• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 123 z 624
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 624
 #778151  autor: thonka
 15 sty 2015, 20:22
39,99zł

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #778156  autor: thonka
 15 sty 2015, 20:44
To opcja tylko dla nowych aktywacji.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #778163  autor: bdkacz
 15 sty 2015, 20:48
I przenoszących - przenosisz gdziekolwiek i wracasz ;) Ale bez sensu gdyby nie dało się takich warunków wytargować przy przedłużaniu.

Tylko czy jest sens pakować się w lojalke, jak nie bierzemy słuchawki ?
 #778169  autor: goswik1970
 15 sty 2015, 21:04
Dzieki za info a powiedzcie mi jak by wygladalo przeniesienie i powrot aby uzyskac za 29,90,ile by to trwalo i jak to zrobić najłatwiej i najszybciej. PIerwsze musiałbym wyslac wypowiedzenie tak,jest 1 czy 3 mies.?
 #778201  autor: szaroniebieska
 15 sty 2015, 23:13
Cześć! Tak jak już pisałam otrzymałam dziś S4, wysłałam sms aktywacyjny ale nie otrzymałam jeszcze smsa potwierdzającego aktywację. Natomiast stara karta sim została zdezaktywowana. Co teraz? Czy jeśli wyślę jakieś smsy/zadzwonię naliczą mi dodatkowe opłaty? Z tego co czytałam mają 24h na aktywację, zgadza się?
 #778207  autor: st.konsultant
 16 sty 2015, 00:20
bdkacz pisze:Najpierw to zadzwoń i dowiedz się czy nie dadzą CI takich warunków bez "cyrków"

Szkoda czasu. Nie ma szans na taką ofertę jako aneks.
 #778208  autor: st.konsultant
 16 sty 2015, 00:22
szaroniebieska pisze:Cześć! Tak jak już pisałam otrzymałam dziś S4, wysłałam sms aktywacyjny ale nie otrzymałam jeszcze smsa potwierdzającego aktywację. Natomiast stara karta sim została zdezaktywowana. Co teraz? Czy jeśli wyślę jakieś smsy/zadzwonię naliczą mi dodatkowe opłaty? Z tego co czytałam mają 24h na aktywację, zgadza się?
Rozumiem, że nowa karta już działa. W takiej sytuacji korzystasz jeszcze ze starej taryfy. Nowa taryfa wchodzi w życie w przeciągu 48 godzin. Powinnaś dostać smsa z potwierdzeniem.

p.s
Aktywacja taryfy i aktywacja nowej karty SIM to dwa, niezależne od siebie procesy.
 #778213  autor: shootem
 16 sty 2015, 01:02
goswik1970, wypowiedzenie to jeden miesiąc i upływa ostatniego dnia okresu rozliczeniowego. Wypowiadasz z przeniesieniem do prepaida, następnie idziesz do innego operatora, który przejmuje numer. Później wracasz.

Ale jest jeden problem: poza tym, że nie dostaniesz tej oferty na przedłużenie, to dodatkowo - jeśli dobrze pamiętam regulamin - po okresie, na który została zawarta umowa (czyli owe 6 miesięcy) abonament rośnie o 10 zł.

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #778214  autor: st.konsultant
 16 sty 2015, 01:08
shootem pisze:goswik1970, wypowiedzenie to jeden miesiąc i upływa ostatniego dnia okresu rozliczeniowego. Wypowiadasz z przeniesieniem do prepaida, następnie idziesz do innego operatora, który przejmuje numer. Później wracasz.

Ale jest jeden problem: poza tym, że nie dostaniesz tej oferty na przedłużenie, to dodatkowo - jeśli dobrze pamiętam regulamin - po okresie, na który została zawarta umowa (czyli owe 6 miesięcy) abonament rośnie o 10 zł.

Warto dodać, że w momencie jak z abonamentu przenosi się numer do prepaida to kasowane są wszystkie dane Abonenta. Trzeba od nowa rejestrować numer, bo inaczej nie ma możliwości przeniesienia do innego Operatora.
 #778216  autor: szaroniebieska
 16 sty 2015, 02:29
st.konsultant pisze:
szaroniebieska pisze:Cześć! Tak jak już pisałam otrzymałam dziś S4, wysłałam sms aktywacyjny ale nie otrzymałam jeszcze smsa potwierdzającego aktywację. Natomiast stara karta sim została zdezaktywowana. Co teraz? Czy jeśli wyślę jakieś smsy/zadzwonię naliczą mi dodatkowe opłaty? Z tego co czytałam mają 24h na aktywację, zgadza się?
Rozumiem, że nowa karta już działa. W takiej sytuacji korzystasz jeszcze ze starej taryfy. Nowa taryfa wchodzi w życie w przeciągu 48 godzin. Powinnaś dostać smsa z potwierdzeniem.

