• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 122 z 624
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 624
 #778066  autor: Pablo_w
 15 sty 2015, 12:15
ja zamówiłem czarnego s4 tak jak ty 7.01, przed godzinką był u mnie kurier i okazało sie że przysłali mi srebrnego, mimo iż na rachunku widnieje jako czarny. Na szczęście nie przeszkadza mi to :P
 #778067  autor: macone
 15 sty 2015, 12:23
niezłe problemy mają w t-mobile, dzięki za info :)
jeżeli telefon w ogóle do mnie dotrze to sprawdzę przy kurierze czy wszystko się zgadza
 #778086  autor: thonka
 15 sty 2015, 13:09
o 10 dzwonił już do mnie kurier, by umówić się na dostawę (zamówienie z 8 stycznia). Dosłownie 20 minut temu dostałem za to rozbrajającego smsa od TM, że telefon już jest w drodze ale zamiast wersji czarnej którą zamawiałem, a której już ponoć nie będzie w sprzedaży, otrzymam wersję "o unikalnym kolorze"... Srebrnym. Dodali jeszcze, że mam oczywiście 14 dni na zwrot jeżeli mi się nie spodoba ten kolor. Nie omieszkali pod koniec powtórzyć informacji, że wersji czarnej nie będzie sugerując chyba, by przemyśleć sprawę srebrnego telefonu...

Różnica względem czarnego to bodaj tylko tylna klapka ale mnie zastanawia co innego - na cholerę wysłali coś czego się nie zamawiało bez powiadomienia (telefonia komórkowa, która nie umie zadzwonić do klienta? :shock: ) tym bardziej, że mieli na to prawie cały tydzień... O tym, że robią sobie niepotrzebną robotę, bo pewnie wielu otworzy paczkę i zrobi zwrot nie wspominając.

Wygląda na to, że zamówili czarne, dostali srebrne i teraz wysyłają z nadzieją, że ludzie jakoś to przełkną.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #778088  autor: bebe
 15 sty 2015, 13:13
Przed momentem się zagotowałem!!! Otrzymałem przed chwilą smsa o następującej treści:

"Witaj, informujemy iż Twój Samsung Galaxy S4 jest już gotowy do wysyłki. W pudełku znajdziesz telefon w unikalnym srebrnym kolorze. Niestety, telefon w kolorze czarnym nie będzie już w sprzedaży. Jeśli kolor srebrny nie będzie Ci odpowiadał, możesz go zwrócić w ciągu 14 dni, jednak przypominamy, że kolor czarny nie będzie dostępny. Pozdrawiamy, Sklep T-Mobile"

Normalnie żenada. Sprzedają wirtualne telefony, a później ich nie ma. Czara goryczy się przelała. Przenoszę numer do Orange.
 #778093  autor: zimmar
 15 sty 2015, 13:24
bebe pisze:Przed momentem się zagotowałem!!! Otrzymałem przed chwilą smsa o następującej treści:

"Witaj, informujemy iż Twój Samsung Galaxy S4 jest już gotowy do wysyłki. W pudełku znajdziesz telefon w unikalnym srebrnym kolorze. Niestety, telefon w kolorze czarnym nie będzie już w sprzedaży. Jeśli kolor srebrny nie będzie Ci odpowiadał, możesz go zwrócić w ciągu 14 dni, jednak przypominamy, że kolor czarny nie będzie dostępny. Pozdrawiamy, Sklep T-Mobile"

Normalnie żenada. Sprzedają wirtualne telefony, a później ich nie ma. Czara goryczy się przelała. Przenoszę numer do Orange.
I ja jestem szczęśliwym posiadaczem takiego smsa, którego dostałem również chwilkę temu :)
Kurcze, no co tam poczekać dzień dłużej - jak wcześniej pisał jeden z nas "b...." , co tam że kurier prawie puka do drzwii bo ma być u mnie za jakieś 30 min - jak nie czarny :shock: a unikatowy srebny.

Jaja.
 #778094  autor: broda4
 15 sty 2015, 13:28
hehe
chyba stronę temu dyskutowaliśmy na ten temat.

PS
W O nie bedziesz miale lepiej ( może oferta OK ).
Moje kumpla w O wyrolowali nieźle. Dokładnie nie znam szczegółów ale zamowil pakiet jakis tam neo z telefonami i komórkami i tv.
Podpisał umowe i mieli mu przysłać wszystko.
Oddzwonili że ( bezczelnie ) że brakuje podpisu na 1 stronie.
Ponieważ był w pracy - żona odebrała przesyłke i podpisała umowy ( niby brakujące podpisy ) .
W sumie czytana była wczesniej - to podpisuje.
Okazało sie ze umowa zostala zmieniona na dostarczenie nie zestawu tv a na komorke i tel i ruter.
A dekoder musza zakupic sami.
Cena oczywiscie sie nie zmienila.
I na razie sie odwołuje.

