• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 280 z 692
  • 1
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 692
 #778493  autor: Andyy25
 16 sty 2015, 23:21
Krzysiullek pisze:Najlepiej w salonie Play. Przez neta nie zawsze respektują bo regulamin mówi że albo list albo salon.Choć znam wyjątki ...
Respektują ,respektują wysłałem dwa wypowiedzenia w ciągu dwóch lat .Wystarczy wysłać e-mail najlepiej ze skanem lub zdjęciem wypełnionego formularza na adres [email protected]
 #778509  autor: Andyy25
 17 sty 2015, 00:17
a tego to ja już nie wiem :) Dostał ktoś jakieś nowe dobre warunki od play ??
T-mobile widze szaleje z ofertami a Play jeszcze się nie wybudził z zimowego snu ;/
 #778522  autor: bedok
 17 sty 2015, 01:35
Na początku marca kończy mi się PLAY online i czy warto przedłużać na ofertę na dwa lata za 49.99zł bo na kartę jest to samo za 45zł. Wypowiedzenie umowy już złożyłem w salonie.
 #778541  autor: koalabis
 17 sty 2015, 08:09
bedok pisze:Na początku marca kończy mi się PLAY online i czy warto przedłużać na ofertę na dwa lata za 49.99zł bo na kartę jest to samo za 45zł. Wypowiedzenie umowy już złożyłem w salonie.
Po wypowiedzeniu umowy bez urządzenia:
- 19.99 na 15 miesięcy - 12 GB
- 24.99 na 15 miesięcy - 30 GB + nocny transfer
- 29.99 na 15 miesięcy - 55 GB + nocny transfer
- 37 zł na 15 miesięcy - no limit (6 pierwszych miesięcy po 24.99, 9 następnych po 44.99, można przelewać od 1 do 15 mies po 37zł)
Oczywiście powyższe z e-fakturą i zgodą na spamowanie.
 #778659  autor: Tilt34130
 17 sty 2015, 18:27
Witam serdecznie.

Panie i Panowie bardzo proszę o pomoc, bo sam nie wiem co mam uczynić.

Umowa z Play kończy mi się pod koniec tego miesiąca, i chciałbym oczywiście ten abonament przedłużyć. Niemniej nie wiem czy pozostać w play czy szarpnąć się na t-mobile.

Otóż zainteresowany byłbym abonamentem w okolicach 50 zł (oczywiście z telefonem) i aby ten abonament miał nielimitowane rozmowy w sieciach komórkowych (to już mam) i miło by było jakiegoś smsa móc za darmo wysłać (tego nie mam). I tutaj t-mobile ma to co bym chciał i telefony nawet w dobrych cenach (przy okazji proszę o pomoc w wyborze telefonu - bom laik zupełny, telefon oczywiście przejmie syn więc priorytet gry, no i cena aby była w miarę - wstępnie myślałem o lg f60, myPhone Cube albo cosik w okolicach 200 zł - to już niechętnie; ale to dygresja).

No ale lubię play bo jestem w sieci już od 2008 roku - przesiadka z orange, wolałbym zostać. I tutaj pytanie, bo czytam ale nie wszystko rozumiem. Piszecie Państwo że po wysłaniu rezygnacji z abonamentu łatwiej się z playem rozmawia, ok ale teraz pytanie, czy jeśli np jutro w którymś z salonów zrezygnuję, to bedę mógł swój numer np do t-mobile prznieść jeśli sie nie dogadam z play?? Bo trochę do niego przyzwyczajony jestem i nie bardzo chciałbym zapamiętywać nowy.

Więc co uczynić?? Zasadniczo brak smsów zniosę bo i tak prawie tyko dzwonię, ale miło by było.
Więc abonament 50 zł plus któryś z telefonów (ach ... mam dwa te abonamenty przenieść, więc telefony mogłyby być dwa różne - tylko które?? )

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc bom laik zupełny i w ogóle nie wiem co się obecnie w tej telekomunikacji szeroko pojętej dzieje.

Pozdrawiam Rafał.
 #778678  autor: andrzejgolota
 17 sty 2015, 19:47
@Tilt34130

Tak ogólnie jeśli chodzi o dobór ofert u różnych opów, to jest na forum taki wątek:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=2145

Możesz tam zapytać o oferty innych opów, poprosić o pomoc w wyborze telefonu itd.
Tutaj rozmawiamy o przedłużaniu umów u konkretnego operatora [tak żeby nie robić niepotrzebnego bałaganu]. Odniosę się więc do tej części która dotyczy tematu wątku:

Generalnie skoro umowa kończy Ci się pod koniec stycznia, a nie złożyłeś jeszcze wypowiedzenia to najwcześniej twoja umowa z Play zostanie rozwiązana pod koniec lutego [tak samo gdybyś chciał przenieść numer do innej sieci, stanie się to dopiero z końcem umowy w Play]. Masz więc trochę czasu by po złożeniu wypowiedzenia oczekiwać kontaktu z Działem Utrzymania. Co do ich ofert to uzyskanie nielimitowanych połączeń na komórki i nielimitowanych sms nie powinno stanowić problemu, trudno w tej chwili coś więcej powiedzieć o ich ofertach z telefonem, bo panuje tutaj ostatnio cisza jeśli chodzi o podawane oferty.