p.s
Aktywacja taryfy i aktywacja nowej karty SIM to dwa, niezależne od siebie procesy.
Wszystko jasne :) Dziękuje bardzo za odpowiedź. Faktycznie błędnie utożsamiałam aktywację sim z aktywacją taryfy.
 #778235  autor: zimmar
 16 sty 2015, 08:26
Salus pisze:Dotarł do mnie kurier z S4 I9506 Srebrny, a dokładnie srebrna klapka, czyli tak jak sądziliśmy. Po za tym wszystko się zgadza. Tak więc saga z przedłużeniem umowy i dostarczeniem telefonu dobiegła końca ;)
amen - i ja potwierdzam, zakończenie całego procesu.

Potem troszkę motałem się z dezaktywacją karty SIM w strej "słuchawce" a aktywacją karty micro SIM w S4-rce.
Wiadomo, ze informacja była w środku umowy jak tego dokonać - jednak na dzwonienie z ** nie działało. Dopiero powtóreznie czynności z wysłaniem sms-a na numer 80996 z kodem "A" pozwoliło mi cieszyć się po 5 minutach nowym aparatem z kartą micro.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2015, 08:31 przez zimmar, łącznie zmieniany 1 raz.
 #778236  autor: bdkacz
 16 sty 2015, 08:28
A u mnie jest ciekawie..zamówiłem i9506 12.01 niby za 199zł,a dziś rano przychodzi sms z DPD,że będzie przesyłka pobraniowa na..107 zł..zobaczymy co przyjdzie :D
 #778241  autor: kokos-
 16 sty 2015, 09:05
Są nowe cenniki galaxy s4 kosztuje 399 zl w iBOA, a przez SUK 99 w jump M. LOL co do samego telefonu S4 to chodzi dość płynnie wg mojej oceny :)
 #778264  autor: szmigier
 16 sty 2015, 10:55
Nie 399 a 249, czyli zwyżka 50zł. Ciekawe co będzie dalej w temacie przedłużeń. Zawsze co 2 lata przedłużam razem z SUK umowę i zazwyczaj mieli jakiegoś fajnego asa w rękawie. Obecnie zwykły konsultant ma tą samą ofertę, zwykły punkt dilerski ma tą samą ofertę - po co ten SUK? - jesli ktoś wie to napiszcie. Ja obecnie czekam na S4 czarną lub szarą w JUMP M za 69,99 i za 99zł bez opłaty za przesyłkę oraz wymianę karty sim, sam nie wiem w końcu jak to jest z tym modelem że go sprzedają - a nie posiadają. Białej niestety nie chcę, a akurat białe są dostępne, co ciekawe nie przez internet. W ogóle z tym nowym modelem S4 czyli gt-i9506 to niezłe jaja, bo spróbujcie go znaleźć /opis/ na stronie producenta.... Niektórzy deklarują go jako S4 LTE-A, inni jako S4 LTE+.
 #778279  autor: tapik78
 16 sty 2015, 12:16
Po wielu latach czytania wreszcie zarejestrowałem się na forum więc na początku chciałbym się przywitać oraz podziekować ludziom tu udzielającym się, dzieki temu tematowi i Wam od wielu lat mam fajne telefony i abonamenty... a zatem Witajcie :)

teraz do rzeczy... ;)
Poproszę o link do pdf'a z aktualnymi cenami telefonów z SUK dla taryf JUMP.
z góry dzięki!

Tomek (TAP)
 #778295  autor: zimmar
 16 sty 2015, 13:46
witaj,

Jednak na stronach poprawili już kolor modelu na "szary vel siwy" tylko czy on taki UNIKATOWY - będzie :)

Poza tym sprawdziłem jeszcze jedną rzecz.
Mianowicie na stronach TMobile przy modelu S4 na dzień dzisiejszy cena wynosi 249 zł - jednak jak poczytacie dalej zainstalowany system ANDROID jest napisane 4.2.2 - a u mnie jak byk na słuchawce widnieje 4.4.2 - a to już jest różnica.

pozdr.
  • Strona 123 z 624
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 624
  • 1
  • 121
  • 122