• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#77708  autor: MATIZ
 03 cze 2006, 15:15
Nie chodzi tu tylko o parametry. Czego dla niektórych słowo Nokia znaczy najlepsza marka. SE
ma lepszy wyświetlacz, aparat, baterię, mp3. Nokia jest od niego niewiele tańsza więc ja uważam, że lepiej dopłacić i mieć lepszy tel. Rozumiem, że ty nie chcesz mieć dużego wyświetlacza i aparatu to okey kup Nokie, ale za niewiele wieksze pieniadz mozna miec naprawde o wiele lepszy fon. Także jakbym miał wybór nie zmieniłbym zdania i zostałbym przy K750

#77710  autor: piotrz
 03 cze 2006, 15:17
Eracer pisze: A cena, jakość, marka, wygląd są dla was zupełnie obojętne?
Hmmm... wg mnie jakość k750 nawet przewyższa jakość nokii...miałem wiele nokii i w każdej się coś ruszało, albo trzeszczało. Teraz w SE mam wszystki dopasowane i nie ma mowy, żeby się coś ruszało...
Marka? Wg mnie nokia w zwykłych telefonach zeszła na psy, robi ciągle te same telefony w innych obudowach... Jedynie robi dobre telefony z Symbianem.
Cena? k750 kosztuje 100zł więcej niż nokia...Więc myśle, że pod tym względem nie ma co patrzeć...

#77721  autor: Eracer
 03 cze 2006, 15:34
Jak dalej tak pójdzie to sam przekonam się do SE i go zaczne polecać, ale czy obsługa SE nie jest bardziej skomplikowana? Menu Nokii jest proste i intuicyjne w SE też takie jest? Jaka jest pamięć na sms w SE. Czy ten telefon ma jakieś wady że tak polecacie? Czy wam 6230i nie kojarzy się z biznesowym telefonem a SE z zabawką to mi jakoś tak nie wiem dlaczego.

Eracer

#77722  autor: MATIZ
 03 cze 2006, 15:38
Menu w SE jest bardzo proste a do tego kolorowe i bardzo estetyczne. Narazie mam 60 sms odebranych i 30 w wysłanych i nie strzela sapów, a ile max sie da to nie wiem bo nie trzymam długo sms a jak jakis mi sie podoba to go zapisuje i gotowe. Wady... hmm... Dla mnie jest super ale inni w nim napewno wady odnajdą..... Nokia 6230i to rzeczywiście biznesowy fon ale SE ma też bardzo elegancki i wyrafinowany styl, więc trudno żeby sie skojarzyl z zabawka...

#77726  autor: Eracer
 03 cze 2006, 15:59
A jak jest z jakością joya, działa precyzyjnie i nie psuje się? Czytałem komentarze i bardzo dużo jest o psującym się dżojstiku.

Eracer

#77727  autor: MATIZ
 03 cze 2006, 16:05
Z dżojem nie mam najmniejszych problemów. W K500 sie mi zacinal, natomiast w K700 nie i w moim K750 tak samo. Co prawda zdarzają sie sporadyczne przypadki ze dżoj pada ale już coraz rzadziej i w i w modelach typu d/k750 i w800 to juz raczej rzadkosc. W kazdym razie mi chodzi stabilnie i nie mam problemow

#77734  autor: Eracer
 03 cze 2006, 16:18
To nie ma żadnych wad? Od lat użytkowałem nokie i nie wiem czy dam radę przyzwyczaić się, ale skoro mówicie, zę jest lepszy...

Eracer

#77747  autor: szczeka
 03 cze 2006, 16:40
przyzwyczaisz sie..

SE ma imo bardzo fajna strukture menu, prosta, wygodna, intuicyjna, szybka itp.

#77869  autor: User Telepolis
 03 cze 2006, 23:27
To tak jakby poównywac buty Nike za 300,- a te z targu za 20. Bez sensu. Za nokią przemawia jakość,solidność i stabilność. ...MADE IN CHINA.
Dokładnie...SonyEricssony pakują wszystkie bajery do telefonu i przypominają mi zabawki z odpustu :smt005 .Oczywiście zawsze się przyda bajer typu odtwarzacz MP3,gry,ale oczywiście 3D,a nie podobne do tych z pegasusa...aparat w telefonie to jedna wielka porażka! Zdjęcia są gorszej jakości niż te z cyfrówek,nie wiem za bardzo do czego Ci producenci zmierzają,niedługo w telefonie będziemi mieli wszystko,dosłownie wszystko.To tylko kwestia czasu.

