• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
 #779413  autor: Golarz Filip
 20 sty 2015, 18:51
Maciej Loret pisze:2. Skarbonka ważna 273 dni??? Wszystko OK, czy jakiś błąd systemu?
Po najbliższym doładowaniu ważność zostanie wydłużona do tej wartości, którą mają środki na koncie głównym?
Skarbonka przeważnie ma inną ważność niż całość,bo ważna jest rok od ostatniego doładowania, plus jeszcze chyba jeden dzień; RWK jak aktywujesz to skarbonki nie rusza; na tej karcie testowej tak przynajmniej jest

Obrazek
 #779431  autor: bazooka
 20 sty 2015, 19:56
Golarz Filip pisze:Skarbonka przeważnie ma inną ważność niż całość,bo ważna jest rok od ostatniego doładowania, plus jeszcze chyba jeden dzień
Pofatygowałem się i zajrzałem w regulamin by obalić tę teorię, bo nie zgadza się z moimi doświadczeniami:
17. Ważność środków dostępnych w Skarbonce jest równa okresowi pasywnemu konta Abonenta (tj. do końca okresu umożliwiającego odbieranie połączeń ), po upływie tego terminu środki
ze Skarbonki bezzwrotnie przepadają , o czym Abonent zostanie poinformowany SMS -em. Aby
przedłużyć ważność środków w Skarbonce należy dokonać doładowania konta głównego zgodnie z pkt 4
a więc dla uzupełnienia pkt.4 + 5
4. Po włączeniu Usługi, w sposób opisany w pkt 2, za każde doładowania konta poprzez dostępne
sposoby doładowania, które zwiększają saldo konta głównego, w szczególności : 14 - to cyfrowy kod, Internet, bankomat, doładowanie w punkcie sprzedazy poprzez podanie numeru telefonu sprzedawcy, poprzez usługę Doładowanie Konta z Telefonu z Rachunkiem Abonent otrzymuje bonus, który trafia bezpośrednio do Skarbonki Abonenta (dalej: ?Bonus?). Bonus zostanie przyznany najpóźniej w ciągu 24 godzin od momentu doładowania konta. O przyznaniu Bonusu Abonent zostanie poinformowany SMS-em
5. Z usługi promocyjnej wykluczone są doładowania poprzez: usługę Przelew SMS, Kredyt oraz poprzez doładowanie kont a z telefonu stacjonarnego oraz doładowania realizowane za punkty Payback oraz doładowania reklamacyjne
Oznacza to ni mniej ni więcej, jak dla mnie, iż żeby Skarbonka była ważna najdłużej jak to możliwe - należy wysłać START na 8002 po RWK, a potem doładowywać - dobrze kminię :?:
 #779432  autor: bazooka
 20 sty 2015, 19:57
LOOPO pisze:Skarbonka ważna 381 dni.
Czyli jednak sumuje się coś... :)

...przy czym ostatnie moje doładowanie elektroniczne w wysokości 30+30 (mPotwór) przedłużyło Skarbonkę na ok 0,5 roku.
 #779453  autor: Niezgodna7
 20 sty 2015, 20:35
...a im więcej w Świni, tym więcej kasiory wpada samoczynnie do niej, hehehe

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #779471  autor: martin76
 20 sty 2015, 21:28
Calm7 pisze:...a im więcej w Świni, tym więcej kasiory wpada samoczynnie do niej, hehehe
tzn ??
jak mam np 20zl w skarbonce to cos za to dostane wiecej niz jakbym mial 5 zl ??
 #779475  autor: bazooka
 20 sty 2015, 21:40
martin76 pisze:
Calm7 pisze:...a im więcej w Świni, tym więcej kasiory wpada samoczynnie do niej, hehehe
tzn ??
jak mam np 20zl w skarbonce to cos za to dostane wiecej niz jakbym mial 5 zl ??
8. Wartość Bonusu w ramach Usługi stanowi 5% kwoty bazowej danego doładowania. Dodatkowo co 93 dni od momentu pierwszej aktywacji Usługi wartość środków w Skarbonce będzie automatycznie powiększana o 5% liczone od wartości środków dostępnych w Skarbonce w momencie naliczenia dodatkowego Bonusu.
...czyli tak jakby zachęcają by z niej nie korzystać - tzn nie wykorzystywać z niej środków tylko faktycznie traktować jako "konto oszczędnościowe" - a nóż-widelec zapomnisz o tym, nie wykorzystasz, przeniesiesz numer lub zmienisz taryfę, w której Świni nie ma...i pozamiatane :)

Sugestia: świnkę warto opróżnić tzn doładować na konto promocyjne, gdy boisz się, że skończy Ci się na dniach nagle pakiet internetowy a wówczas masz tymczasowy lejek - oczywiście przeliczając koszty - np 5zł ze skarbony daje 7,5zł za promocyjne co po stawkach w starych taryfach (50kB x 25gr) daje ok 1,5MB transferu... (15zł czyli 10zł zrzucone ze Skarbonki na promocyjne da ok 3MB itd).

Ja, w zasadzie Skarbonkę opróżniam przed ew. zmianą taryfy (dmucham na zimne) oraz gdy ewentualnie jest dużo do stracenia na Promocyjnym po jakimś doładowaniu (wtedy po 5zł co bodajże 7dni przedłużam ich ważność).
 #779491  autor: Niezgodna7
 20 sty 2015, 23:03
Jedni rozbijają, inni nie rozbijają - bo jak bieda na koncie, zero kasy, to tuczna Świnia ratunek gwarantuje, chwila, moment, Świnia chrum chrum, i już można dryndać, pakiety kupować
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #780324  autor: bazooka
 25 sty 2015, 11:53
mPotwór uzupełnił informacje screenem na swoim profilu fb i zapowiedział, że po weekendzie wystartują z "czymś...czymś" :-D
A więc jak ktoś by przegapił info o doładowaniu po GIGAbonus, jak ja, to tu zerknąć na czerwoną dopiskę: http://prntscr.com/5wswc3
 #780340  autor: dan7
 25 sty 2015, 14:36
Ciekawe w jakiej sieci będą bonusy. Czekam na ''coś-coś'' z pomarańczy.

Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile
 #782120  autor: Maciej Loret
 03 lut 2015, 14:30
sebusy pisze:
Maciej Loret pisze:Jakim? Bo w leguraminie chyba nie ma:
Dlaczego akurat tyle? Skąd ta data?
Kodem również sprawdzałem.
1. Promocyjne pojawiają się zaraz pod stanem konta jeśli są (pierwsza pozycja w "dodatkowych") - na załączonym obrazku ich nie ma.
Kolejne pytania ;)
1. dlaczego brak konta promocyjnego? Pojawi się, gdy doładuję konto główne punktami Payback np. za 50zł (5000 punktów Payback)? Korzystanie z jakich usług powoduje odkładanie się złotówek na koncie promocyjnym?
2. można coś zyskać doładowując konto za 100zł zamiast 2 x 50zł (zawsze przy pomocy punktów Payback)? Poza większą ilością internetu, choć nie jestem pewien czy będzie on ważny rok przy posiadaniu RWK...

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #782244  autor: Maciej Loret
 04 lut 2015, 07:08
sebusy pisze:Są dwa rodzaje doładowań przez PAYBACK - dostrzegasz różnice?
1. https://doladowania.orange.pl/
2. https://sklep.payback.pl/doladowania-orange
Te drugie są korzystne, gdy masz jakiś kod promocyjny, taki który nie działa na 1.
10% więcej na stronie Orange?

Skąd wziąć jakiekolwiek kody promocyjne do którejś z powyższych stron?

I co z moimi pytaniami z ostatniego postu? ;)

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #782397  autor: martin76
 05 lut 2015, 05:30
Zainstalowal nowa wersje Moj Orange ;) zreszta na stronie www tez jest blad w tej kolumnie bo podaje w mln MB.

Ale pierwsza i trzecia kolumna to to samo (w tym bonusowa wartosc... = Pakiet Danych)
Ciekawe czemu pakiet danych ma waznosc o 1 dzien dluzsza ??
 #782402  autor: bazooka
 05 lut 2015, 07:10
Maciej Loret pisze:I co z moimi pytaniami z ostatniego postu?
Wybacz ale nie rozumiem Twoich pytań - może przeanalizuj posty w tym temacie jeszcze raz - nie mam zamiaru się powtarzać - a chyba opisane było tyle, żebyś mógł jeszcze raz sprecyzować czego chcesz.
Jedno jest jednak pewne - nigdy punktami Payback nie dostaniesz tego wszystkiego co można dostać za ładowanie kasiorą - moim zdaniem one (te pkt) nie powinny stanowić podstawowego zasilania konta, jedynie awaryjnie => patrz czasowe bonusy ładowania mPotoworem oraz braku ujęcia punktów payback przy niektórych standardowych promocjach (nie podam przykładów, ale wiem że takie były).
Kody dostaje się czasami od Payback mailem oraz w eKuponach i wtedy jest wybór albo 10% od Orange, albo korzyść kodowa, bo zdaje się inne działają na doladowania.orange.pl a inne przez Payback.
 #782404  autor: darase
 05 lut 2015, 07:34
Tak, jest taki błąd w wyświetlaniu tylko, wysyłając sms-a ile pod 411 są GB :)

eCoal i nie ma problemu :-)
 #782603  autor: Maciej Loret
 05 lut 2015, 21:45
sebusy pisze: [...] Jedno jest jednak pewne - nigdy punktami Payback nie dostaniesz tego wszystkiego co można dostać za ładowanie kasiorą - moim zdaniem one (te pkt) nie powinny stanowić podstawowego zasilania konta, jedynie awaryjnie => patrz czasowe bonusy ładowania mPotoworem oraz braku ujęcia punktów payback przy niektórych standardowych promocjach (nie podam przykładów, ale wiem że takie były).
Myślę, że doładowuję ten numer od jakichś 2 lat chyba tylko punktami Payback. Użytkownik numeru jakoś z tym żyje... Można dostać więcej? OK, tylko za to trzeba zapłacić prawdziwymi pieniędzmi, w przypadku punktów Payback wszystko jest teoretycznie za darmo...

A wracając do pytań, które prawdopodobnie chciałeś zacytować, to pytałem:
1. dlaczego brak na przedmiotowym koncie punktów promocyjnych? Oraz czy mogą się one pojawić po doładowaniu punktami Payback?
2. czy jest jakaś różnica w doładowaniu punktami Payback od razu za 100zł i 2 x 50zł (raz za razem bądź w jakimś odstępie czasu).

Naprawdę tak trudno zrozumieć powyższe pytania? :)
sebusy pisze: Kody dostaje się czasami od Payback mailem oraz w eKuponach i wtedy jest wybór albo 10% od Orange, albo korzyść kodowa, bo zdaje się inne działają na doladowania.orange.pl a inne przez Payback.
Mam dwa albo nawet trzy konta Payback od kilku lat (na pewno ponad 5) i nie kojarzę bym kiedykolwiek dostawał emailem jakieś kody zniżkowe...

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
  • Strona 3 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
  • 1
  • 2