• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 109 z 624
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 624
 #774971  autor: ciekawy
 03 sty 2015, 12:51
możesz nagrywać rozmowę, jak ze zgodą to nie ma kary, jak bez zgody można kary uniknąć na parę sposobów tak jak unikają sieci odpowiedzialności kiedy coś zrobią nie tak,

co rozumiesz przez spowiedź innych ?
 #775013  autor: zimmar
 03 sty 2015, 15:32
Przez spowiedz rozumiem sprawy sądowe przeciw operatorowi.
Bardzo rzadko zdarza się wyjść na swoje, sądy w 99% orzekają na korzyść operatora. Większość tych spraw jest bez udziałowych tylko rozstrzyganych na podstawie nadesłanych papierów.

Co do "zgody" o możliwość nagrania to rzadko się zdarza abyśmy zdążyli powiadomić konsultanta o takiej praktyce lub sami zapominamy.

Czy warto za tem wojować?
Czy warto obruszać się na operatora i przechodzić do innego? ( czy lepszego? )
Przecież tak naprawdę mamy 6 miesięcy na śledzenie ofert wszystkich operatorów ( 3 miechy na necie a od 90 dni przed wygaśnięciem umowy na ciągłe konsultowanie przez fon ).

Trzeba zauważyć - że decyzja zawsze spoczywa na nas.
 #775017  autor: ciekawy
 03 sty 2015, 15:39
no właśnie sam sobie odpowiedziałeś, że sam musisz wybrać czy wolisz zostać w T czy przejść do Orange, a może do Plusa,

nie ma takich statystyk, które mówią, że sprawy zawsze sąd rozstrzyga na korzyść sieci, zawsze można nagrać rozmowę gdyby była potrzebna ale nie trzeba, najlepiej uważać zanim się zatwierdzi umowę
 #775053  autor: zimmar
 03 sty 2015, 16:54
Statystyki są zawsze.
Nie piszę o szczególnym operatorze ale ogólnie.

http://www.spidersweb.pl/2014/03/t-mobi ... stwie.html

czasami warto poczytać o innych spostrzeżeniach.

ale każdy jest człowiekiem i może się mylić - konsultant tym bardziej.

Dlatego ja uważam, że najlepiej takie sprawy załatwiać przez net. Czytać uważnie włącznie z regulaminem.

Zwracam uwagę na tzw. RATY ! za tel. ( niekoniecznie muszą się kończyć z zakończeniem umowy promocyjnej w czasie podpisania kolejnej - wybieg operatora)

Porównując jednak oferty w różnych "punktach" dostępnych w Polsce operatorów to i tak wszędzie jest tak samo.
 #775117  autor: bebe
 03 sty 2015, 19:25
Dziś byłem w salonie i złożyłem wypowiedzenie umowy ponieważ oferta "T" jest żenująca. Konsultant powiedział, że nie muszę nic wypełniać, a jedynie podpisać dyspozycję rozwiązania umowy.

Tu pada moje pytanie: Czy numer zostanie przeniesiony na kartę? Poinformowałem pracownika punktu, że tak chcę i umowa do rozwiązania na koniec okresu rozliczeniowego z zachowaniem 30-dniowego okresu wypowiedzenia. Na dyspozycji nie ma jednak tych informacji a Konsultant zapewniał, że o to nie muszę się martwić.