Jak widzimy przekręty są wszędzie.
Oczywiście dostał umo
 #778097  autor: Salus
 15 sty 2015, 13:37
thonka pisze: Różnica względem czarnego to bodaj tylko tylna klapka
No miejmy nadzieje bo jeśli chodzi o model i9506 to wygląda na to ze faktycznie tylko tylna klapka, ale jeśli TM znowu się "pomyli" i wyśle nam np. i9515 to z tego co się orientuje różnica jest już większa i jest znacznie jaśniejszy, a znając ich to są w stanie zrobić taka pomyłkę.
Jeśli ktoś już odebrał swojego to miło by było jak by się podzielił wrażeniami jak to faktycznie wygląda, głównie mam na myśli "unikatowy srebrny" kolor ;)

kolejna sprawa to czy tak w ogóle ktoś z Was dostał nr listu przewozowego? bo ja nie.

No i najzabawniejsze na koniec, na stronie TM nadal sprzedają czarne S4 :D
 #778099  autor: thonka
 15 sty 2015, 13:42
Dostałem z rana smsem o 10 w tej samej chwili co dzwonił kurier umówić się na odbiór.
Jakbym miał dostać inny model niż I9506 to z miejsca bym zwracał. Srebrną klapkę przełknę. I tak chce sobie zamówić flip cover, a te są najczęściej zespolone z tylną klapką.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #778100  autor: zimmar
 15 sty 2015, 13:42
Wiece co już nie mam sił pisać, bo i co tu namazać.
No tak zawsze można odstąpić od umowy i przejść do innego operatora - ale jak wyzej napisał przedmówca "czy warto".

Dobrze, że nie jestem "górnikiem" bo chyba bym dziś zwariował.

Napiszę, że chciałem na początku jeden biały i jeden czarny - co pisałem kilka chwil temu :) dostanę dwa srebne :P
czyli w moim wypadku wszystko ok?

zmieszały sie koreańczykom kolory?

no cóż "telefonów ci u nas ich dostatek, ale i te przyjmiemy jako wróżbę zwycięstwa " - a że były kiedyś miecze - nic to :)

tak ja dostałem, numer listu - na Mój TMobile oraz w smsie od kuriera ( wszystko wczoraj)
 #778103  autor: teps86
 15 sty 2015, 14:16
i faktycznie przychodzą srebrne! Nie widziałem jeszcze "na żywo" bo niestety nie do mnie jechał kurier bezpośrednio więc poza kolorem nie potwierdzę czy to wersja 05 czy 06:)
 #778109  autor: szaroniebieska
 15 sty 2015, 14:35
Dostałam dziś o 8:00 S4 o unikalnym kolorze - Silver Shine ;) Zamawiałam czarnego a w ogóle to chciałam białego.. Potwierdzam natomiast, że model to GT-I9506.
Głupie pytanie ale o co chodzi z tym harmonogramem rat? Te raty nie są zawarte w abonamencie???
 #778110  autor: i.slepy
 15 sty 2015, 14:39
szaroniebieska pisze:Dostałam dziś o 8:00 S4 o unikalnym kolorze - Silver Shine ;) Zamawiałam czarnego a w ogóle to chciałam białego.. Potwierdzam natomiast, że model to GT-I9506.
Głupie pytanie ale o co chodzi z tym harmonogramem rat? Te raty nie są zawarte w abonamencie???
nie martw sie, abonament jest rozbity na "abonament i raty" Masz to rozpisane w cenniku Twojej oferty ktora dostalas na maila lub papierowo.
 #778111  autor: Salus
 15 sty 2015, 14:46
szaroniebieska pisze:Dostałam dziś o 8:00 S4 o unikalnym kolorze - Silver Shine ;) Zamawiałam czarnego a w ogóle to chciałam białego.. Potwierdzam natomiast, że model to GT-I9506.
może trochę doprecyzuje wypowiedz poprzednika. Wygląda to tak że np. przy abonamencie 50zł masz rozpisane:
14,99zł abonament + 35zł rata za tel = 49,99zł abonament czyli nic to nie zmienia w tym ile płacisz, to są ich sposoby omijania jakiś opłat albo raczej coś związane z zabezpieczeniem przy rozwianiu umowy. Tak przynajmniej mi się wydaje
Oczywiście same kwoty za abo i ratę mogą się różnic, ale suma zawsze będzie zgodna, a przynajmniej powinna być :P
 #778114  autor: thonka
 15 sty 2015, 14:55
1) robi się przez to bardzo niski abonament otrzymany w promocji co pozwala przyznać abonentowi wysokie ulgi, co przekłada się przy zerwaniu umowy na wysokie odszkodowanie dla operatora (zwrot przyznanych ulg)
2) rozwiązując wcześniej umowę (czy to przez zmianę regulaminu czy też z własnego "widzi mi się") raty masz dalej do spłacenia.
Ma to też znaczenie przy przedłużaniu umowy, przedłużenie z telefonem pół roku przed końcem umowy jeżeli raty są rozbite na 24 miesiące spowoduje, że płacimy nowy abonament z ratami + stare raty, których nie spłaciliśmy do końca.

