej abonament 49,99 netto (61,50 brutto) za 249. Utargować można w zasadzie całkiem sporo (mi zeszli 20 netta z abonamentu, 100 z ceny telefonu i dorzucili gigabajt neta), więc chyba nie jest tragicznie. W moim odczuciu na tyle konkurencyjnie, że odechciało mi sie przechodzić do orange. Ale zdaje się, że każdemu wedle potrzeb, może ja w ciemię bity, zgodziłem się na żenującą ofertę.Nie przeczę, ale wołami nikt do Tmobile nie ciągnie, masz możliwość zmiany operatora i droga stoi otworemjacabad pisze: Nie wiem z skąd masz te obliczenia i dlaczego sugerujesz że trzeba telefon kupić na raty akurat w media ex. obudź sie chłopie S4 juz można dostać nowiutką za nie całe tysiąc złotych na znanych portalach aukcyjnych a nie brać abonament w t-mobile przykładowo 49,99 dla przedłużających i dopłacać za S4 799 zł lub 69,99 zł i dopłacać 300 zł do tego wiążąca umowa na 24 miechy . Większość osób w tych czasach patrzy żeby zejść z kosztów a nie je podnosić i płacić wysokie abonamenty , dlatego wybierają i szukają tanszej alternatywy a nie płacić za reklame z Lewandowskim bo ktoś za nią musi zapłacić . Jak na razie oferty T-mobile bo akurat o tej firmie w tym wątku mowa sa żenujące dając swojemu wieloletniemu abonentowi 500 Mb internetu masakra i tyle .

Skąd obliczenia - przecież to proste przeczytać ze zrozumieniem.jacabad pisze:Nie wiem z skąd masz te obliczenia i dlaczego sugerujesz że trzeba telefon kupić na raty akurat w media ex. obudź sie chłopie S4 juz można dostać nowiutką za nie całe tysiąc złotych na znanych portalach aukcyjnych a nie brać abonament w t-mobile przykładowo 49,99 dla przedłużających i dopłacać za S4 799 zł lub 69,99 zł i dopłacać 300 zł do tego wiążąca umowa na 24 miechy . Większość osób w tych czasach patrzy żeby zejść z kosztów a nie je podnosić i płacić wysokie abonamenty , dlatego wybierają i szukają tanszej alternatywy a nie płacić za reklame z Lewandowskim bo ktoś za nią musi zapłacić . Jak na razie oferty T-mobile bo akurat o tej firmie w tym wątku mowa sa żenujące dając swojemu wieloletniemu abonentowi 500 Mb internetu masakra i tyle .zimmar pisze:Tak jak napisał "st, konsultant" nikt nikogo nie namawia do pozostania w TMobile sami wreszcie musicie wziąć odpowiedzialność w swoje ręce. Czy zawsze ktoś ma za was decydować?
Poza tym jak napisał mój przedmówca, wcześniej te "słuchawki" można było zamówić za 99 zł, jak dodam, ze w grudniu do tego dokładali tablet gratis to nie uwierzysz.
W takim razie pokaż inny market a nie sugerujesz się ceną z allegro czy OLX - jak tak to powodzenia, szczególnie że musisz wybulić te 1000 zł + koszty przesyłki od ręki. Oczywiście z brakiem gwarancji że dotrze, a historia zna takie przypadki.
Do tego podałem cenę z media ex. - bo właśnie odwiedziłem wczoraj ten sklep, i nie chodzi mi o wersję internetową tego sklepu ale o fizyczny aspekt i cenę od ręki.
Sugerowałeś cenę w Nju za 39 zł bez słuchawki więc ja polecam w Tmobile za 29,99 - nolimit rozmów i smsów, 500 mb internetu a umowa na 6 miechów. CZy to nie jest konkurencyjna oferta.
Szczególnie jeżeli oczekujemy od telefonu nie neta a rozmów i smsów.
Przecież ja również bym wybrał telefon z górnej półki z abonamentem za 1 zł i wszystko nolimit z netem włącznie.
Na koniec chciałbym również zauważyć przy ofertach typu jump M,L itd. możliwość "małego" co bądź prowadzenia rozmów w UE i poza UE. Czyli jak na wakacje w sam raz, jeżeli wybierasz się w pobliże granicy lub za nią.
Ciekawe co na temat reklamy masz do powiedzenia w "play" tam cała drużyna skoczków z złotym medalistą olimpijskim na czele.
Nie oszukujmy się, oferta w T-Mobile jest strasznie chu... jak myślicie inaczej to Wam się coś ostro pomyliło. Powtarzam,
2 lata temu dostałem takie warunki
64 zł, 800 minut, zniżka na telefon 300 zł, 2 gb internetu, za 2 zł 44 tys minut do T Mobile
Obecnie
70 zł, nielimitowane (gdzie rzadko ktoś kiedyś przekracza 800 minut), 500 mb internetu i 700 zł za s4, chyba ze sie wezmie przez IBOA, wtedy 200 zł S4 i 1gb internetu.