Czy przypadkiem nie wprowadził mnie celowo w błąd, bo nie chciałem wziąć przedstawianej przez niego oferty? Proszę o informację, czy rzeczywiście tak jest, czy może jednak mnie okłamał i mogę stracić swój numer.
 #775126  autor: PZ
 03 sty 2015, 19:48
bebe, jak ja rozwiazywalem umowę to napisałem w piśmie o wypowiedzenie, że wypowiadam z regulaminowym okresem oraz proszę o przeniesienie numeru na kartę - sama konsultantka tak mi podpowiedziała żeby zaznaczyć. Pamiętaj o tym, że jeśli nie zostało to zaznaczone w piśmie to różnie może być i nie masz żadnej pewności
 #775128  autor: bebe
 03 sty 2015, 20:03
Właśnie to mnie zastanawia, czy nie zostałem oszukany. Nic, czekam na kontakt ze strony SUK i spróbuję coś się dowiedzieć. Zawsze jak coś mogę wycofać wypowiedzenie i złożyć je raz jeszcze ;)
 #775159  autor: PainGiver
 03 sty 2015, 21:33
Witam serdecznie. Zgłaszam się do Was z pewną kwestią. Mianowicie do końca umowy mam jeszcze półtora roku. Do tej pory specjalnie nie przejmowałem się kwestią jej długości ponieważ w ramach programu Era Premia Gold miałem możliwość corocznej wymiany telefonu. W związku z tym, że mam bardzo wysoką średnią na fakturze było mi na rękę, że w zamian za każdorazowe przedłużenie umowy o rok, zawsze w marcu trafia do mnie telefon z najwyższej półki ofertowej T w bardzo fajnej cenie. Niestety, bez przesłania mi jakiejkolwiek informacji T pozbyła się programu Gold. Zabawne jest to, że podczas namawiania mnie na zmianę taryfy na JUMP, w wakacje, konsultantka pytana przeze mnie o program Gold, bez zająknięcia poinformowała mnie, że nic się w tej kwestii nie zmienia. :-) Dopiero teraz, gdy kwestia wymiany słuchawki stała sie dla mnie priorytetowa,sprawa wyszła na jaw podczas rozmowy z konsultantem. Niestety, tak na dobrą sprawę nikt w infolinii nie jest w stanie udzielić mi żadnej wyczerpującej informacji. Programu nie ma, fakt, ale być może oferta będzie. Kiedy, nie wiadomo. Kuriozalne jest to, że, jak powiedział pewien miły człowiek (konsultant), jeśli otrzyma Pan taką ofertę to będzie mógł z niej skorzystać, jeśli nie to nie będzie pan mógł... Twierdził, że w niektórych przypadkach T nadal składa oferty abonentom programu Gold, ale nie jest już do tego zobligowana. Bardzo prosiłbym o odpowiedź kogoś zorientowanego w tajnikach programu (byłego) Gold, tudzież obecnych ofertach przedłużeniowych dla uczestników byłego programu Gold o pomoc oraz wyjaśnienie czy mam na co liczyć jeśli chodzi o przyspieszenie przedłużenia, cokolwiek. pozdrawiam o z góry dziękuję za pomoc. Jeśli zamotałem, przepraszam.
 #775178  autor: data17
 03 sty 2015, 22:08
mam pytanie jest cos do ugrania lepszego w t-mobile przy abonamencie 109zł niż Sony Xperia Z3 compact za 99zł??
Chyba to sensowna oferta?
 #775384  autor: kokos-
 04 sty 2015, 22:34
tedeusz pisze:st.konsultant albo ktokolwiek, kto ma wiedzę - wiadomo coś więcej o polepszeniu ofert i ew. powrocie Samsungów S4 i Sony Z2?
Widziałem że S4 w tv reklamuja za 9 zł tylko nie dojrzałej w jakim abonamencie, szkoda że na stronie nic na ten temat niema, tzn. aktualnie brak modelu.
 #775397  autor: 3echo
 04 sty 2015, 23:39
bo w reklamie nie ma mowy w jakim abonamencie.Też to widziałem.
 #775407  autor: kokos-
 05 sty 2015, 00:18
Wydaje mi sie że jest tylko drobnym druczkiem.

Przeglądając iBOA to z cekawych modeli w abo 99 zł

Xperie J (9 zł)i L - (40 zł) :twisted:
nokia 610 (9 zł) :smt005
HTC windows phone 8x (499 zł) 8)

abo 69 zł:

Xperie J (9 zł)i L - (219 zł) :smt004
nokia 610 (9 zł) :smt005
HTC windows phone 8x (679 zł) :mrgreen:
 #775468  autor: thonka
 05 sty 2015, 10:47
Już wcześniej się z tego naśmiewałem ;) Wprowadzili je przed świętami jak wyszły S4.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #775493  autor: zimmar
 05 sty 2015, 12:05
reklama mówi o abon. 49..... a tel za 9 zł.
to są bajki !
telefon niedostępny ! pierwsza reklama była nieco rozszerzona , również o telefon S5 w tym samym abon. za 149 zł telefonu oczywiście brak.

To już nie pierwszy przypadek firmy.

Dziś znów dostałem smsa promocyjnego dostępnego niby na boi, którego tam nie ma.

Co to za praktyki?
czas chyba na ucieczkę - jednak czy warto?
 #775501  autor: thonka
 05 sty 2015, 12:20
reklama mówi o abonamencie od 49zł (jako o produkcie z nielimitowanymi połączeniami) nie mówi nic o tym, że w tym konkretnym abonamencie dostaniesz ten konkretny telefon za te pieniądze. Małym drukiem na dole reklamy jest objaśnienie w jakiej konkretne ofercie jest dostępny ten konkretny model telefonu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #775525  autor: Horacy
 05 sty 2015, 13:24
Nie no nie wierzę... S5 w abo za 50 zł za 150 zł? He He He... gdzie tu sens? Gdzie logika? Nawet by to nie było opłacalne, pewno dałeś się złapać na chwyt pod tytułem wszystko "od" 4.50 :) gdzie słowo "od" jest kluczowe.
 #775632  autor: data17
 05 sty 2015, 18:25
jak dla mnie jedyna sensowna oferta to jest sony z3 compact za 99zł w abo 109zł bo jednak to topowy smarfton, a jak ktoś nie chce tyle bulić co miesiąć co lg g3s + miniwieza.
LG g3 opchnac za 800zł wieze za 300 i kupic sobie s4 :D i abo miec 69.99
lepszego rozwiazania chyba nie ma :D
 #775642  autor: SACZI
 05 sty 2015, 18:39
data17 pisze:jak dla mnie jedyna sensowna oferta to jest sony z3 compact za 99zł w abo 109zł bo jednak to topowy smarfton,...
Dają w tej taryfie przynajmniej 2GB na transmisję i coś do roamingu (minuty i paczka danych)?
Poza tym w okolicach marca/kwietnia będzie zmiana taryf + premiery Xperii Z4, więc coś się zmieni.
  • Strona 109 z 624
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 624
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109