Flash999 pisze:@plk. Mortimer
O co ten cały krzyk... Jak Plus działa, to każdy wie - działa bardzo dobrze lub bardzo słabo. Wziąłeś mój post zbyt na poważnie.
Wirtualne pozwolenia? No tak, N! jest lepsze, wzdłuż całej granicy ma pozwolenie na UMTS 900 MHz, a nigdy tu go nie było (i nie będzie). Tak samo z LTE, większość stacji ma je tylko na papierze.
Z tego co zobaczyłem w moich rejonach, to Plus ma poprawne pozwolenia (wszystkie stacje fizycznie istnieją i działają), a pojawiające się rozszerzenia są realizowane fizycznie. Tak samo w Play, tylko N! rozsiewa pozwolenia na zapas.
Cóż, jednemu nie można zaprzeczyć - sieć Plusa to istna mozaika, są stacje z LTE mające jeszcze GPRS lub HSPA 7,2 Mb/s. To największy minus ich sieci, zaraz obok słabych radiolinii.
Ale ja przeciez nie krzyczalem. Wziales moj post zbyt na powaznie...
Dopiero na sam koniec przyznajesz, ze Plus ma jesli chodzi o pasma mojsze kapojer - tu gsm900 z u2100, tam dcs z lte, tam jeszcze samo u2100 lub samo gsm900, ze nie wspomne o wciaz sporej liczbie nieswapowanych sajtow z u900 tylko w trybie data
Te pozwolenia to jest mydlenie oczu. Bardzo bym chcial, zeby zostaly zrealizowane, ale beda moze w 50% jak juz wczesniej pisalem. I tak juz jest od tych 17 ponad lat jak mam Plusa