• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #779242  autor: emka0
 19 sty 2015, 23:24
Witam.
Coś mi ten Orange jest podejrzanie bezkonkurencyjny.

Chciałbym przenieść kartę z tmobile na abo za 89 zł w Orange, czyli Smart Plan Multi.
Jak pewnie wiecie Orange mi oferuje:
6 miesięcy 0 zł (dostałem kod na stronie)
mOkazje -200 zł, czyli Samsung Alpha za 169 zamiast 369, chociaż 369 zł to też dobra oferta.

I moje pytanie.
Gdzie jest haczyk, bo w innych sieciach tej klasy telefony i abonamenty no limits zaczynają się od 150 zł za miesiąc. W Orange abo wyjdzie mnie realnie 60 zł na miesiąc.
Pierwszy raz znalazłem ofertę, która jest tańsza niż telefon na raty+karta.

O czymś nie wiem? Dumpingowe ceny, Orange dokłada do interesu?
 #779244  autor: data17
 19 sty 2015, 23:35
Raczej wyprzedaje magazyny bo samsung wycował alphe z rynku + fakt, że Orange po przejeciu TP ma sporą baze klientów to może sobie takie promocje robić.
 #779245  autor: okti51
 19 sty 2015, 23:43
Moim zdaniem jedynym haczykiem jest jakoś obsługi w Orange.
Czasami źle naliczą abonament, czasami wyślą zły telefon, czasami w ogóle nie zarejestrują zamówienie. Zdarzają się bardzo różne rzeczy. Wystarczy poczytać na forum. Nie mniej jednak jest bardzo dużo osób, którzy w ogóle nie mieli problemów.
Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że jednym razem nie miałem żadnych problemów, zaś przy następnym abonamencie nie naliczyli rabatu i musiałem reklamować (na szczęście wszystko jest jest w porządku :) )
Z wad dodam jeszcze infolinię Orange. Zazwyczaj w ciągu pierwszych 20 minut się nie dodzwonisz, a możesz nawet czekać 40 minut. Na dodatek dzwoniąc z numeru Orange płaci się dodatkowo za każdą minutą, mimo że posiada się ofertę nolimits. Najlepiej dzwonić z nolimitu z innej sieci.
Tyle dodam od siebie w sprawie haczyków :)

Moim zdaniem o tych kodach wie mały procent/promil klientów Orange i zazwyczaj są to osoby, które nie biorą pierwszej lepszej oferty tylko najpierw robią duży research, a następnie wybierają najlepszą ofertę. Bez tych kodów najprawdopodobniej nie wybraliby Orange. Takie jest moje zdanie, jaka jest prawda... :)
 #779246  autor: emka0
 19 sty 2015, 23:48
data17 pisze:Raczej wyprzedaje magazyny bo samsung wycował alphe z rynku + fakt, że Orange po przejeciu TP ma sporą baze klientów to może sobie takie promocje robić.
Ale oprócz Aplhy w Orange S4 jest za złotówkę, a S5 jest za 500 złotych (czyli 300 na mokazjach).
W T-mobile S5 za 500 złotych jest w abo 150zł/miesiąc, czyli T-MoBIle wychodzi mi ponad 2x drożej niż Orange!
 #779465  autor: andrzejgolota
 20 sty 2015, 21:16
emka0 pisze:I moje pytanie.Gdzie jest haczyk, bo w innych sieciach tej klasy telefony i abonamenty no limits zaczynają się od 150 zł za miesiąc. W Orange abo wyjdzie mnie realnie 60 zł na miesiąc.Pierwszy raz znalazłem ofertę, która jest tańsza niż telefon na raty+karta. O czymś nie wiem? Dumpingowe ceny, Orange dokłada do interesu?
Trzeba wziąć pod uwagę, że mamy jednak do czynienia z międzynarodową firmą, której na pewno łatwiej jest negocjować/subsydiować telefony niż np ma to miejsce w przypadku Play. Należy do tego dołożyć fakt, iż kanał internetowy to tylko procent wszystkich umów, główna sprzedaż idzie cały czas przez salony gdzie ceny tel są już wyższe a abonamenty raczej bez bonusów albo z mniejszymi bonusami. Oczywiście można powiedzieć, że takie T-Mobile też jest firmą globalną, a wszyscy operatorzy oprócz stacjonarnych punktów prowadzą też sprzedaż w internecie, a cenami telefonów i tak w wielu przypadkach przegrywają.

