Te chwalenie zasięgu Play jakoś zawsze gorzko brzmi(bo argumentu ekonomicznego Play już dawno nie ma), tym bardziej jak za ten zasięg się płaci dość dużo w porównaniu do NetWorks!. Generalnie wszystkie abo w Play z sprzętem to mega biznes dla Play, bo cały sprzęt jest mega drogi. Co do Orange/T-Mobile i ich zasięgu: mają zdecydowanie niższe koszty w utrzymaniu sieci w porównaniu do Play/Plusa i za jakiś czas "połkną" z zasięgiem obu razem wziętych, najpierw zrobią dokładny zasięg UMTS 900, a następnie jak wygrają aukcję to na LTE 800 i wtedy będą konkurować między sobą ofertami(Orange/T-Mobile).pakierhakierxd pisze:Każdemu może co innego pasować,ja nie chcę płacić abo mega wysokiego
,pozatem kryterium zasięgu jest dla mnie najważniejsze bo co mi po dobrym abo itp jak zasięgu praktycznie nie będę mieć ...
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Może dlatego Play u mnie w domu ma lepszy zasięg bo nadajnik znajduje się typowo w centrum
,nawet jak były jakieś testy lte Play to u mnie w domu był zasięg-tylko nie mogłem się zalogować ... ,za jakiś czas pewnie włączą ale nie wiadomo kiedy 
Ja testowałem nie raz wsadzając różne karty opów,ustawiając ręczny wybór sieci itp.,wychodziło zawsze że na Playu na mniej uciekał zasięg a np. w takim Orange czasem znikał na parę minut ...,jak mówiłem byłem już kiedyś w Orange i teraz wybierając któregoś opa z W3 po prostu by wróciło to co kiedyś było tzn. podejdź do okna aby smsa wysłać... ,dużo ludzi co przychodzi do mnie do domu -w szczególności w moim pokoju pyta się gdzie u mnie zasięg (najczęściej ludzie którzy są w Playu go mają ,w Orange praktycznie zero ,T-Mobile i Plus też tak sobie,przy oknie będzie w Play max 2g/3g,Plus max 2g (3g brak),T-Mobile max 2g/3g,Orange max 2g/3g.
Tylko odsunę się od okna i zasięg W3 zanika bardzo często do 0 kresek i napisu brak sieci.
Gdybyś był w mojej sytuacji to byś sam siedział u 1 operatora,ogólnie to w moim mieście najwięcej ludzi ma telefon w Play (pracuję w sklepie i widzę po doładowaniach
)

Ja testowałem nie raz wsadzając różne karty opów,ustawiając ręczny wybór sieci itp.,wychodziło zawsze że na Playu na mniej uciekał zasięg a np. w takim Orange czasem znikał na parę minut ...,jak mówiłem byłem już kiedyś w Orange i teraz wybierając któregoś opa z W3 po prostu by wróciło to co kiedyś było tzn. podejdź do okna aby smsa wysłać... ,dużo ludzi co przychodzi do mnie do domu -w szczególności w moim pokoju pyta się gdzie u mnie zasięg (najczęściej ludzie którzy są w Playu go mają ,w Orange praktycznie zero ,T-Mobile i Plus też tak sobie,przy oknie będzie w Play max 2g/3g,Plus max 2g (3g brak),T-Mobile max 2g/3g,Orange max 2g/3g.
Tylko odsunę się od okna i zasięg W3 zanika bardzo często do 0 kresek i napisu brak sieci.
Gdybyś był w mojej sytuacji to byś sam siedział u 1 operatora,ogólnie to w moim mieście najwięcej ludzi ma telefon w Play (pracuję w sklepie i widzę po doładowaniach

Pozdrawiam 

Chciałbym się dowiedzieć na ile przed końcem umowy w Play mogę wybrać ofertę z telefonem.
Byłem w salonie Play-a i pani powiedziała mi,że na 2 miesiące przed końcem mogę wybrać ofertę z telefonem, a na 4 miesiące przed końcem umowy ofertę bez telefonu.
Konsultant z Play-a z kolei powiedział mi,że na stronie Play mogę wybrać telefon na 3 miesiące przed końcem umowy! Tutaj ludzie piszą coś o 8 miesiącach przed końcem umowy...
Interesuje mnie telefon Sony Z1 lub Z2 za rozsądne pieniądze z rozsądnym abo.
Byłem w salonie Play-a i pani powiedziała mi,że na 2 miesiące przed końcem mogę wybrać ofertę z telefonem, a na 4 miesiące przed końcem umowy ofertę bez telefonu.
Konsultant z Play-a z kolei powiedział mi,że na stronie Play mogę wybrać telefon na 3 miesiące przed końcem umowy! Tutaj ludzie piszą coś o 8 miesiącach przed końcem umowy...
Interesuje mnie telefon Sony Z1 lub Z2 za rozsądne pieniądze z rozsądnym abo.
8 mcy -wypowiedzenie złożone 

Pozdrawiam 

Umowa mi się kończy 31.08.2015 a w pon podpisuje nową 

Pozdrawiam 

Z kolei w ofercie tylko SIM Formula Unlimited umowa na 6 mcy, mozna skladac dopiero na miesiac przed koncem umowy.