Tak czy inaczej raty są zawsze wliczone w opłatę abonamentową i tylko różni się ich wysokość oraz ew. ilość. Niektórzy pamiętam dawniej mieli po 12 (ze 3 lata temu), potem po 18, a ostatnio widziałem 24 (przy nowej umowie zawartej z niecałe pół roku temu).

#778116  autor: szaroniebieska
 15 sty 2015, 14:57
Ok, dzięki za uspokojenie :). Harmonogram mam rozpisany tak: 199zł (pierwsza rata za telefon), w lutym 9 zł (??) a potem 23 raty po 45 zł. Wzięłam ofertę JUMP M a więc 69,99 czyli wychodzi że sam abonament powinien wynosić 24,99.
@thonka - ostatnią ratę mam 8 stycznia 2017 a umowę do maja 2017 a więc przedłużając umowę 4 miesiące przed mam spłacone wszystkie raty ale faktycznie gdybym chciała przedłużyć na pół roku przed to będę miała 2 stare raty do spłacenia..
 #778118  autor: Salus
 15 sty 2015, 15:37
Dotarł do mnie kurier z S4 I9506 Srebrny, a dokładnie srebrna klapka, czyli tak jak sądziliśmy. Po za tym wszystko się zgadza. Tak więc saga z przedłużeniem umowy i dostarczeniem telefonu dobiegła końca ;)
 #778125  autor: kowalp5
 15 sty 2015, 17:09
Tak sobie myślę...

Znacznie trudniej jest ostatnio znaleźć info o aktualnych ofertach na ostatnich stronach tego tematu.
Czy moglibyśmy zrobić osobny temat dla "samsungowo-dostawowych onanistów"? :wink:

Wiem, że to ważna kwestia i wina leży zapewne po stronie T-Mobile.
Rozumiem, że jesteście zaniepokojeni dostawą zamówionej przesyłki, też bym był na Waszym miejscu :?

Jednak ten temat należy do działu:
Sieci komórkowe (nie o telefonach komórkowych) -> Oferta abonamentowa -> Przedłużenie umowy.

Po prostu ktoś, kto chce się dowiedzieć o ofertach SUK musi się przekopywać przez strony wpisów o tym, komu się zmienił status przesyłki, kto dostał jakiego smsa o przesyłce i czego się dowiedział o dostawie na infolinii.

Moją propozycję dodatkowo motywuję tym, iż problem dotyczy wielu osób i generuje sporo wpisów.

Z góry dziękuję za przemyślenie mojej sugestii :)
 #778127  autor: thonka
 15 sty 2015, 17:22
dostawa zamówionych telefonów jest jak najbardziej procesem związanym z przedłużeniami i dotyczy również wielu aktywnych w tym temacie osób co widać po ilości wpisów.
Ku twojemu zadowoleniu mogę tylko dodać, że to ostatnie dni tej "paniki".

#778146  autor: goswik1970
 15 sty 2015, 20:00
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow(ki),jestem tu nowy przeczytałem kilkanaście stron wstecz ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie,ale mam nadzieje ze tutaj uzyskam. A wiec tak mam dwa abonamenty w t-mobile,ktory jeden w pazdzierniku przeszedł na czas nieokreślony mam w nim :nielimitowane w sieci,siec rodzinna(2os.),150 min do pozostałych wymienne na sms-y,place 29,90. I tu mam pytanie ile teraz kosztuje no-limit dodam ze nie interesuje mnie ani nowy tel ani net. A wiec podsumowując ile wynosi najniższy abon. bez limitu do wszystkich?Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam
  • Strona 122 z 624
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 624
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122