Nie można więc wykluczyć, że Orange - jeśli nie dokłada do tej zabawy - to zadawala się małą marżą. Może to mieć z jednej strony podłoże wizerunkowe, tzn hamujemy /bilansujemy odpływ z sieci - Orange na tle Plusa i TM wygląda ostatnio najkorzystniej jeśli chodzi o stracone/pozyskane numery. Z drugiej, może być to swego rodzaju inwestycja na przyszłość: dajemy dziś takiemu klientowi korzystną ofertę, ale jest szansa że na nim zarobimy w przyszłości, uproduktowimy go dodatkowo i z czasem wyciśniemy od niego większy przychód. A tutaj Orange też ma spore pole do popisu - net mobilny, Neostada, TV, telefon stacjonarny, oferta bankowa itd.
 #779840  autor: lukasz87
 22 sty 2015, 13:21
Witam ! Jestem tu nowym użytkownikiem z polecenia znajomego. Nie wiedziałem , że istnieją ludzie którzy tak się dzielą informacjami.

O tuż :) Siedzę w orange z 10lat w lutym kończy mi się abonament. Za czołem hasać po innych firmach i zaciekawiła mnie oferta t-mobile 69zł + Nokia 735 za 9zł. Byłem już skłonny ponieważ orange w salonie po prostu rozbroiło mnie i parsknąłem śmiechem . Nie złożyłem jeszcze wymówienia ale, liczyłem się z tym. Aż tu nagle dzwoni Pani z orange i już zaczyna dobrze rozmawiać czyli 70zł plus nokia 735 czyli to samo a nawet więcej o 1 giga netu niż w T-mobile mowie w duchu spoko, ale zbywam babkę, że jesteście oszuści i tak odchodzę. Dosłownie za 15min dzwoni chyba ich najlepszy sprzedawca lodów i Panie Łukaszu specjalnie dla Pana oferta 89zł minus 30% = 61,5zł + nokia 735 za 1zł zaczynam kląskać i cmokać ( wiedząc, że to super oferta, chyba?) W tedy najlepszy sprzedawca lodów wyciąga asa i mówi nokia 930 z 200zł po maksymalnym rabacie 20zł mówię WOW ! Ale, nie tak kolorowo gość mówi, że tych telefonów jeszcze nie ma. Mówię do niego, ale będą ? Tak Panie Łukaszu dla Pana nawet żebro Adama. Mówię super, ale go nie ma tak ? a Kiedy będzie? Za tydzień. i ta oferta będzie cały czas aktywna dla mnie ? Oczywiście Panie Łukaszu specjalnie dla Pana przyszykowana oferta będzie czekała, aż telefon dojedzie do magazynu. Oferta zapisana jest w systemie ?! .

Tydzień czasu minął Pan nie dzwoni mam jego imię i nazwisko sam kazał zapisać takie zabezpieczenie, że specjalna oferta ma nie minąć. W między czasie dzwoni znowu babka z orange podaje jeszcze gorszą ofertę niż ta pierwsze czyli to co na necie.

Dzwonię dziś do orange czy są telefony nie nie ma, będą za tydzień . Jak za tydzień jak tydzień to już minął ? Niestety nie ma konkretnej daty dostarczenia tych telefonów do magazynów . Mówię ok przecież nie wyczarują.

Ale, bardzo się boję tego, że za tydzień nie będzie telefonu, ani tej oferty. A jak już będzie telefon to nie wieże, że aż tak tą nokie mi potanili nokia 930z 200zł na 20zł ? Czy to w ogóle jest możliwe, co gość proponował ? Przecież rozmowa się nagrywała ja mam jego dane i to co obiecał ? Co Wy specjaliści na to ? i Czy to w ogóle dobra oferta od oragne ? Czy można walczyć o więcej ?

