• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 34 z 71
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 71
 #777669  autor: myk6414
 13 sty 2015, 20:01
a jak nie będziesz rozmawiał tylko internet używał to ile zapłacisz? Trochę Twój wywód jest pozbawiony sensu... generalnie minimalny rachunek jaki zapłacisz to 9 zł a maksymalny 39. Jak dojdziesz do 39zł (nie ważne którą usługą) to więcej nie płacisz a wszystko mas "gratis". Czyli możesz nabić 39zł wysyłając same smsy, a wtedy za rozmowy i 2GB internetu nie zapłacisz.
 #777675  autor: pel1906
 13 sty 2015, 20:58
Powtórzyłeś to co ja napisałem zamiast rozmów wstawiłeś sms'y.
Napisałem że może dobić do 39zł rozmowami i wtedy ma smsy i internet za darmo
pel1906 pisze: Jeśli wydzwonisz 250minut to zapłacisz 39zł (maksymalny rachunek) i wtedy możesz bez limitów sms'owac i korzystać z internetu na pełnej prędkości do 2GB w danym okresie rozliczeniowym.
A Ty sugerujący, że moje wywody są bez sensu dodajesz ...
myk6414 pisze:Czyli możesz nabić 39zł wysyłając same smsy, a wtedy za rozmowy i 2GB internetu nie zapłacisz.
Ale żeby nie nabijać postów, dodam coś konstruktywnego, Plustik po tym co napisałeś (200mb wystarcza ) proponuję t-mobile 29,99 6-mcy , rozmowy komórkowe,stacjonarne,sms'y,mms'y, 500mb. Po 6-mcu rezygnujesz albo 39,99. W nju dodatkowo możesz zmieniac pakiety(rozmowy do komórkowych bez limitu + 350MB 24zł) Warto dodać że np. 19zł do komórkowych i 9zł za smsy to zawsze wartości maksymalne co różni tą ofertę od większośći (wszystkich?) podobnych
 #777684  autor: user_delete27
 13 sty 2015, 21:30
pel1906 pisze:
dziadek186 pisze:
plustik pisze:Myślę nad zmianą sieci i przejściem do NJU. Zastanawiam się nad postpaid lub prepaid.
Generalnie bardzo mało korzystam z internetu, ale czasami sie zdarza (nie wiecej jak 200mb/msc). Dzwonie głównie do komórkowych, smsy i czasem stacjonarne.
Jak to jest rozliczane Nju z rachunkiem - Jeden na wszystko, w przypadku gdybym nie korzystał z Internetu lub raz połączył bym się z netem? Czy i tak zaplaciłbym 39zl
Tak, zapłacisz 39 zł.
NIE , wystarczy spojrzeć w ofertę bo bardziej przejrzystej nie widziałęm. Zapłacisz MAKSYMALNIE 39 zł (minimalny rachunek 9zł ) . Opłaty są naliczane w/g standardowych stawek . Jeśli wydzwonisz 100minut w miesiącu bez smsmow i neta to zapłacisz 19zł w tej taryfie. Jeśli wydzwonisz 250minut to zapłacisz 39zł (maksymalny rachunek) i wtedy możesz bez limitów sms'owac i korzystać z internetu na pełnej prędkości do 2GB w danym okresie rozliczeniowym.
Facet napisał wyraźnie że dzwoni na komórki, czasem stacjonarne i smsuje, i pytał czy jeżeli wejdzie na neta raz czy dwa to zapłaci 39 zł - odpowiedź jest prosta - TAK! Używa telefonu więc tak czy inaczej dobije do 39 zł, a Ty nagle wpadasz tutaj i twierdzisz że "nie" bo jeżeli wydzwoni tyle i tyle. Nie po to bierze się nju żeby dzwonić po 100 minut - taka idea no limit.
Nie twórz na forum spiskowej teorii dziejów, i na przyszłość 250 x 0,19zł to zdecydowanie nie 39 zł :lol:
 #780694  autor: Lampart
 27 sty 2015, 14:47
Moja opinia po roku? Niby kosztów ukrytych nie ma, ale ściemy były i są, jak te 5 zł za połączenie do BOK. Niedoinformowana i formułowanie tak reklam cz opisów usług abyś mylnie to pojął.
Jeśli nic się nie dzieje można być zadowolonym ale jeśli tylko coś nie zatrybi i będzie trza zgłosić się do BOK to masakra utrudniony kontakt fatalna obsługa, załatwianie spraw tygodniami i miesiącami. Jak spóźnisz się z opłatą i zablokują Ci telefon to kompletnie nie pomaga przesłanie potwierdzenia dokonania przelewu ponowne uruchomienie usług może trwać i 4-5 dni Zresztą wystarczy wejść na FB NJU i poczytać.