Musimy wziąść pod uwagę przedewszystkim natępujące rzeczy:
1)Nokia jest starsza od k750i
2)MA napewno mniejszy wyświetlacz,co nie trudno zauważyć.
3)Niedawno miała jeden z najlepszych aparatów wbudowanych w telefonie na rynku,a teraz jest to aparat średniej klasy,oczywiście lepszy od klasyka VGA.
4)Jak wspomniał piotrz,jeżeli cena jest o 100zł wyższa to pewne,że lepiej jest kupić telefon nowszy i lepszy,nie uważącie?Nokia ma żadką rozdzielczość 208x208,a do niej nie ma zadużo,np. tapet na telefon.Moim zdaniem powinieneś kupić k750i,przewyższa nokie lepszymi parametrami,do trwałości chyba mu daleko,zresztą nie na próżno ludzie mówią na około,że nokie to najtrwalsze telefony.Wydaje mi się,iż SE. też robi kroki w tej dziedzinie.JA osobiście wolałbym spróbować czegoś nowego,mam na myśli symbian.No ale skoro przedstawiłeś oba te modele telefonów,rozumiem,że Cię on nie interesuje,więc nie zwracam się w jego kierunku.Weś SonegoEricssona k750i.

#77912  autor: MATIZ
 04 cze 2006, 10:00
User Telepolis nie zgadzam się że do trwałości mu daleko ponieważ mój K750 był w kieszeni jeansów(całkowicie zapomniałem o nim) wyleciał, uderzył w podłoge i przejechał ze 2 metry i nic mu nie było(!) A jeśli chodzi o aparat. Też nie za często robie zdjęcia a że nie zawsze nosze przy sobie cyfraka to czasem aparat w telefonie się przydaje żeby utrwalić coś fajnego. Zresztą ja nie kupowałem tela głównie pod wzgledem aparatu, ale teraz telekomunikacja tak się rozwija, że tylko czekać na to że zamiast kilku rzeczy naprawde będzie można wziąć jedną - czyli komórkę

#77949  autor: ghost89
 04 cze 2006, 13:28
Jeżeli ktos mi pisze że K750I jest gorszy od tej noki i że jest słabo wykonany to chyba go nigdy w dłoni nie trzymał......Samo wejście w menu tego telefonu jest komfortem gdzie wsytzsko się pięknie wysuwa..do tego szybko i bardzo płynnie..A jakość i wygląd są wykonane bardzo pięknie..ten telefon to malutkie cudo a zwłaszcza jego menu......

Nokia 6230i owszem to niezatarty bajer ,ale niestety już robią lepsze telefony.......

#77965  autor: Dragon
 04 cze 2006, 15:50
User Telepolis: to ze telefon ma wiecej funkcji z reguly jets odbierane jako zaleta, ale skoro ty zamiast sie rozwijac wolisz stac w miejscu to twoja sprawa. Jakosc ogolu marki tez jest lepsza w SE (znajomy przez bardzo dlugi czas mial telefon najnizszej klasy T230 i zero problemow, o Nokii 6610 ktora wlasciwie jest o klase wyzje nie mozna tego powiedziec, po tygodniu uzytkownai wyladowala w serwisie i nie byl to odosobiony przypadek). Jesli juz chcecie porownywac telefony do adidasow to Nokia jest Nike a SE Adidas- prawie zadnej roznicy
P.S. "żadką" pisze sie przez "rz" :lol:

#77983  autor: RafalM
 04 cze 2006, 17:02
Nokia jest przereklamowana :!: Jedyna Nokia która zbliża się funkcjami do tego SE to 6280 ale kosztuje ok. 1400 zł a na dodatek nie da się sima ściągnąć. Bierz SE. Mam szansę obcować z różnymi telefonami, ponieważ mój tato ma dużą firmę i kupuje do niej różne telefony. Jeden z pracowników dostał Nokię 6610i, a drugi SE T630. Nokia padła po dwóch mies. mimo idealnego traktowania a SE był dręczony i wytrzymał ponad 1,5 roku.

#78023  autor: User Telepolis
 04 cze 2006, 20:33
Dzisiejsze czasy są bardzo niebezpieczne.Dla własnego bezpieczeństwa lepiej nie biegać po mieście,gdzie kręcom sie dresiarze i pstrykać fotek z aparatu 2.0 Mpixels...
Do k750i nic nie mam,telefon jest elegancki i funkcjonalny.Przeciez napisałem
Weś SonegoEricssona k750i
Nokia zawszę będzie droższa od SE. Prawa natury :P
Uważam,że k750i będzie lepszym wyborem,więc co się do mnie tak czepiacie :wink:

#80033  autor: Adam1991
 16 cze 2006, 12:37
ja posiadam k750i a tata 6230i. wiekszy wyswietlacz radio z rdsem autofocus 2m.pix wiele rozrywek, możliwosci do zabawy łatwe połaczenie z kompem co tu chciec więcej?? a nokia beznadziejna