Dziękuje bardzo każdej odpowiadającej pomagającej osobie z góry.

Pozdrawiam
Ł
 #779849  autor: wlkp
 22 sty 2015, 14:24
Taka oferta była w sklepie internetowym,można było w abonamencie 89 zł dostać Nokie 930 za 1 zł ! Jak ktoś miał kod ,to było 89 zł minus 30 % z kodem i ta Nokia za 1zł ! A druga strona medalu to taka że ta Nokia to smartfon widmo w Orange ,potem podnieśli ją na 199 zł w sklepie internetowym,i nadal telefon widmo :mrgreen: ,obecnie nie ma nawet jej w ofercie !
Orange robi tak jak większość supermarketów ,robią promocję i wieszają wielkie reklamy np.cukier za 1zł/kg ,idziesz do tego marketu i chcesz kupić a z cukru w promocji została tylko kartka z ceną,kończy się gazetka promocyjna,przykładowy cukier jest na półce tyle że regał trzeszczy ! :wink:
 #779853  autor: lukasz87
 22 sty 2015, 14:44
Mam rozumieć z Twojej wypowiedzi, że nie ma szans na zrealizowanie tego co sprzedawca lodów mówił? A nagranie ? A Imię i nazwisko osoby, która to obiecała ?

Mam sobie tym wszystkim co mi powiedział podetrzeć ?

Co radzisz ?
 #779855  autor: wlkp
 22 sty 2015, 14:53
Tego nie powiedziałem,być może będą mieć dostawę .Zawsze możesz zadzwonić,i prosić tą osobę co z nią rozmawiałeś jak masz jej dane,jeśli wpisał to co obiecał do systemu powinno być tam .
Nie tylko z tym smartfonem dzieją się cuda,patrz np. na Samsunga GS4 ,ten to dopiero " pojawia się i znika" praktycznie codziennie, np. dziś znowu z samego rana go nie było,przed południem był dostępny a teraz znowu go nie ma :-D Nie wiem po 2 sztuki dziennie dowożą czy jak :smt005

Ja nie wiem,ale chyba widzą co i jaki model najwięcej schodzi,to zamówić wagon S4,wagon LG G3 a nie jakieś tandetne smartfony co nikt nie chce to są cały czas,robią promocję i sprzedają,to ich kasa przecież jest . Chyba że tylko na " papierze ma być dostępne " a liczą że wypchną to badziewie co zalega na magazynie jak nie będzie tego co ludzie chcą . Z1,Z2 wcale nie mają w ofercie,a to powinny być podstawowe smartfony w ofercie . Z1 był chwilę w ofercie za 1 zł w abonamencie 89 zł,ale też jako widmo,bo nie do kupienia,potem wywalili całkiem z oferty :-D

Chyba wagon podjechał z S4 bo teraz znowu dostępny,ciekawe jak długo . :-D
 #779873  autor: lukasz87
 22 sty 2015, 16:34
Obdzwoniłem 10 konsultantów ;] Wiem dużo :)

A więc tak prawdopodobnie zostałem oszukany. W systemie pod moim nr nie ma żadnej informacji ... Każdy kolejny konsultant mówił coraz więcej, każdy też osobiście sprawdzał czy w ogóle zostały zamówione i maja spłynąć. O tuż nie ma zamówionej żadnej NOKI powód ? Nie ma chętnych . Nie ma chętnych na flagowy model NOKI 930 przecież jestem i czekam ?
Został zamówiony statek jak kolega pisze LG i nacisk na SAMSUNG przecież to shit? co tam jest fajnego ? Ok zostańmy przy temacie. Nadal nie dostałem jednak czy te telefony będą jedna pani z szalenie pięknym głosem raczyła nawet mocno w to nie ufać, że się pokażą. Odważna prawda?
Oczywiście jak każda korporacja kierują się sztywnymi zasadami wiedząc o tym mam zamiar maxymalnie naprzykrzyć się ów sprzedawcy lodów. Jest to Pan Karol Lechowski oddział Łódź. Oczywiste też, że sprawę skierowałem do działu reklamacji. Jak można jeszcze wydusić wyegzekwować to co co nagrało się na rozmowie ? Został w to zamieszany również kierownik, który potwierdził, że telefony będą, ale czy On w ogóle istnieje ;> ?

