• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 33 z 71
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 71
 #776957  autor: user_delete27
 10 sty 2015, 20:54
Teoretycznie jest gorszy bo działa tylko w zasięgu Orange ( po modernizacji Networks Orange i T-mobile maja praktycznie taki sam zasięg), ale przynajmniej nie zerwie ci połączenia w trakcie rozmowy podczas przeskakiwania między partnerami roamingowymi jak to ma miejsce w Play.
Kup starter prepaid Orange i potestuj, wtedy będziesz miał pewność co do zasięgu.
 #776962  autor: user_delete27
 10 sty 2015, 21:15
giginski pisze:aha czyli orange też ma partnerów roamingowych tak jak to jest w play ? jeżeli nie ma zasięgu orange to przejdzie na plusa czy t-mobile
Nie, orange to orange. T-mobile ma zasięg praktycznie taki sam jak orange z racji tego że ich anteny wiszą na wspólnych masztach, ale orange nie będzie działać w roamingu krajowym T-mobile, ani Plusa.
 #777021  autor: giginski
 11 sty 2015, 09:06
a jednak dziadku dziś kolega z roboty rozwiał moje wątpliwości co do zasięgu okazało się że tutaj jest słaby zasięg Orange a Internet słabo działa. z play jestem zadowolony więc będę myśleć coś o rbm za 40 i coś żonie za 20 by miała darmowe rozmowy na komorkowe, bo z tego co kojarzę to w play nie ma chyba takiej opcji za 19. jeszcze jedno dobrze rozumie że z racji że rbm i play to jedno więc rozmowy pomiędzy nimi są darmowe gdyż są to wewnątrz sieciowe rozmowy? idę popatrzeć na rbm coś dla żony może się znajdzie
 #777022  autor: user_delete27
 11 sty 2015, 09:14
Jeżeli Orange ma słaby zasięg to rzeczywiście nie ma sensu pchać się w nju.
jeszcze jedno dobrze rozumie że z racji że rbm i play to jedno więc rozmowy pomiędzy nimi są darmowe gdyż są to wewnątrz sieciowe rozmowy?
Dokładnie tak jest.
 #777024  autor: giginski
 11 sty 2015, 09:21
szybko jesteś w odpowiedziach, niestety na rbm nie znalazłem nic w stylu za 19 zl nielimitowane rozmowy do wszystkich na komórkowe lipa trochę, jeżeli jest napisane do wszystkich Sieci komórkowych to tyczy się każdej na naszym rynku? typu nju rbm czy heya itp?
na komórce źle się szuka ale jak oczy mnie nie mylą to i w play nie ma opcji 19 zl nielimitowane rozmowy, to tylko nju ma taką usługę, niezbyt objecująco
 #777027  autor: user_delete27
 11 sty 2015, 09:40
giginski pisze:szybko jesteś w odpowiedziach
Tak to jest jak człowieka przeziębienie rozłoży i leżakuje z laptopem ;)
giginski pisze:jeżeli jest napisane do wszystkich Sieci komórkowych to tyczy się każdej na naszym rynku? typu nju rbm czy heya itp?
Tak, dotyczy to wszystkich sieci.
 #777028  autor: adik
 11 sty 2015, 09:45
giginski pisze:niestety na rbm nie znalazłem nic w stylu za 19 zl nielimitowane rozmowy do wszystkich na komórkowe lipa trochę
to słabo szukałeś za 20 zł jest do wszystkich sieci komórki+stacjonarne w rbm energy na karte
giginski pisze:na komórce źle się szuka ale jak oczy mnie nie mylą to i w play nie ma opcji 19 zl nielimitowane rozmowy, to tylko nju ma taką usługę, niezbyt objecująco
na słaby wzrok nic ci nie poradze,w play może nie ale w rbm na karte za 20 zł jest to co wyżej,w nju za 19 zł masz same komórki bez stacjonarnych z kosztuje 29 zł.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #777035  autor: giginski
 11 sty 2015, 10:26
o popatrz źle przeczytałem, no fakt mam okulary ale też oczy dookoła głowy w razie gdyby nadszedł kierownik, dzięki za info poczytam regulamin, proszę powiedz tą dodatkową usługa za 20 działa tak że trzeba Aktywować ją ci miesiąc czy tam kiedy będę mieć ochotę przy wczesniejszym doladowaniu za 20 zl, i bez żadnego problemu można przenieść tam numer?
 #777047  autor: giginski
 11 sty 2015, 11:48
dziś przeczytałem ze przeniesienie numeru z play do rbm jest możliwe ale na abonament jednakże z play na rbm na kartę tylko w salonach. POZA tym ludzie piszą ze jest ściema bo nie mogą tego zrobić, same komplikacje. jeszcze została opcja mi przejść na rbm a żonę do nju za 19 nielimitowane do komórek więc i do mnie będzie darmo mimo iż inną sieć
 #777056  autor: adik
 11 sty 2015, 12:23
giginski pisze:proszę powiedz tą dodatkową usługa za 20 działa tak że trzeba Aktywować ją ci miesiąc czy tam kiedy będę mieć ochotę przy wczesniejszym doladowaniu za 20 zl, i bez żadnego problemu można przenieść tam numer?
Tak trzeba samemu ją aktywować,sama się nie odnawia chyba że masz program do tego w telefonie który zrobi to za ciebie,możesz aktywować kiedy chcesz,to że numer przeniesiony jest w salonie jest od dawna nie od dziś,a to że niechętnie to robią wynika to z tego że z prepaidów salony nie zarabiają bo ich głównie interesują abonamenty.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #777066  autor: giginski
 11 sty 2015, 12:58
to zostaje podjechać do salonu uśmiechnąć się do pani i spytać jak nie to żona przejdzie na nju a ja przeniosę numer na rbm abonament, a jak się uda to w rbm, pozdrowienia dziękuję wszystkim za pomoc Mam nadzieję że można zawsze wpadać z problemami. Bywajcie zdrów
 #777559  autor: plustik
 13 sty 2015, 11:51
ppp1ppp pisze:
dziadek186 pisze:Równe 39.
a zawsze będzie 39? czy min 9zł a max 39zł?
dziadek186 pisze:Min. 9 zł max. 39, ale z racji tego że internet jest rozliczany z kwoty 39 zł to szybko osiąga się limit 39 zł.
Myślę nad zmianą sieci i przejściem do NJU. Zastanawiam się nad postpaid lub prepaid.
Generalnie bardzo mało korzystam z internetu, ale czasami sie zdarza (nie wiecej jak 200mb/msc). Dzwonie głównie do komórkowych, smsy i czasem stacjonarne.
Jak to jest rozliczane Nju z rachunkiem - Jeden na wszystko, w przypadku gdybym nie korzystał z Internetu lub raz połączył bym się z netem? Czy i tak zaplaciłbym 39zl :?: :roll:

Myślałem tez żeby na próbę przejść do opcji prepaid Mieso 19, tylko nie wiec co będzie lepsze :|
 #777562  autor: user_delete27
 13 sty 2015, 12:02
plustik pisze:Myślę nad zmianą sieci i przejściem do NJU. Zastanawiam się nad postpaid lub prepaid.
Generalnie bardzo mało korzystam z internetu, ale czasami sie zdarza (nie wiecej jak 200mb/msc). Dzwonie głównie do komórkowych, smsy i czasem stacjonarne.
Jak to jest rozliczane Nju z rachunkiem - Jeden na wszystko, w przypadku gdybym nie korzystał z Internetu lub raz połączył bym się z netem? Czy i tak zaplaciłbym 39zl
Tak, zapłacisz 39 zł.
plustik pisze:Myślałem tez żeby na próbę przejść do opcji prepaid Mieso 19, tylko nie wiec co będzie lepsze
Na temat karty się nie wypowiem bo nie używam.
 #777566  autor: plustik
 13 sty 2015, 12:16
dziadek186 pisze:Tak, zapłacisz 39 zł.

plustik napisał(a):Myślałem tez żeby na próbę przejść do opcji prepaid Mieso 19, tylko nie wiec co będzie lepsze

Na temat karty się nie wypowiem bo nie używam.
To może ktoś inny mi powie jak najlepiej z innej sieci przejśc do Nju na kartę? Czy przenieśc po prostu do Orange i pozniej kodem do nju, czy od razy przez stronę www do Nju?
 #777667  autor: pel1906
 13 sty 2015, 19:49
dziadek186 pisze:
plustik pisze:Myślę nad zmianą sieci i przejściem do NJU. Zastanawiam się nad postpaid lub prepaid.
Jak to jest rozliczane Nju z rachunkiem - Jeden na wszystko, w przypadku gdybym nie korzystał z Internetu lub raz połączył bym się z netem? Czy i tak zaplaciłbym 39zl
Tak, zapłacisz 39 zł.
NIE , wystarczy spojrzeć w ofertę bo bardziej przejrzystej nie widziałęm. Zapłacisz MAKSYMALNIE 39 zł (minimalny rachunek 9zł ) . Opłaty są naliczane w/g standardowych stawek . Jeśli wydzwonisz 100minut w miesiącu bez smsmow i neta to zapłacisz 19zł w tej taryfie. Jeśli wydzwonisz 250minut to zapłacisz 39zł (maksymalny rachunek) i wtedy możesz bez limitów sms'owac i korzystać z internetu na pełnej prędkości do 2GB w danym okresie rozliczeniowym.
  • Strona 33 z 71
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 71
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33