Nie bój się utraty numeru w wypowiedzeniu wystarczy zaznaczyć, iż po skończonej umowie numer ma przejść do taryfy pre-paid. Wtedy jeśli umowa się skończy a ty jej nie przedłużysz numer przejdzie na kartę i będziesz go mógł przenieść gdzie chcesz. Trudno przewidzieć jak będą wyglądały oferty za tydzień a jak za miesiąc, ale pisemko z rezygnacją na pewno nie zaszkodzi.
 #778712  autor: Tilt34130
 17 sty 2015, 22:05
Dziękuję Państwu za informację, zapytałem też w tamtym wątku, zobaczymy.

Jeszcze raz dziękuję, a jutro się zgłoszę do Play i na razie wypowiem umowę i się zobaczy.

Pozdrawiam.
 #778770  autor: jerryqe
 18 sty 2015, 10:36
Czy przy przedłużeniu umowy przez GU Formule 4.0 (tylko sim) w paczką danych otrzymuję się nielimitowane LTE przez 6 miesięcy? Podpowiedzcie,proszę.?

Sieci są rózne, ale jedna mnie urzekła!
 #778779  autor: Andyy25
 18 sty 2015, 11:13
Mam pytanko caly czas piszecie o tych ofertach GU ze tyle proponują ale czy na pewno ?
Kilka dni temu wysłałem wypowiedzenie wczoraj uzyskałem odpowiedz z ofertą nie do odrzucenia ;/ jak dla mnie beznadzieja.

Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu FORMUŁA 4.0 UNLIMITED oferujemy nielimitowane rozmowy do Play i innych sieci komórkowych, za jedyne 19,50 zł. Umowa, którą polecamy zostałaby zawarta na czas nieokreślony.

Dodatkowo oferujemy możliwość aktywowania dwóch Pakietów:
-Nielimitowane połączenia na numery stacjonarne w kwocie 10 zł oraz
-Nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci w kwocie 10 zł.

Aktualna 45 zł za nielimitowane rozmowy + smsy + 2GB internetu oprócz stacjonarnych.

Komuś w ostatnim okresie proponowali cos lepszego ? Wypowiedzenie złożone na miesiąc przed końcem umowy :)
 #778783  autor: asystolia
 18 sty 2015, 11:35
Ja dostałam dokładnie taką samą ofertę po złożeniu wypowiedzenia, "specjalnie dla mnie", nie do odrzucenia...
Napisałam im, że chyba sobie żartują - bez internetu opłata 39,50 zł za no limit.
Otrzymałam więc ofertę no limit bez stacjonarnych, z 1,5 GB internetu za 39,99 zł (tylko SIM) na 15 mies. - tę też odrzuciłam, bo teraz płacę tyle samo, a mam więcej internetu. :?

Od tej pory się nie odezwali, więc już właściwie jestem zdecydowana na przeniesienie numeru do Różowej sieci - pełny no limit za 29,99 zł na 6 miesięcy. :smt006
 #778789  autor: Andyy25
 18 sty 2015, 12:01
Asystolia również to rozważam jednak cały czas się łudze ze w lutym wejdą jakieś dobre oferty jeśli nie to z dniem 1 lutego z bólem tez przechodzę do Różowych :( Daj znać jak by Ci zaproponowali lepszą ofertę z chwilą z którą zaczniesz przenosić się do T-mobile ;)) Pozdrawiam.
 #778797  autor: asystolia
 18 sty 2015, 12:12
Umowa kończy się 13.02, od 14-go będę w ofercie na kartę i wtedy przenoszę się do Różowych.
Nie wierzę, że Play da mi jakąkolwiek inną ofertę, bo póki co, mimo wielu zgłoszeń na Play24, ostentacyjnie mnie olewają. Nawet nie zadzwonił nikt z działu utrzymania.
 #778804  autor: pakierhakierxd
 18 sty 2015, 12:36
Ok :) ,jak tam lepiej ci to idź :D

Play już nie ma najlepszej oferty ale nie jest aż tak tragicznie ,za 49,99 -tylko sim jest pełny no limit z 2.5 gb ;) ,w T-Mobile chyba z 2gb 39,99 ,10zł to już nie jest wielka kwota i chyba nie chciałoby mi się bawić w zmianę opa ;p

Pozdrawiam :)
 #778816  autor: pakierhakierxd
 18 sty 2015, 13:11
Już bez przesady z tym oszczędzaniem ;) ,ja jak nie wielka różnica to nawet bawić mi się nie chce ;-)

49,99 -39,99 (jeszcze chyba da się uzyskać tam pewnie zniżkę na 3 mce 100 % jak pamiętam ) -nie chce mi się sprawdzać ...

Pozdrawiam :)
  • Strona 280 z 692
  • 1
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 692
  • 1
  • 278
  • 279