Jak wyjść z tej sytuacji i nabyć telefon LUMIA 930 ?

Zaoferowano mi inne telefony z myślą o odsprzedaży go na rzecz zakupy LUMI 930 ?

Za ile jestem w stanie na wolnym rynku najlepiej z ubezpieczeniem/gwarancją zakupić 930-stkę ?

To co i za ile mogę dostać przy 89zł -30% =62zł abo.

HTC 820 za 299zł - za ile racjonalnie mogę sprzedać ?

LG S za 1zł - to samo pytanie za ilę mogę sprzedać ?

Galaxy A5 za 100zł - znowu to samo ?

Z3 Compact za 669zł -400zł =269zł - jak drogo ?

Kombinuję tak aby mieć jednak tą NOKIĘ 930-stkę z prostego powodu użytkuję lumię i napaliłem się właśnie na ten model po przez kłamliwą ofertę.

Nie zapytałem o abonament bez telefonu ? oczywiście no limit.

Patrząc teraz na ofertę t-mobile a super moim zdaniem ofertę na bez tel na 16mc za 49zł i 2giga internetu.

Problem taki, że rato za lumię 930skę to pewnie granice 1500zł/24= 62,5zł +49zł ? Słabo i to bardzo...

Co radzicie ? Widzę ogromne doświadczenie w Was także i tylko dla tego napisałem Wam o swoim problemie.

Pozdrawiam
Ł.
 #779880  autor: andrzejgolota
 22 sty 2015, 16:57
@lukasz87

Z realizowaniem tego co sprzedawca mówił może być różnie - głównie jeśli chodzi o czas, bo tak naprawdę z tymi dostawami tel u opów bywają cyrki.

Generalnie dostałeś ofertę z Działu Utrzymania. Tak się zastanawiam czy zamiast lepiej czekać na Lumię która dojdzie nie wiadomo kiedy nie lepiej wziąć inny fajny telefon z rabatem, który mają już teraz na stanie. Np. ktoś wczoraj pisał, że przy tej samej wysokości abo, którą tobie proponowano dostał do wyboru Z3 Compact 269 zł, S5 - 299 zł. A jeżeli koniecznie Windows i Nokia, to tak czy siak możesz wziąć któryś z powyższych [o ile oczywiście będzie taka możliwość], sprzedać i kupić sobie co tam chcesz. Przy tych cenach i tak wyjdziesz na tym dobrze. To taka sugestia z mojej strony.

EDIT: Nie widziałem Twojego poprzedniego postu :)
 #779885  autor: wlkp
 22 sty 2015, 17:09
Wiesz,czy Samsung czy LG G3 to shit,ja bym się z tym nie zgodził ! To jak z kobietami,jednemu facetowi podoba się teściowa,a drugiemu córka,a trzeci by najlepiej obie.... .
Co do smartfonów,twoja wymarzona Nokia jest na całkiem innym systemie jak wspomniany Samsung ,czy LG,więc dla wielu Nokia odpada bo wolą Androida .A byli tacy co udało im się kupić tą Nokie za 1 zł po to by ją sprzedać za dobre pieniądze i kupić np. Samsunga S5 .
Mimo wszystko życzę udanych negocjacji z Orange .

