• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 292 z 692
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 692
 #781358  autor: asystolia
 30 sty 2015, 18:00
pakierhakierxd pisze:Ale masz go no limit to jaki problem ?
Taki, że w tym miesiącu płacę za niego 2 razy- jak za 2 miesiące.
 #781362  autor: jackq
 30 sty 2015, 18:04
Ja dostałem własnie oferty, tylko SIM:
19,50 no limit wszystkie sieci komórkowe, nic więcej, ważna tylko w ostatnim dniu wypowiedzianej umowy.
19,99 6mcy 2GB net, no limit play, no limit SMS/MMS, pod koniec 6 mies można znów przedłużyć umowę na taki sam abo lub inny.
39,99 6mcy jak wyżej tyle, że no limit do wszystkich sieci kom.

Oczywiście wszystkie inne wymieniane prze azaitara są również dostępne, z 3 mies za 0zł itd.

Ja szukam jak najtańszej oferty z tylko SIM bo fony kupuje na wolnym rynku, więc mi pasuje.
 #781375  autor: asystolia
 30 sty 2015, 18:47
Czy ktoś z Was był w sytuacji, że zgodził się telefonicznie na aneks do umowy, a potem chciał z niego zrezygnować?
 #781389  autor: binladenik88
 30 sty 2015, 20:05
Witam wszystkich i mam pytanie, otóż posiadam Formułę Europa Unlimited w starej dobrej wersji tzn. nielimitowane bezpłatne połączenia przychodzące w EU wykorzystuje średnio 400-450 tychże minut na terenie Uni oprócz tego troche minut w Polsce płacę za to koło 80 zeta w macu kończy mi się okres oznaczony, moje pytanie jest takie czy mogę zostać na tych warunkach ewentualnie podpisać jakiś cyrograf np. na 12 miesięcy zalezy mi tylko na tych minutach w roamingu tela nie potrzebuje.Dzęki za pomoc
 #781391  autor: asystolia
 30 sty 2015, 20:11
Czy przedłużając umowę przez telefon po 25 grudnia otrzymywaliście potwierdzenie na email/pocztą, przed wprowadzeniem nowych warunków?
 #781392  autor: Adixm
 30 sty 2015, 20:11
asystolia pisze:Czy ktoś z Was był w sytuacji, że zgodził się telefonicznie na aneks do umowy, a potem chciał z niego zrezygnować?
Z tego co mi wiadomo musisz podpisać ten aneks, inaczej ten aneks nie wejdzie w życie. Poza tym nawet jak sie zgodziles to masz 14 dni na rezygnacje z aneksu bez podania przyczyny.
binladenik88 pisze:Witam wszystkich i mam pytanie, otóż posiadam Formułę Europa Unlimited w starej dobrej wersji tzn. nielimitowane bezpłatne połączenia przychodzące w EU wykorzystuje średnio 400-450 tychże minut na terenie Uni oprócz tego troche minut w Polsce płacę za to koło 80 zeta w macu kończy mi się okres oznaczony, moje pytanie jest takie czy mogę zostać na tych warunkach ewentualnie podpisać jakiś cyrograf np. na 12 miesięcy zalezy mi tylko na tych minutach w roamingu tela nie potrzebuje.Dzęki za pomoc
Przecież Play zrezygnował z tych umów i zdecydował że wszyscy co mieli je podpisane nie mogli tych umów kontynuowac, bo przynosiły za duże koszty.
 #781396  autor: binladenik88
 30 sty 2015, 20:17
To pewnie mnie przeoczyli miałem podpisaną tę umowę tylko Sim na 17 miesięcy i mi się w Marcu kończy ta umowa a czy dają stałym abonenta coś więcej jak te 1000 minut odebranych w uni?
 #781397  autor: Adixm
 30 sty 2015, 20:19
To pewnie mnie przeoczyli miałem podpisaną tę umowę tylko Sim na 17 miesięcy i mi się w Marcu kończy ta umowa a czy dają stałym abonenta coś więcej jak te 1000 minut odebranych w uni?
Pewnie nie wykorzystywałeś aż tyle minut w roamingu i tym to jest uwarunkowane. Szanse na to że dają szansę przedłużyć na obecnych warunkach są żadne.
 #781404  autor: jackq
 30 sty 2015, 20:56
No ale gdy nie wypowie umowy/zawrze nowej, to teoretycznie przechodzi ona na czas nieokreślony na takich samych warunkach, więc wydaje mi się, że najlepiej siedzieć po cichu i jechać dalej na tym koniu. ;)
 #781406  autor: asystolia
 30 sty 2015, 21:00
Adixm pisze: Z tego co mi wiadomo musisz podpisać ten aneks, inaczej ten aneks nie wejdzie w życie. Poza tym nawet jak sie zgodziles to masz 14 dni na rezygnacje z aneksu bez podania przyczyny.
A co jeśli nic takiego nie dostałam do podpisu- po prostu po 24 h nowe warunki weszły w życie, ale wg nowej ustawy powinnam chyba wcześniej dostać warunki drogą pisemną i je zaakceptować?
Umowa nie ważna???
 #781434  autor: Andyy25
 31 sty 2015, 00:09
asystolia pisze:
Adixm pisze: Z tego co mi wiadomo musisz podpisać ten aneks, inaczej ten aneks nie wejdzie w życie. Poza tym nawet jak sie zgodziles to masz 14 dni na rezygnacje z aneksu bez podania przyczyny.
A co jeśli nic takiego nie dostałam do podpisu- po prostu po 24 h nowe warunki weszły w życie, ale wg nowej ustawy powinnam chyba wcześniej dostać warunki drogą pisemną i je zaakceptować?
Umowa nie ważna???
Asystolia od 7 lat przedłużam umowę w Play droga telefoniczną i niczego nigdy nie podpisywałem :) Dostaniesz listem aneks do umowy.
Jeśli chodzi o rezygnacje masz na to 14 dni od dnia ustnego zawarcia umowy :)

