• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 132 z 624
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 624
 #781995  autor: hellboyek
 02 lut 2015, 21:41
Mam pytanko. Pojawiła mi się możliwość przedłużenia na trochę ponad pół roku przed końcem umowy. Tutaj moje pytanie: czy podwójny internet będę miał przez te najbliższe 31 miesięcy (czy tylko okres 24) i czy taryfa również będzie obowiązywał przez okres do 09.17? Co do drugiego jestem raczej pewny, ale przy pierwszym nie mam pojęcia...
 #782009  autor: hellboyek
 02 lut 2015, 22:16
pel1906 pisze:@hellboyek , optymalizacja taryfy następuje zazwyczaj tego samego dnia już (dostajesz sms'a z potwierdzeniem)
Jasne, to wiem, ale pytanie czy podwójny internet będzie działa do września 2017, czy tylko przez 24 miesiące licząc od dnia przedłużenia? Gdy swego czasu pracowałem jeszcze w Erze, promocje działały 24 miesiące, więc jeśli przedłużałeś 2 miesiące przed końcem umowy, 2 lata później promo się kończyło (np. podwójne minuty), a przez 2 miesiące były standardowe warunki
 #782014  autor: jacabad
 02 lut 2015, 22:25
Po 12 latach z Erą a następnie T-mobile całkowicie odechciało mi sie być ich abonentem , a wszystko przez ich oferty dla stałych abonentów które są po prostu żenujące i ośmieszające stałych regularnie płacących klientów. Jak oferty dla nowych klientów mogą być bardziej atrakcyjne i tańsze niż dla stałych abonentów, nie mogę tego pojąć to jest ta ich walka o klienta który jest z nimi tyle czasu masakra . Ręce opadają w która strone t-mobile podąża , po przeanalizowaniu oferty rynkowej pójdę do Nju i tyle bo nie mam zamiaru byc dłużej w tak traktującej swoich stałych klientów sieci t-mobile. :smt006
 #782033  autor: 3echo
 03 lut 2015, 00:07
jacabad pisze:... Nju za 39 zł masz wszystko nielimitowane 2Gb internetu i umowa na czas nieokreslony która możesz przerwać kiedy chcesz z zachowaniem terminu wypowiedzenia...
W RBM to samo i zasięg chyba lepszy.
 #782189  autor: MacMax
 03 lut 2015, 20:06
Na jednym numerze w T-Mobile mam aktualnie abonament 20zł/miesiąc i 80 minut. Czy istnieje podobna oferta? Pamiętam, że nawet Nokię za 1zł dostałem do tego abonamentu :)
 #782255  autor: zimmar
 04 lut 2015, 08:56
Tak jak napisał "st, konsultant" nikt nikogo nie namawia do pozostania w TMobile sami wreszcie musicie wziąć odpowiedzialność w swoje ręce. Czy zawsze ktoś ma za was decydować?

Zanim napiszecie , że gdzieś jest lepiej to porozmawiajcie z stałymi abonentami innych sieci oraz przygody przy przedłużaniu umów.

Coraz częściej czytam o taryfach w Nju - za 39 zł . ( oczywiście bez słuchawki - karta sim )

powiedzmy teraz "słuchawka" Samsung s4 ( cena z dziś z media ex. model IP 9505 1299 zł) - raty na 24 miechy - to koszt z % ok 64 zł + 39 zł = 103 zł - faktycznie opłacalność na całego.

Faktem jest umowa nielimitowana i możliwość jej przerwania - jednak czy o to chodzi?

Przed chwilką , ktoś napisał, że warunki dla nowych są lepsze niż dla stałych - to widocznie nie patrzy tam gdzie trzeba. Bo ja widzę kolosalne różnice w cenie "słuchawek" czy też warunków. Bo czym jest kilka zł taniej w porównaniu do połowy wartości danych czy minut?

Ja wybrałem telefon, który chciałem i abonament który mi odpowiada i spełnia to co mnie interesuje.

pozdro dla zdrowo myślących.
 #782299  autor: kowalp5
 04 lut 2015, 13:44
Od dłuższego czasu na stronie T-Mobile model LG G3 S dostępny jest tylko w kolorze czarnym. Czy wiadomo coś może o dostępności innych wersji kolorystycznych?

