Maniek99 pisze:Czemu są skierowane w niebo?
Po prostu konstrukcja dachu wymusza taki nadmierny uptilt. Nie odbija się to negatywnie na pokryciu zasięgiem, a nawet jest wręcz przeciwnie.
Maniek99 pisze:Ciekawe jak ta farba wpływa na sygnał?
Do czasu pomalowania nowych anten (były one malowane następnego dnia po ich instalacji) nie było widać jakiejś szczególnej różnicy w propagacji sygnału w stosunku do tego co teraz jest.
Spacedust pisze:Czyli na tej stacji wygląda na to, że jest odpalone GSM900/DCS1800 oraz UMTS2100, a przygotowane jest LTE800 ? Strasznie dużo kabli przybyło.
Ja mam potwierdzony tylko GSM900 i UMTS2100. GSM1800 nigdy nie widziałem w eterze z tej stacji, choć sekcje przewidziane na to są w antenach podłączone. Podłączone w antenach są również sekcje przewidziane na LTE1800 (ale brakuje RETów i RRU), dlatego może się wydawać, że jest dużo kabli.
Spacedust pisze:Ciekaw jestem jak tam grzeje przed tymi antenami

W USA miałbyś tablice ostrzegawcze, że przed wejściem przed anteny należy wyłączyć stację bazową.
Mnie zastanawia całkowity brak tych oznaczeń o stopniu promieniowania w tej stacji bazowej. Może to jakaś ultranowoczesna stacja bazowa z całkowicie wyeliminowanym promieniowaniem elektromagnetycznym?

Moją tezę potwierdza fakt, że anteny były malowane przy załączonej stacji bazowej.