Chcesz zrezygnować bo wiesz ze coś się kroji za 7 dni ?? Oficjjalnie na blogu play jest kartka z kalendarza z napisem już za 7 dni nieoficjalnie wiem ze mają wejść w zycie nowe taryfy i nowe warunki :( Niestety bo właśnie jestem w trakcie przenoszenia numeru do Orange ;/ a tam obecnie po sprzedaży tel wyszło mi 29zł za miesiąc za to samo co play oferuje na przedluzenie za 40 :) i nie wiem czy się z tego nie wymiksować ;/
 #781463  autor: jackq
 31 sty 2015, 09:49
No ja juz załatwiony. Azaitar jeśli to od Ciebie był człowiek to dziękuję za pomoc.
Zadzwonił konkretny konsultant, oczywiście na początek oferta standard z wymienianych na stronie 348. Chwilka rozmowy i już wiedział o co chodzi, otrzymałem:
19,50zł mies. umowa na czas nieokreślony w każdej chwili mogę z 1 mies. wypowiedzeniem zrezygnować, w abo nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci, to mi wystarcza, nr używa mama i głównie dzwoni.
29,99zł nielimitowane rozmowy w Play, nielimitowane SMS/MMS, 100 minut do innych sieci lub na stacjonarne, 2GB internetu, 6mcy LTE. 1 miesiąc abo -20zł (zapłacę 9,99zł), umowa na 15mcy.

Sumując ja jestem zadowolony, będę płacił prawie 20zł mniej a w sumie to co wziąłem w zupełności mi wystarcza, a nawet mam trochę więcej jak miałem.
Oferty z telefonem mnie nie interesowały, gdyż mam Z1 i Z2 więc ciężko by było stworzyć tanią ofertę lepszą niż to co posiadam.
Konsultant powiedział, że im wyższy abo tym większe pole do manewrów, więc jeśli ktoś płaci więcej jak 39zł a nie potrzebuje no limitów to może sobie po negocjować coś ciekawego i płacić znacznie mniej.

Jak sami widzicie da się stworzyć ofertę inną niż tutaj przedstawiają, kwestia dobrej woli konsultanta. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
 #781471  autor: asystolia
 31 sty 2015, 10:31
Andyy25 pisze:
Asystolia od 7 lat przedłużam umowę w Play droga telefoniczną i niczego nigdy nie podpisywałem :) Dostaniesz listem aneks do umowy.
Jeśli chodzi o rezygnacje masz na to 14 dni od dnia ustnego zawarcia umowy :)

Chcesz zrezygnować bo wiesz ze coś się kroji za 7 dni ?? Oficjjalnie na blogu play jest kartka z kalendarza z napisem już za 7 dni nieoficjalnie wiem ze mają wejść w zycie nowe taryfy i nowe warunki :(
Właśnie dlatego pytam, bo żadnego listu nie dostałam.

Zaczęłam się wkurzać bo obiecano mi przysłać regulamin promocji z której mam korzystać, tj. RePlay Formuła 4,0 Unlimited 1,5 GB Tylko SIM +, oczywiście nikt nic nie przysłał, a w odpowiedzi na zgłoszenie przez Play24 konsultant napisał bezczelnie, żebym sobie sama poszukała na stronie Play albo w salonie (tylko w bardziej oficjalnych słowach).

Teraz się okazuje, że zgodnie z nowym prawem od 25.12.2014, powinnam najpierw dostać pisemnie warunki umowy, zaakceptować je i odesłać, a dopiero wtedy umowa jest ważna.

Ciągle o coś trzeba się prosić, a Play ma to wszystko głęboko w d*.

Aneks mogę wymówić do 5.02 - wtedy mija 14 dni od podpisania.
Rozumiem, że wtedy wrócę do wypowiedzianej starej umowy, z przejściem na kartę 14.02?
Co z połączeniami, które wykonałam w czasie kiedy aneks obowiązywał (na stacjonarne)? Będą płatne?
I czy wtedy ew. można ją znowu aneksować gdybym się dała namówić?
 #781476  autor: Andyy25
 31 sty 2015, 11:49
Asystolia listy przychodzą bardzo pozno :) ja dostałem swój z nowymi warunkami po około 7-10 dniach . Jeśli chodzi o wypowiadanie umowy to nie wiem czy jest sens bo na nową oferte się itak nie załapiesz chyba ze całkowicie zrezygnujesz :)
 #781481  autor: Simbas
 31 sty 2015, 11:59
Wysłałem dzisiaj do Azaitara zapytanie na PW z możliwościami skonstruowania oferty z LG G3. Umowa kończy mi się za niecałe 8 miesięcy, ale jak pisał wcześniej pakierhakierxd, to jest już okres, w którym da radę uzyskać jakąś ofertę na przedłużenie. Moje wypowiedzenie już zostało zarejestrowane (otrzymałem z Play sms z nadanym numerem zgłoszenia).
Teraz pozostaje czekać, czy będzie jakaś sensowna oferta. Wszystko w rękach Azaitara :D

Pzdr. for all Obrazek
  • Strona 292 z 692
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 692
  • 1
  • 290
  • 291