Dzięki. Czyli nie pozostaje mi nic innego jak wypowiedzieć umowę.pakierhakierxd pisze:Umowa mi się kończy 31.08.2015 a w pon podpisuje nową
Pozdrawiam
Hej.
Za jakiś czas będzie mi się kończyć umowa. To na czym mi zależy to bez limitu rozmowy, smsy i 750mb (czyli tak jak mam teraz) tylko że tym razem interesuje mnie oferta z telefonem. Jak wygląda cenowo taki abonament i czy jakieś ciekawe telefony są w ofercie? Na stronie play aż świeci pustkami jeżeli chodzi o telefony ;|
Za jakiś czas będzie mi się kończyć umowa. To na czym mi zależy to bez limitu rozmowy, smsy i 750mb (czyli tak jak mam teraz) tylko że tym razem interesuje mnie oferta z telefonem. Jak wygląda cenowo taki abonament i czy jakieś ciekawe telefony są w ofercie? Na stronie play aż świeci pustkami jeżeli chodzi o telefony ;|
w playu jak wyzej drozyzna
najlepiej czekac na kody znizkowe -30% na gruponie i przechodzic do orange i w abo 89.99 po obnizce 62zł miec za 1zl telefon typu sony z1c czy lumia 930 
ale przyznam racje w zasiegu narazie najlepiej maja.

po wypowiedzeniu masz to z telefonem za 49,99. Telefony ceny normalnie z abo 49,99. Oprócz tego 3 miesiące abo za 5 zł. jeśli bierzesz stacjonarki. Jak nie to pierwsze 3 miesiące 0 zł. Potem abo 44,99.PannaCotta pisze:Hej.
data17 pisze:w playu jak wyzej drozyznanajlepiej czekac na kody znizkowe -30% na gruponie i przechodzic do orange i w abo 89.99 po obnizce 62zł miec za 1zl telefon typu sony z1c czy lumia 930
Mi umowa w Play kończy się w lipcu, czy teraz można przejść do orange i dostać telefon?
Czy lepiej czekać na nowe oferty w play?
hej czy na forum jest Azatair? pisałam do niego dwa razy ale nadal wiadomości wiszą w wysłaniu, a nie że wysłane 

@konserwatysta
Takie trochę pytanie z gatunku "a czy wiecie co będzie w przyszłości". Masz pół roku umowy, którą musisz dokończyć, więc tak czy siak spieszyć się nie ma co. Z umowami jest zawsze tak, że nigdy nie masz pewności czy podpisując ją w danym momencie zyskujesz czy tracisz, bo nie wiesz jakie oferty będą w międzyczasie. Spieszyć się nie musisz, jak Play coś zaproponuje to sobie to zobaczysz i ocenisz czy jest to dla ciebie korzystne czy nie.
Takie trochę pytanie z gatunku "a czy wiecie co będzie w przyszłości". Masz pół roku umowy, którą musisz dokończyć, więc tak czy siak spieszyć się nie ma co. Z umowami jest zawsze tak, że nigdy nie masz pewności czy podpisując ją w danym momencie zyskujesz czy tracisz, bo nie wiesz jakie oferty będą w międzyczasie. Spieszyć się nie musisz, jak Play coś zaproponuje to sobie to zobaczysz i ocenisz czy jest to dla ciebie korzystne czy nie.
Mam pytanie co do półrocznego darmowego LTE w Play. Co się stanie po pól roku? Będę musiał płacić żeby korzystać z tej technologii?
Nie. Ale korzystanie z internetu - niezależnie od technologii - będzie korzystać z Twojej paczki danych. W tej chwili z tej puli rozliczane masz tylko połączenia z internetem w 3G.
orientuje sie ktos czy na stronie play beda dostepne inne telefony? bo jak na razie wiekszosc niedostepna
Nikt ci nie powie
,jak będzie dostawa to sam zobaczysz;-),trochę jest,nie przesadzaj.

Pozdrawiam 

Jedno szybkie pytanie. Przy zamówieniu umowy internetowo trzeba kurierowi dać ksero dowodu osobistego (jeśli to pierwsza umowa w Play). Czy jeśli nie mam jak tego ksero zrobić można potem przesłać gdzieś na maila?
Nie trzeba,musisz okazać 
Dzisiaj odbierałem Galaxy Core lte od kuriera tylko mama pokazała dowód + podpis
tylko to przedłużenie umowy ... ,ale kiedyś przy przedłużaniu dawało się skan...

Dzisiaj odbierałem Galaxy Core lte od kuriera tylko mama pokazała dowód + podpis

tylko to przedłużenie umowy ... ,ale kiedyś przy przedłużaniu dawało się skan...
Pozdrawiam 

no ja przedłużając tez tylko złożyłem podpis ale moją dziewczynę, która przechodzi z orange poproszono o skan..