Co więcej, raz jest dostępny w zestawie z wieżą, a raz bez. Dlaczego? :wink:
 #782301  autor: kryl4
 04 lut 2015, 14:05
Witam,

Blueconnect w biznesie

Wczoraj w rozmowie z konsultantem otrzymałem, informacje, że mogę dokonać przedłużenia na następujących warunkach:

- 108 zł netto za 100 GB wraz z ipadem air 2 64 GB wifi + Cellular za ok. 329 zł netto umowa na 36 miesięcy; konsultant miał jeszcze potwierdzić czy będzie 100 GB czy 30 GB i oddzwonić, czego nie zrobił.

Dzisiaj otrzymałem informacje, że ta oferta jest nieaktualna i mogę otrzymać ofertę na przedłużenie na warunkach:

- 115 zł netto za 30 GB wraz z ipadem air 2 16 GB wifi + Cellular za ok. 300 zł brutto; umowa na 24 miesiące;

Udało się komuś uzyskać lepsze warunki przedłużenia?

Na stronie widzę tylko regulamin do tej pierwszej oferty z 100 GB, tej nowej nie widzę.
Pozdrawiam!
 #782317  autor: Horacy
 04 lut 2015, 15:35
Hmm na moje oko dość dobra oferta na biznes... sam ipad to około 2k... do tego 30 GB.. Może szału tu nie ma, ale w zupełności wystarczy na miesiąc siedzenia na internecie. Na pewno na 24 msc? Większa połowa abo w T-M z tabletami jest na 36 msc...
 #782320  autor: Grzegorz.Ol
 04 lut 2015, 15:51
Śledzę na bieżąco oferty T-M, jak i Wasze wpisy, i o ile w taryfach indywidualnych sprawa ze zniżkami jest jasna, o tyle w biznesowych już całkiem nie rozumiem skąd wzięte są ceny za telefony.
Z tego co wiem są 2 cenniki:
Załącznik cenowy "Cennik telefonów promocyjnych - Biznes Europa i Świat na 24 miesiące - niższy abonament"
oraz
Cennik telefonów do oferty "Wymiana telefonu - Biznes Europa i Świat na raty 24 miesiące"

Jeszcze niedawno wiedziałem, że przez SUK możliwe jest uzyskanie zniżki 150 zł.
Nijak ma się to jednak do:
RABIN1983 pisze:
sin20 pisze:A prostując poprzednie pytania:
DZIS PRZEDLUZYLEM UMOWĘ
pro firma m 49,99 netto
- A3 za 149zł /do wyboru miałem tez s4 za 199zł
-1,5gb netu
umowa na 24m-ce

Pani usilnie namawiala mnie na pro firma xl z tel s5 za 49zł jednak nie interesował mnie tak wysoki abonament 99zł
Interesuje mnie ten abonament 99 zł netto (czyli chyba profirma XL). Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi gdzie szukać cen telefonów? Interesują mnie modele IP6 16 gb, Note 4, Note 4 edge.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
 #782326  autor: jacabad
 04 lut 2015, 17:02
zimmar pisze:Tak jak napisał "st, konsultant" nikt nikogo nie namawia do pozostania w TMobile sami wreszcie musicie wziąć odpowiedzialność w swoje ręce. Czy zawsze ktoś ma za was decydować?

Zanim napiszecie , że gdzieś jest lepiej to porozmawiajcie z stałymi abonentami innych sieci oraz przygody przy przedłużaniu umów.

Coraz częściej czytam o taryfach w Nju - za 39 zł . ( oczywiście bez słuchawki - karta sim )

powiedzmy teraz "słuchawka" Samsung s4 ( cena z dziś z media ex. model IP 9505 1299 zł) - raty na 24 miechy - to koszt z % ok 64 zł + 39 zł = 103 zł - faktycznie opłacalność na całego.

Faktem jest umowa nielimitowana i możliwość jej przerwania - jednak czy o to chodzi?

Przed chwilką , ktoś napisał, że warunki dla nowych są lepsze niż dla stałych - to widocznie nie patrzy tam gdzie trzeba. Bo ja widzę kolosalne różnice w cenie "słuchawek" czy też warunków. Bo czym jest kilka zł taniej w porównaniu do połowy wartości danych czy minut?

