ugraj sobie znizke na telefon i 500mb netakachabart pisze:Ponawiam pytanie
bardzo proszę o informację co maksymalnie można ugrać w SUK w taryfie Jump S - co zawiera? na dzień dzisiejszy + tel. LG G2 mini. Umowa kończy sie z końcem stycznia 2015.
Z góry dziękuję za odpowiedź
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Czy jest szansa w Jump S dostać dodatkowo 30 min w roamingu i 30 min do UE? za free?, kiedyś tak było.
Pozdr
Pozdr
Dodatkowo możesz wybrać - minuty na rozmowy z Polski do UE za 5,99 zł miesięcznie oraz w roamingu w UE za 6,99 zł miesięcznie
Zniżkę dadza od standardowej ceny ale 500mb internetu nie dostaniesz więcej poprzez SUK. Sprawdzone, bo dzisiaj rozmawiałem z SUK o abo za 69,99zł i nie mogą dać dodatkowego pakiet internetu, tylko przez iBoa jest dostepna opcja x2 inetrnet, czyli poprzez iboa 1gb a poprzez SUK 0,5gb.data17 pisze:ugraj sobie znizke na telefon i 500mb neta
A może komuś się udało wywalczyć poprzez SUK podwójny limit internetu?
było ale mało kto ostatnio przedłuża poprzez SUK, bo większość cen telefonów jest nieatrakcyjna. Lepiej ludzie na tym wychodzili biorąc telefony przez iBOA.kachabart pisze:Czy jest szansa w Jump S dostać dodatkowo 30 min w roamingu i 30 min do UE? za free?, kiedyś tak było.
Musisz zadzwonić i popytać.
W teorii w Jump S po za tym, że można było dostać te dwa pakiety konsultant może zejść Tobie 150zł ze standardowej ceny telefonu. Nic więcej (po za tymi dwoma pakietami, które być może jeszcze dodają) nie ugrasz. Popytaj o 500mb pakietu internetowego - w regulaminie przedłużeniowym niby jest właśnie tyle.
nie liczyłbym na to przez jakieś najbliższe pół roku albo i dłużej. S4 obniżono do takich cen dopiero jak wyszły S3 LTE w okolicach bodaj października jak nie później.janusz19762 pisze:A byc moze cena s5 będzie na podobnym poziomie do obecnego s4 ?
jeżeli średnia opłat na tym numerze jest poniżej 49zł to być może załapiesz się na ofertę limitowaną z ceną S4 na poziomie 549zł. Jeżeli natomiast opłaty tam masz równe bądź wyższe to zostaje Tobie albo opcja iBOA za 699zł lub konsultant SUK i dążenie do urwania 150zł ze standardowych 799zł.janusz19762 pisze:A moze powinienem zapytać za ile mógłbym go wyrwać w abo 49???
Ja zrobiłem prostą matematykę - abonament Jump S + 649zł dopłaty za telefon (po ew. zniżce SUK) daje łącznie 1848,76zł to średnio minimalnie ponad 77zł miesięcznie.
Jump M + 199zł za telefon daje łącznie 1878,76zł. Różnica w średniej miesięcznej opłacie wychodzi 1,25zł, a transferu danych 1GB nikt nawet w SUK Ci za tyle nie doda, bo minuty do UE i roamingowe może jeszcze wyrwiesz. Gorzej jak nie dostaniesz zniżki SUK w wysokości 150zł. Wtedy się okazuje, że Jump S wychodzi nawet drożej.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
to wynikałoby, że dostaniesz "nagrodę" za niższe rachunki? Trochę bez sensu. Nie będzie przypadkiem odwrotnie, że za wyższe rachunki dostaniesz słuchawkę za 549?thonka pisze:jeżeli średnia opłat na tym numerze jest poniżej 49zł to być może załapiesz się na ofertę limitowaną z ceną S4 na poziomie 549zł. Jeżeli natomiast opłaty tam masz równe bądź wyższe to zostaje Tobie albo opcja iBOA za 699zł lub konsultant SUK i dążenie do urwania 150zł ze standardowych 799zł.
chodzi o to, ze przejdzie na wyzszy abonament niz ma obecnie, czyli bedzie im wiecej placil.teps86 pisze:to wynikałoby, że dostaniesz "nagrodę" za niższe rachunki? Trochę bez sensu. Nie będzie przypadkiem odwrotnie, że za wyższe rachunki dostaniesz słuchawkę za 549?thonka pisze:jeżeli średnia opłat na tym numerze jest poniżej 49zł to być może załapiesz się na ofertę limitowaną z ceną S4 na poziomie 549zł. Jeżeli natomiast opłaty tam masz równe bądź wyższe to zostaje Tobie albo opcja iBOA za 699zł lub konsultant SUK i dążenie do urwania 150zł ze standardowych 799zł.
dalej nie do końca widzę tu logikę jeśli za punkt wyjścia weźmiemy średnią z rachunków, a nie kwotę samego abonamentu, bo te 2 rzeczy mogą się mieć nijak do siebie;)
tak jak THONKA napisal "srednia oplat" mozesz miec abonament 30 PLN ale placic co miesiac 39 i wtedy przejscie na Jump S nadal bedzie podniesieniem abo, wiec mozna sie zalapac na oferte limitowana.teps86 pisze:dalej nie do końca widzę tu logikę jeśli za punkt wyjścia weźmiemy średnią z rachunków, a nie kwotę samego abonamentu, bo te 2 rzeczy mogą się mieć nijak do siebie;)
ale tak jest. Przerabiałem to już jakieś 4 miesiące temu z konsultantem SUK, który najpierw się zarzekał, że nie ma takiego cennika jak oferta limitowana (choć miałem go przed oczami - na początku nie był on jawny), a potem stwierdził, że może mi dać "takie i takie ceny" po podniesieniu abonamentu, które tylko przypadkiem pokrywały się z cennikiem limitowanymteps86 pisze:Trochę bez sensu