Oferta jest chujowa. w Orange mamy...
Sredni abonament za 67 zł, nielimitowane wszędzie, 2 gb internetu i S5 za 500 zł. No to litości...
64 zł, 800 minut, zniżka na telefon 300 zł, 2 gb internetu, za 2 zł 44 tys minut do T Mobile
Obecnie
70 zł, nielimitowane (gdzie rzadko ktoś kiedyś przekracza 800 minut), 500 mb internetu i 700 zł za s4, chyba ze sie wezmie przez IBOA, wtedy 200 zł S4 i 1gb internetu.
Sredni abonament za 67 zł, nielimitowane wszędzie, 2 gb internetu i S5 za 500 zł. No to litości...
Jeszcze raz piszę przecież nikt was na siłę nie trzyma w TMobile - chyba , ze się mylę?
poza tym wrócimy do ORANGU ;
przy przeniesieniu numeru:
abonament 49, 98 zł i co w nim mamy:
rabat 3 miechy - 0 zł
minuty, smsy, mmsy - 200 + 40 = 240 min ( gdzie nolimit?) dalej co jest tam napisane:
do ORANGE - nolimit na zawsze.
nolimit - przez pierwszy miesiąc 0 zł potem 10 zł
nolimit smsów - przez pierwszy miesiąc 0 zł potem 10 zł
internet? - 0,5 Gb - 0 zł do 2,5 Gb - 10 zł
roaming - zgodny z cennikiem.
LTE - teraz do 31.marca nolimit.
RAZEM jeśli chciałbyś nolimit - 80 zł + vat.
telefon dla tej taryfy? - Samsung S4 - 569 zł ( faktycznie taniej - tylko nie na moim kalkulatorze).
Jeśli jesteś dalej chętny podyskutować o chu... wości mogę przedstawić Ci abonament za 89,98 zł gdzie na wstępie netu masz 2 Gb za 0 zł a do 5 Gb za 10 zł .
itd.
na koniec poczytaj na forum w poprzedzającym wątku na stronie głównej o przedłużeniu umowy w Orange. Zapytaj tam dlaczego ludzie chcą migrować do innych sieci?
rabat 3 miechy - 0 zł
minuty, smsy, mmsy - 200 + 40 = 240 min ( gdzie nolimit?) dalej co jest tam napisane:
telefon dla tej taryfy? - Samsung S4 - 569 zł ( faktycznie taniej - tylko nie na moim kalkulatorze).
Jeśli jesteś dalej chętny podyskutować o chu... wości mogę przedstawić Ci abonament za 89,98 zł gdzie na wstępie netu masz 2 Gb za 0 zł a do 5 Gb za 10 zł .
itd.
na koniec poczytaj na forum w poprzedzającym wątku na stronie głównej o przedłużeniu umowy w Orange. Zapytaj tam dlaczego ludzie chcą migrować do innych sieci?
Tylko ja tak sobie po ciuchu myślę, na jakiego grzyba kogoś przekonywać? Zarówno w jedną, jak i w drugą stronę. Każdy ma trochę szarych komórek i dostęp do kalkulatora i odrobinę zdrowego rozsądku. Używając tych narzędzi jesteśmy w stanie dobrać dla siebie ofertę. Fajnie, że jest ten wątek, bo można się dowiedzieć co da się wytargować (mi to np. w negocjacjach bardzo pomogło, aczkolwiek widziałem, że jeden kolega utargował jeszcze więcej- i super
), ale czy potrzebujemy tutaj dyskusji o wyższości jednej sieci nad drugą? Myślę, że nie.

iLuminary pisze:Nie oszukujmy się, oferta w T-Mobile jest strasznie chu... jak myślicie inaczej to Wam się coś ostro pomyliło. Powtarzam,
Obecnie
Pokaż mi cennik w którym S4 jest za 700 zł prży abo 70 zl!
zimmar pisze:Jeszcze raz piszę przecież nikt was na siłę nie trzyma w TMobile - chyba , ze się mylę?
rabat 3 miechy - 0 zł
itd.
CHŁOPIE MYŚL TROCHE, bo piszesz mi o taryfie o ktorej ja nie napisałem, średnia abonamentu przy 89 zł to jest koło 64 w orange z rabatem i tam masz s5 za 500 2 gb neta i no limity, gdzie ta oferta po prostu gnoi oferte z t mobile i rypie ją w dupsko jak chce wiec jak .... masz w głowie to sie nie wypowiadaj, a S4 W T MOBILE KOSZTUJE OWSZEM NIE PRZEZ IBOA W CHUJ KASY, ILEZ MOZNA TO POWTARZAC? pol roku za darmo w orange przy 90 zl, policz sobie jaka jest srednia inteligencie