Ja wybrałem telefon, który chciałem i abonament który mi odpowiada i spełnia to co mnie interesuje.

Nie wiem z skąd masz te obliczenia i dlaczego sugerujesz że trzeba telefon kupić na raty akurat w media ex. obudź sie chłopie S4 juz można dostać nowiutką za nie całe tysiąc złotych na znanych portalach aukcyjnych a nie brać abonament w t-mobile przykładowo 49,99 dla przedłużających i dopłacać za S4 799 zł lub 69,99 zł i dopłacać 300 zł do tego wiążąca umowa na 24 miechy . Większość osób w tych czasach patrzy żeby zejść z kosztów a nie je podnosić i płacić wysokie abonamenty , dlatego wybierają i szukają tanszej alternatywy a nie płacić za reklame z Lewandowskim bo ktoś za nią musi zapłacić . Jak na razie oferty T-mobile bo akurat o tej firmie w tym wątku mowa sa żenujące dając swojemu wieloletniemu abonentowi 500 Mb internetu masakra i tyle .
 #782356  autor: monsuni
 04 lut 2015, 20:10
Chciałbym przedłużyć umowę i zaproponowano mi przez iboa abonament 109zl, 1,5gb internetu, no limit i note 4 za 899zl - i tu moje pytanie, można coś jeszcze ugrać czy na nic więcej nie mogę liczyć?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
 #782384  autor: MatmaN
 04 lut 2015, 22:59
jacabad pisze: Nie wiem z skąd masz te obliczenia i dlaczego sugerujesz że trzeba telefon kupić na raty akurat w media ex. obudź sie chłopie S4 juz można dostać nowiutką za nie całe tysiąc złotych na znanych portalach aukcyjnych a nie brać abonament w t-mobile przykładowo 49,99 dla przedłużających i dopłacać za S4 799 zł lub 69,99 zł i dopłacać 300 zł do tego wiążąca umowa na 24 miechy . Większość osób w tych czasach patrzy żeby zejść z kosztów a nie je podnosić i płacić wysokie abonamenty , dlatego wybierają i szukają tanszej alternatywy a nie płacić za reklame z Lewandowskim bo ktoś za nią musi zapłacić . Jak na razie oferty T-mobile bo akurat o tej firmie w tym wątku mowa sa żenujące dając swojemu wieloletniemu abonentowi 500 Mb internetu masakra i tyle .
To ja teraz nie wiem skąd Ty masz swoje obliczenia, bo przy abonamencie 69,99 S4 bywał nawet za 99 zeta. Przy taryfie firmowej abonament 49,99 netto (61,50 brutto) za 249. Utargować można w zasadzie całkiem sporo (mi zeszli 20 netta z abonamentu, 100 z ceny telefonu i dorzucili gigabajt neta), więc chyba nie jest tragicznie. W moim odczuciu na tyle konkurencyjnie, że odechciało mi sie przechodzić do orange. Ale zdaje się, że każdemu wedle potrzeb, może ja w ciemię bity, zgodziłem się na żenującą ofertę.Nie przeczę, ale wołami nikt do Tmobile nie ciągnie, masz możliwość zmiany operatora i droga stoi otworem :D.
 #782409  autor: zimmar
 05 lut 2015, 08:25
jacabad pisze:
zimmar pisze:Tak jak napisał "st, konsultant" nikt nikogo nie namawia do pozostania w TMobile sami wreszcie musicie wziąć odpowiedzialność w swoje ręce. Czy zawsze ktoś ma za was decydować?