I tak jak zauważyłeś chodzi o średnią rachunków. TM nie obchodzi, że masz abonament za 40zł i 20zł wydajesz na smsy premium. Dla nich płaciłeś średnio 60zł i nie łapiesz się na Jump S w wersji limitowanej.
Problem z ofertą limitowaną jest też taki, że ma mniejsze pakiety internetowe.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
jasne, ale jeśli przy abo 30zł będę miał średnie rachunki w okolicy 60zł i nawet przejdę na abo za 50 to już dostanę po tyłku? O to mi tylko chodzi bo w tym nie widzę logiki:)
@up to faktycznie dziwaczna strategia...
@up to faktycznie dziwaczna strategia...
Bo według sieci płaciłeś po 60zł czyli aby im się opłacało dać Tobie tańszy telefon muszą mieć z Ciebie więcej niż dotychczas.
Po prostu coś za coś - dostajesz tańszy telefon ale w zamian za zobowiązanie do pewnych wyższych opłat, bo to że ktoś miał abonament za 40zł, a płacił po 60zł wcale nie oznacza, że dostając Jump S będzie go nadal przekraczać.
I nie dostajesz po tyłku. Nie jesteś po prostu wynagradzany za dodatkowe zobowiązanie.
Po prostu coś za coś - dostajesz tańszy telefon ale w zamian za zobowiązanie do pewnych wyższych opłat, bo to że ktoś miał abonament za 40zł, a płacił po 60zł wcale nie oznacza, że dostając Jump S będzie go nadal przekraczać.
I nie dostajesz po tyłku. Nie jesteś po prostu wynagradzany za dodatkowe zobowiązanie.
jasne, sama idea jest dla mnie jak najbardziej zrozumiała. Dziwią mnie jedynie sposoby jej egzekwowania, które tak jak pisałeś okazują się być lepsze dla opa niż klienta. Ale cóż - biznes jest biznes;)
Powiedzcie czy teraz płaci się za kuriera przy przedłużaniu poprzez SUK?
Mi powiedziano że płaci się 19zł...
Mi powiedziano że płaci się 19zł...
Mogą znieść tą opłatę jak trochę ponarzekasz. Powiedz, że w iBOA jej nie ma może zadziała. Podobnie jest z wymianą karty SIM na mini albo micro. W iBOA jest za darmo.
A mi powiedzieli w suk że w iboa tez jest opłata!
I dodatkowej paczki internetu mi tez nie chcieli dać w abo 69,99, tak żeby było 1gb
I dodatkowej paczki internetu mi tez nie chcieli dać w abo 69,99, tak żeby było 1gb
To ciekawe 

dokładnie tyle ile kosztuje sam telefon.
Podwojenie internetu jest tylko przy przedłużeniu przez iBOA.

dokładnie tyle ile kosztuje sam telefon.
Podwojenie internetu jest tylko przy przedłużeniu przez iBOA.
Ktoś dostał już S4??
A moze tak być że na iboa np bedą mieli S4 tylko czarnego a w SUK czarny i biały?thonka pisze:Podwojenie internetu jest tylko przy przedłużeniu przez iBOA.
Mnie nie pytaj, ja takiej wiedzy nie posiadam.