Z tego co zostało do wyboru w sklepie Orange to godne polecenia i do wyrwania w miarę dobrej cenie :
SGS5
SGS4
SONY XPERIA Z1 COMPACT
SONY XPERIA Z3 COMPACT
 #779962  autor: YaPaE87
 22 sty 2015, 22:51
A czy jest możliwość ( jak??) tych telefonów co pisaliscie s5 za 299 czy z3 compact za 269zł dla osoby co przenosi numer z innej sieci do orange jakims sposobem uzyskac?. Czy tylko i wyłacznie te ceny sa dla osób przedłużających.
 #779968  autor: data17
 22 sty 2015, 23:04
Samsung to shit ? ciekawe dlaczego tyle osób w POLSCE kupuje te smartfony skoro to shit??
Shitem są teraz te nokie lumie oczywiście te droższe bo niczym się nie różnią od modelu za 500zł tak samo chodzą i taki sam mają interfejs. Samsung za 2900 i 290 może nakładę mają podobna, ale ten droższy ma sporo bajerów, które skłaniają kupujących ku droższemu modelowi.
A taka nokia? Wszędzie to samo daję i dlatego ludzie wolą kupywać samsungi z bajerami niż nokie która w modelu z niskiej i wysokiej półki niczym się nie różni.

Ja bym nie chciał flagowca od nokii bo bym był zawiedziony, że nie ma tylu bajerów jak samsung i lg. Ale jako telefon za 500zl jest całkiem spoko.
Ja moiwlem juz kiedys nokia cieszyla sie najbardziej z tego grupona -30% bo przynajmnije ktos te lumie drozsza 930 brał hehe a teraz nikt nie chce.
 #779986  autor: WhiteBerry
 23 sty 2015, 01:46
playwlkp pisze: Nie tylko z tym smartfonem dzieją się cuda,patrz np. na Samsunga GS4 ,ten to dopiero " pojawia się i znika" praktycznie codziennie, np. dziś znowu z samego rana go nie było,przed południem był dostępny a teraz znowu go nie ma :-D Nie wiem po 2 sztuki dziennie dowożą czy jak :smt005
Poluje na biały S4 - i co wrzuca, to same czarne... :twisted:
Widział ktoś może białe u nich na stanie czy mam się poddać i brać czarny S4, póki w ogóle się jeszcze pojawia?
 #779989  autor: Chemicalifornia
 23 sty 2015, 02:44
data17 pisze:Samsung to shit ? ciekawe dlaczego tyle osób w POLSCE kupuje te smartfony skoro to shit??
Samsung to shit, a od kiedy to popularność czegoś w PL jest wyznacznikiem jakości?
Dacii Logan, albo Skody Fabii sprzedawali od metra w Polsce i co to świadczy, że te auta są najlepsze tylko dlatego, że innych sprzedają mniej?
Albo siki typu Lech i Żywiec najwięcej się sprzedaje i to jest wyznacznik, że są lepsze od np. Piwa Żywego itp.?
Czemu Samsung tak dobrze się sprzedaje? Bo go wszędzie reklamują, oraz wszystkim wciskają Samsungi.
Przychodzisz do salonu i pierwsze co to Samsunga proponują.

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes
 #780000  autor: lukasz87
 23 sty 2015, 09:14
O mamo i babcio kochana ! Nie sądziłem, że taka nie przemyślana z mojej strony wypowiedz na temat samsunga urazi samsungo-boyów Absolutnie tego nie chciałem.
Po prostu ja osobiście bardzo nie lubię samsungów a jeszcze bardziej nie lubię oprogramowania android, tak samo jak nie lubię skrzeczących małych blondynek.
Całę swoje życie użytkowałem tylko i wyłącznie nokie bardzo, ale to bardzo spodobał mi się windows i tylko dla tego zainteresowałem się lumia 930, bo tego flagowca zaproponował mi sprzedawca lodów. Wcześniej byłem zainteresowany 735 sami rozumiecie, że jak dostałem możliwość nabycia 930ski to się tym ucieszyłem ;> .

Lecz nie o tym teraz. Muszę rozwiązać problem, którego nie wiem jak rozwiązać.

Ceny tej noki na allegro to okolice 1500zł.

Który z zaproponowanych mi innych modeli mogę spokojnie odsprzedać za taką kwotę ? A może ktoś chciałby się wymienić ?

Rozumiem, że najlepsza opcja był by ten nieszczęsny (dla mnie) samsung S5, ale chyba nie mają go już w ofercie jest tylko jakiś A5 ?

Co radzicie co proponujecie ? Nigdy nie praktykowałem takich rozwiązać ponieważ to nie w moim stylu (takie pieprzenie się ).