Nie wiem z skąd masz te obliczenia i dlaczego sugerujesz że trzeba telefon kupić na raty akurat w media ex. obudź sie chłopie S4 juz można dostać nowiutką za nie całe tysiąc złotych na znanych portalach aukcyjnych a nie brać abonament w t-mobile przykładowo 49,99 dla przedłużających i dopłacać za S4 799 zł lub 69,99 zł i dopłacać 300 zł do tego wiążąca umowa na 24 miechy . Większość osób w tych czasach patrzy żeby zejść z kosztów a nie je podnosić i płacić wysokie abonamenty , dlatego wybierają i szukają tanszej alternatywy a nie płacić za reklame z Lewandowskim bo ktoś za nią musi zapłacić . Jak na razie oferty T-mobile bo akurat o tej firmie w tym wątku mowa sa żenujące dając swojemu wieloletniemu abonentowi 500 Mb internetu masakra i tyle .
Skąd obliczenia - przecież to proste przeczytać ze zrozumieniem.
Poza tym jak napisał mój przedmówca, wcześniej te "słuchawki" można było zamówić za 99 zł, jak dodam, ze w grudniu do tego dokładali tablet gratis to nie uwierzysz.

W takim razie pokaż inny market a nie sugerujesz się ceną z allegro czy OLX - jak tak to powodzenia, szczególnie że musisz wybulić te 1000 zł + koszty przesyłki od ręki. Oczywiście z brakiem gwarancji że dotrze, a historia zna takie przypadki.

Do tego podałem cenę z media ex. - bo właśnie odwiedziłem wczoraj ten sklep, i nie chodzi mi o wersję internetową tego sklepu ale o fizyczny aspekt i cenę od ręki.

Sugerowałeś cenę w Nju za 39 zł bez słuchawki więc ja polecam w Tmobile za 29,99 - nolimit rozmów i smsów, 500 mb internetu a umowa na 6 miechów. CZy to nie jest konkurencyjna oferta.

Szczególnie jeżeli oczekujemy od telefonu nie neta a rozmów i smsów.

Przecież ja również bym wybrał telefon z górnej półki z abonamentem za 1 zł i wszystko nolimit z netem włącznie.

Na koniec chciałbym również zauważyć przy ofertach typu jump M,L itd. możliwość "małego" co bądź prowadzenia rozmów w UE i poza UE. Czyli jak na wakacje w sam raz, jeżeli wybierasz się w pobliże granicy lub za nią.

Ciekawe co na temat reklamy masz do powiedzenia w "play" tam cała drużyna skoczków z złotym medalistą olimpijskim na czele.
 #782662  autor: iLuminary
 06 lut 2015, 10:20
Nie oszukujmy się, oferta w T-Mobile jest strasznie chu... jak myślicie inaczej to Wam się coś ostro pomyliło. Powtarzam,
2 lata temu dostałem takie warunki
64 zł, 800 minut, zniżka na telefon 300 zł, 2 gb internetu, za 2 zł 44 tys minut do T Mobile
Obecnie
70 zł, nielimitowane (gdzie rzadko ktoś kiedyś przekracza 800 minut), 500 mb internetu i 700 zł za s4, chyba ze sie wezmie przez IBOA, wtedy 200 zł S4 i 1gb internetu.

Oferta jest chujowa. w Orange mamy...
Sredni abonament za 67 zł, nielimitowane wszędzie, 2 gb internetu i S5 za 500 zł. No to litości...
 #782733  autor: zimmar
 06 lut 2015, 14:19
Jeszcze raz piszę przecież nikt was na siłę nie trzyma w TMobile - chyba , ze się mylę?

poza tym wrócimy do ORANGU ;

przy przeniesieniu numeru:

abonament 49, 98 zł i co w nim mamy:
rabat 3 miechy - 0 zł
minuty, smsy, mmsy - 200 + 40 = 240 min ( gdzie nolimit?) dalej co jest tam napisane:
do ORANGE - nolimit na zawsze.
nolimit - przez pierwszy miesiąc 0 zł potem 10 zł
nolimit smsów - przez pierwszy miesiąc 0 zł potem 10 zł
internet? - 0,5 Gb - 0 zł do 2,5 Gb - 10 zł
roaming - zgodny z cennikiem.
LTE - teraz do 31.marca nolimit.

RAZEM jeśli chciałbyś nolimit - 80 zł + vat.

telefon dla tej taryfy? - Samsung S4 - 569 zł ( faktycznie taniej - tylko nie na moim kalkulatorze).