Tak więc oferta dla młodych których można zlewać i bujać.
Jednak podkreślę jeśli tylko dzwonisz, płacisz co do dnia rachunki, nie używasz internetu - oferta doskonała.
 #780706  autor: myk6414
 27 sty 2015, 15:40
hm... ja używam u nich internetu i nie mam problemów... rachunki też się zgadzają. Jak się nie umie czytać to nic dziwnego że cieżko zrozumieć ofertę... ale to już nie wina operatora.
 #781907  autor: vh
 02 lut 2015, 15:14
Lampart pisze:Jak spóźnisz się z opłatą i zablokują Ci telefon to kompletnie nie pomaga przesłanie potwierdzenia dokonania przelewu ponowne uruchomienie usług może trwać i 4-5 dni.
W takim razie przejdź na kartę, ewentualnie płać w terminie.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b
 #782021  autor: Marens
 02 lut 2015, 23:00
Witajcie

Kończy mi się umowa z Play, jeśli w najbliższym czasie nie zaoferują niczego spektakularnego zmykam do NJU lub T-Mobile. Mam w związku z tym pytania odnośnie pakietu "Jeden na wszystko":

:arrow: Czy połączenia konferencyjne mieszczą się w limicie wydatków (tj. 39zł)?
:arrow: Czy istnieje sposób na sprawdzenie stopnia wykorzystania pakietu 2GB (pozostałe dane z pakietu / wykorzystanie pakietu) za pośrednictwem panelu na stronie www, za pośrednictwem SMS bądź kodu USSD?
:arrow: Czy podczas przenoszenia numeru można zlecić aktywacje pakietu "Jeden na wszystko"

Ktoś wspomniał, że po opóźnionej płatności blokują telefon. Czy można prosić o sprecyzowanie po jakim czasie nastąpiła taka blokada? Reguluje zobowiązania na bieżąco, ale wole mieć świadomość czy blokują kilka dni po nieopłaconej fakturze, czy trzeba się postarać (jedna nieopłacona a wystawiona następna).

Warto zwrócić uwagę na jakieś szczegóły (pomijam koszt połączenia do BOK, płatne przekierowania połączeń, czy płatna wymiana karty SIM)?
 #782027  autor: Eryk42
 02 lut 2015, 23:36
1. tak
2. nie (po wykorzystaniu coś koło 1.5 /1.8 GB przychodzi sms z informacją ile wykorzystałeś)
3. tak

Co do faktur nie mam pojęcia. Opłacam w terminie.
Co do wymiany karty sim, jeżeli dobrze uargumentujesz, że karta siadła sama z siebie to nie doliczą opłaty (sprawdzone).
 #782119  autor: Ludek
 03 lut 2015, 14:28
Zastanawiam się nad przeniesieniem z t-mobile (karta) do nju (abonament). Chciałabym mieć tylko komórkowe+stacjonarne oraz SMS/MMS. Nie chcę mieć możliwości korzystania internetu, portali społecznościowych itp.

Czy w takiej sytuacji jest opcja zablokowania netu? Czy jak wejdę w przeglądarkę, to np. automatycznie uruchamia się pakiet internetu?
 #782150  autor: Ludek
 03 lut 2015, 16:50
Eryk42 pisze:Nic się automatycznie nie aktywuje. Jeżeli przypadkowo się połączysz z internetem to pobierze po prostu kilka gorszy adekwatnie do transferu.
Ale mi chodzi o to, żeby nie dało się połączyć. Telefon użytkuje dziecko i chce zablokować w ogóle możliwość korzystania z netu.
 #782273  autor: mi80
 04 lut 2015, 10:35
Marjo pisze:Usunąć APN z telefonu i wyłączyć transmisję danych w 3G.
Poprosić w BOK o wyłączenie usługi transmisji danych. Bo przez system internetowy chyba się nie da.
 #782280  autor: Ludek
 04 lut 2015, 11:33
mi80 pisze:
Marjo pisze:Usunąć APN z telefonu i wyłączyć transmisję danych w 3G.
Poprosić w BOK o wyłączenie usługi transmisji danych. Bo przez system internetowy chyba się nie da.
Tak zrobiłam t-mobile. Zapytam w nju, czy mogą.
  • Strona 34 z 71
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 71
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34