Jeśli jesteś dalej chętny podyskutować o chu... wości mogę przedstawić Ci abonament za 89,98 zł gdzie na wstępie netu masz 2 Gb za 0 zł a do 5 Gb za 10 zł .

itd.

na koniec poczytaj na forum w poprzedzającym wątku na stronie głównej o przedłużeniu umowy w Orange. Zapytaj tam dlaczego ludzie chcą migrować do innych sieci?
 #782758  autor: MatmaN
 06 lut 2015, 15:10
Tylko ja tak sobie po ciuchu myślę, na jakiego grzyba kogoś przekonywać? Zarówno w jedną, jak i w drugą stronę. Każdy ma trochę szarych komórek i dostęp do kalkulatora i odrobinę zdrowego rozsądku. Używając tych narzędzi jesteśmy w stanie dobrać dla siebie ofertę. Fajnie, że jest ten wątek, bo można się dowiedzieć co da się wytargować (mi to np. w negocjacjach bardzo pomogło, aczkolwiek widziałem, że jeden kolega utargował jeszcze więcej- i super :)), ale czy potrzebujemy tutaj dyskusji o wyższości jednej sieci nad drugą? Myślę, że nie.
 #782769  autor: kokos-
 06 lut 2015, 15:31
iLuminary pisze:Nie oszukujmy się, oferta w T-Mobile jest strasznie chu... jak myślicie inaczej to Wam się coś ostro pomyliło. Powtarzam,
2 lata temu dostałem takie warunki
64 zł, 800 minut, zniżka na telefon 300 zł, 2 gb internetu, za 2 zł 44 tys minut do T Mobile
Obecnie
70 zł, nielimitowane (gdzie rzadko ktoś kiedyś przekracza 800 minut), 500 mb internetu i 700 zł za s4, chyba ze sie wezmie przez IBOA, wtedy 200 zł S4 i 1gb internetu.

Oferta jest chujowa. w Orange mamy...
Sredni abonament za 67 zł, nielimitowane wszędzie, 2 gb internetu i S5 za 500 zł. No to litości...

Pokaż mi cennik w którym S4 jest za 700 zł prży abo 70 zl!
 #782775  autor: iLuminary
 06 lut 2015, 15:45
zimmar pisze:Jeszcze raz piszę przecież nikt was na siłę nie trzyma w TMobile - chyba , ze się mylę?

poza tym wrócimy do ORANGU ;

przy przeniesieniu numeru:

abonament 49, 98 zł i co w nim mamy:
rabat 3 miechy - 0 zł
minuty, smsy, mmsy - 200 + 40 = 240 min ( gdzie nolimit?) dalej co jest tam napisane:
do ORANGE - nolimit na zawsze.
nolimit - przez pierwszy miesiąc 0 zł potem 10 zł
nolimit smsów - przez pierwszy miesiąc 0 zł potem 10 zł
internet? - 0,5 Gb - 0 zł do 2,5 Gb - 10 zł
roaming - zgodny z cennikiem.
LTE - teraz do 31.marca nolimit.

RAZEM jeśli chciałbyś nolimit - 80 zł + vat.

telefon dla tej taryfy? - Samsung S4 - 569 zł ( faktycznie taniej - tylko nie na moim kalkulatorze).

Jeśli jesteś dalej chętny podyskutować o chu... wości mogę przedstawić Ci abonament za 89,98 zł gdzie na wstępie netu masz 2 Gb za 0 zł a do 5 Gb za 10 zł .

itd.

na koniec poczytaj na forum w poprzedzającym wątku na stronie głównej o przedłużeniu umowy w Orange. Zapytaj tam dlaczego ludzie chcą migrować do innych sieci?

CHŁOPIE MYŚL TROCHE, bo piszesz mi o taryfie o ktorej ja nie napisałem, średnia abonamentu przy 89 zł to jest koło 64 w orange z rabatem i tam masz s5 za 500 2 gb neta i no limity, gdzie ta oferta po prostu gnoi oferte z t mobile i rypie ją w dupsko jak chce wiec jak .... masz w głowie to sie nie wypowiadaj, a S4 W T MOBILE KOSZTUJE OWSZEM NIE PRZEZ IBOA W CHUJ KASY, ILEZ MOZNA TO POWTARZAC? pol roku za darmo w orange przy 90 zl, policz sobie jaka jest srednia inteligencie
  • Strona 132 z 624
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 624
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132